logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3273/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΘΡΟ 1

Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και συνεργασία σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης και της επιστήμης, ειδικώς δια:

1. Της ενθάρρυνσης της απευθείας συνεργασίας «μεταξύ των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης των κρατών τους. καθώς και της συμμετοχής επιστημόνων απ' την άλλη χώρα σε συνέδρια, συμπόσια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις.

2. Της ενθάρρυνσης της διδασκαλίας των γλωσσών τους στην άλλη χώρα.

3. Της ανταλλαγής πληροφοριών και τεκμηρίωσης για όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης καθώς και ειδικών από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης, με σκοπό να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας.

4. Της χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές ή έρευνα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Η ελληνική πλευρά θα προσφέρει επίσης υποτροφίες για την παρακολούθηση θερινών σεμιναρίων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

5. Της ανταλλαγής πληροφοριών και τεκμηρίωσης ώστε να διευκολύνουν τις αρμόδιες αρχές τους στην αναγνώριση και ισοτιμία των πτυχίων, των διπλωμάτων και των ακαδημαϊκών τίτλων, σύμφωνα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας.

6. Της διευκόλυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων βιβλιοθηκών και αρχείων τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση