logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 2942/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο 1

1. Οι προσληφθέντες κατά το διδακτικό έτος 2000-2001 χίλιοι (1.000) προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής για την εφαρμογή του προγράμματος Ολυμπιακή Εκπαίδευση στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαναπροσλαμβάνονται για καθένα από τα διδακτικά έτη 2001-2002, 2002-2003 και 2003-2004. Η επαναπρόσληψη και η τοποθέτησή τους γίνεται στις ίδιες θέσεις, στις οποίες είχαν αρχικά προσληφθεί, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Σε περίπτωση που με τις επαναπροσλήψεις της προηγούμενης παραγράφου δεν καλυφθούν οι χίλιες (1.000) θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2001-2002 προσλαμβάνονται ισάριθμοι των κενών θέσεων αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από υποψηφίους που προέρχονται κατά σειρά:

α) Από τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του άρθρου 138 του Ν. 2725/1999 και κατά σειρά εγγραφής τους στον πίνακα αυτόν.

β) Από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 1998, εφόσον κατά το διδακτικό έτος 20002001:

αα) είχαν προσληφθεί σε θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή

ββ) είχαν υποβάλει δήλωση πρόσληψης για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και δεν είχαν προσληφθεί εξαιτίας του περιορισμού των δηλώσεων προτίμησης ή

γγ) έχουν καλύτερη σειρά από τον τελευταίο προσληφθέντα για το πρόγραμμα Ολυμπιακή Εκπαίδευση ή σε

θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έστω και αν δεν υπέβαλαν δήλωση πρόσληψης.

γ) Από τους εγγεγραμμένους στους πίνακες διοριστέων του Ν. 1566/1985 και προσληφθέντες σε θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την πρόσληψή τους καταθέτουν δήλωση προτίμησης για την τοποθέτησή τους σε μία (1) και μέχρι τριάντα (30) διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που συντρέχουν περισσότεροι από τις υφιστάμενες θέσεις σε μία περιοχή τοποθέτησης, προσλαμβάνονται οι έχοντες καλύτερη σειρά εγγραφής στον οικείο πίνακα. Οι προσλαμβανόμενοι κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου τοποθετούνται και επαναπροσλαμβάνονται για τα διδακτικά έτη 2002-2003 και 20032004, κατά τα οριζόμενα στην προηγούμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου.

3. Για το διδακτικό έτος 2001-2002 προσλαμβάνονται χίλιοι (1.000) επιπλέον προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής για την επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης. Η πρό-σληψή τους γίνεται κατά σειρά από:

α) τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του άρθρου 138 του Ν. 2725/1999 και κατά σειρά εγγραφής τους στον πίνακα αυτόν,

β) από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 1998, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες αα', ββ' και γγ' της περίπτωσης β' της προηγούμενης παραγράφου,

γ) τους περιλαμβανομένους στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 2000 και κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα αυτόν,

δ) τους λαβόντες τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. του έτους 2000 και κατά τη σειρά της βαθμολογίας τους και

ε) τους εγγεγραμμένους στους πίνακες διοριστέων του Ν. 1566/1985 και κατά τη σειρά εγγραφής τους.

Οι ανήκοντες στις κατηγορίες β', γ' και δ' συμπληρώνουν ποσοστό 80% των προσλαμβανομένων μετά την πρόσληψη των υποψηφίων της κατηγορίας α' και στο υπόλοιπο 20% προσλαμβάνονται οι ανήκοντες στην κατηγορία ε'.

Οι προσλαμβανόμενοι κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου τοποθετούνται και επαναπροσλαμβάνονται για τα διδακτικά έτη 2002-2003 και 2003-2004, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

4. Σε περίπτωση αποχώρησης από την υπηρεσία, για οποιονδήποτε λόγο, των προσλαμβανομένων κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου αναπληρωτών εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής για την εφαρμογή του προγράμματος Ολυμπιακή Εκπαίδευση συμπληρώνεται ο αριθμός του συνόλου των δύο χιλιάδων (2.000) θέσεων για τα διδακτικά έτη 2002-2003 και 2003-2004 από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στον οποίο κατατάσσονται οι λα-βόντες τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διοριστέων του Ν. 1566/1985 κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο της υπηρεσίας τους ως αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και της υπηρεσίας που προσφέρθηκε στα Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα.

Οι προσλαμβανόμενοι κατά τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου τοποθετούνται και επαναπροσλαμβάνονται μέχρι το διδακτικό έτος 2003-2004 κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

5. Στους προσλαμβανομένους κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής, για την εφαρμογή του προγράμματος Ολυμπιακή Εκπαίδευση, καταβάλλεται αποζημίωση για ενδεχόμενη απασχόλησή τους σε ημέρες αργίας και διακοπών, κατά τα οριζόμενα με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

6. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται τα θέματα σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων πρόσληψης και δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων, τη διαδικασία επιλογής, τα όργανα πρόσληψης, τοποθέτησης και επαναπρόσλη-ψης αυτών και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου.

7. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για τις διδακτικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσλαμβάνονται κατά σειρά:

α) από τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του άρθρου 138 του Ν. 2725/ 1999 και κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα αυτόν.

β) από τους περιλαμβανομένους στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και κατά τη σειρά εγγραφής τους στον πίνακα αυτόν.

γ) από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4, με βάση το σύνολο της υπηρεσίας μέχρι 30 Ιουνίου του έτους κατάρτισης του πίνακα. Στην περίπτωση ίσης προϋπηρεσίας κατατάσσονται στον πίνακα οι λαβόντες τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. κατά τη σειρά της βαθμολογίας

τους, έπονται οι λαβόντες τη βαθμολογική βάση σε προηγούμενους διαγωνισμούς κατά τη σειρά της βαθμολογίας τους και ακολουθούν οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διο-ριστέων του Ν. 1566/1985. Σε περίπτωση παροχής διδακτικού έργου με μειωμένο ωράριο γίνεται αναγωγή στο υποχρεωτικό ωράριο εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

δ) από άλλους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, που έχουν τα προσόντα διορισμού και κατά σειρά που εξαρτάται από το σύνολο της υπηρεσίας τους σε θέσεις αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση που δεν συντρέχει τοιαύτη προϋπηρεσία προηγούνται στον πίνακα οι λαβόντες τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. κατά τη σειρά της βαθμολογίας τους, έπονται οι λαβόντες τη βαθμολογική βάση σε προηγούμενους διαγωνισμούς κατά τη σειρά της βαθμολογίας τους και ακολουθούν οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα διο-ριστέων του Ν. 1566/1985 με σειρά που εξαρτάται από την ημερομηνία λήψης του πτυχίου τους.

ε) Ειδικά για τα διδακτικά έτη 2001-2002 και 2002-2003 προσλαμβάνονται αναπληρωτές για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής, εφόσον δεν υπάρχουν υποψήφιοι των προηγούμενων περιπτώσεων, κατά σειρά:

αα) οι έχοντες κατά την πρόσληψή τους τα προσόντα του π.δ. 118/1995 (ΦΕΚ 75 Α') και

ββ) οι έχοντες τα προσόντα της προηγούμενης περίπτωσης με μειωμένη ή χωρίς διδακτική εμπειρία.

στ) Κατά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε κατηγορία υποψηφίων προτάσσονται των εγγεγραμμένων σε κάθε πίνακα υποψηφίων οι υπαγόμενοι στις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110

Α').

ζ) Πρόσληψη αναπληρωτών από κάθε πίνακα είναι δυνατή όταν έχουν προσληφθεί οι υποψήφιοι των προηγούμενων πινάκων.

8. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων πρόσληψης, τον αριθμό των δηλώσεων προτίμησης των υποψηφίων για τοποθέτηση, την κατάταξη σε κάθε πίνακα υποψηφίων, τα όργανα πρόσληψης και τοποθέτησης αυτών και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος άρθρου.

9. α) Στην τελευταία περίοδο της παρ. 23 του άρθρου 2 του Ν. 2621/1998 (ΦΕΚ 136 Α') παρεμβάλλεται, μεταξύ των λέξεων «απασχολείται» και «στο», η φράση «στον Ειδικό Λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,».

β) Η φράση «του Β' Κ.Π.Σ.» στο άρθρο 50 του Ν. 2413/1996 (ΦΕΚ 124 Α') αντικαθίσταται με τη φράση «του Β' και του Γ' Κ.Π.Σ.».

10. Κάθε διάταξη αντίθετη προς τις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου καταργείται. Δεν θίγονται οι διατάξεις για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, στα μουσικά σχολεία και στα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send