logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 2943/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/09/2001

Κωδικοποιημένο
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31

1. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης (θεωρητικής εκπαίδευσης) της φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δικαστών οι εκπαιδευόμενοι βαθμολογούνται με βαθμό προόδου, χωριστά από καθέναν από τους διδάσκοντες, στα κύρια μαθήματα, τις ξένες γλώσσες και την πληροφορική. Ο τελικός βαθμός προόδου αποτελείται από το μέσο όρο των επί μέρους βαθμών προόδου όλων των διδασκόντων. Ο συνολικός βαθμός που λαμβάνει κάθε εκπαιδευόμενος και με βάση τον οποίο καθορίζεται η σειρά του στην επετηρίδα εξευρίσκεται με το συνυπολογισμό: α) του βαθμού που αυτός έλαβε κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στη σχολή, β) του τελικού βαθμού προόδου, όπως ορίζεται στα προηγούμενα εδάφια και γ) του βαθμού που ο εκπαιδευόμενος έλαβε κατά τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις μετά το πέρας της πρώτης φάσης (θεωρητικής εκπαίδευσης). Το άθροισμα των βαθμών αυτών διαιρείται με τον αριθμό τρία. Η πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων βαθμολογείται με τους χαρακτηρισμούς επιτυχής ή ανεπιτυχής. Αν η άσκηση χαρακτηρισθεί ανεπιτυχής, ο εκπαιδευόμενος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει εκ νέου την εκπαίδευση στη σχολή με την επόμενη σειρά εκπαιδευομένων. Η πρώτη φάση (θεωρητική εκπαίδευση) διαρκεί από 1ης Απριλίου του έτους εισαγωγής στη σχολή μέχρι 15 Μαρτίου του επόμενου έτους. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου διενεργούνται στην έδρα της σχολής οι εξετάσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν. 2236/1994, όπως ισχύει σήμερα. Η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης (πρακτική άσκηση) διαρκεί από 1ης Απριλίου μέχρι 31 Ιουλίου. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής διέπουν και τη σειρά εκπαιδευομένων που φοιτά από 3 Μαίου 2001 στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

2. Η θητεία των προσώπων, τα οποία στελεχώνουν τις ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές που προβλέπονται από το Σύνταγμα, παρατείνεται μετά την κατά τις οικείες διατάξεις λήξη της μέχρις ότου επιλεγούν και διορισθούν τα νέα μέλη των αρχών αυτών, με τη διαδικασία που προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 101 Α του Συντάγματος.

3. Στο άρθρο 229 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 2915/2001, προστίθεται παράγραφος 3, που έχει ως εξής:

«3. Ενώπιον του Ειρηνοδικείου, η προθεσμία για την κλήτευση των διαδίκων είναι τριάντα ημέρες και αν ο διάδικος που καλείται ή κάποιος από τους ομοδίκους διαμένει στο εξωτερικό ή είναι άγνωστης διαμονής, εξήντα ημέρες πριν από τη συζήτηση.»

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send