logo-print

Άρθρο 21 - Νόμος 2919/2001 - Ρύθμιση θεμάτων τουριστικής εκπαίδευσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/06/2001

Υπό κωδικοποίηση
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

1. Η παρ. 7 του άρθρου 11 του ν. 2837/2000 (ΦΕΚ 178 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«7. α. Στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης συνιστάται μία θέση Γενικού Διευθυντή.

β. Ο Γενικός Διευθυντής διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης ύστερα από επιλογή μεταξύ προσώπων μεγάλης εμπειρίας σε θέματα εκπαίδευσης και διοίκησης και με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η θητεία του ορίζεται τριετής και μπορεί να ανανεώνεται.

γ. Σε περίπτωση τοποθέτησης με απόσπαση στην παραπάνω θέση προσώπου που είναι ήδη δημόσιος λειτουργός ή υπάλληλος του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από το ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 119 Α'), κατά το χρόνο της θητείας του στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης διατηρούνται ακέραια τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα στο φορέα από τον οποίο προέρχεται, η θέση του στην επετηρίδα και πάντα τα προσκτώμενα , λόγω προϋπηρεσίας ή συναφή προς τη θέση του και το βαθμό του δικαιώματα. Ο χρόνος της θητείας του στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική του θέση για κάθε σχετική συνέπεια, αλλά η μισθοδοσία του βαρύνει τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

δ. Ο Γενικός Διευθυντής προΐσταται των υπηρεσιών των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, έχει τις αρμοδιότητες των παραγράφων 2 και 3 του ν.1892/1990 και τις ειδικότερες αρμοδιότητες που προβλέπονται, για τον Γενικό Διευθυντή, στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των Σ.Τ.Ε..

ε. Με την έναρξη ισχύος των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου καταργείται η θέση του Διευθυντή -Προϊστάμενου των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης που είχε συσταθεί με την αριθ. 1566/1983 (ΦΕΚ 256 Α') απόφαση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης.

στ. Οι αποδοχές του Γενικού Διευθυντή και η αποζημίωση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης.»

2. Στο άρθρο 11 του ν. 2837/2000 (ΦΕΚ 178 Α') προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:

«8. α. Το άρθρο 1 του ν. 4032/1960 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης διοικούνται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο διορίζεται με τριετή θητεία από τον εποπτεύοντα Υπουργό. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου. Στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται και ο Γενικός Διευθυντής των Σ.Τ.Ε..»»

3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου λήγει αυτοδικαίως η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει διοριστεί στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

4. Οι διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1 (α) εδαφ. ββ και παρ. 2 (β) του άρθρου 2 , του άρθρου 3, του άρθρου 5 παρ. 12 (γ) και γ3, και της παρ. 13, του νόμου περί «διάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης και ρύθμιση θεμάτων του τεχνολογικού τομέα αυτής», ισχύουν και για τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων.

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
send