logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3252/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,

Άρθρο 4 Εγγραφή - Συνδρομή

1. Κάθε νοσηλευτής της παρ. 2 του άρθρου 3 υποχρεούται να υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Περιφερειακό Τμήμα της Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία πρόκειται να ασκήσει τη Νοσηλευτική. Η αίτηση εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται από επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ημεδαπής ή αλλοδαπής, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες περί ισοτιμίας του διατάξεις, και την καταβολή του εφάπαξ ποσού των είκοσι (20) ευρώ για έξοδα εγγραφής.

2. Ο νοσηλευτής που έχει εγγραφεί στο μητρώο Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ν.Ε. υποχρεούται κάθε χρόνο και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να υποβάλει, στο Περιφερειακό Τμήμα όπου ανήκει, δήλωση, η οποία θα περιέχει τα εξής στοιχεία: το όνομα, επώνυμο, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, τόπο γέννησης, ιθαγένεια, διεύθυνση κατοικίας και εργασίας μαζί με το αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή και δήλωση πραγματικής άσκησης του επαγγέλματος. Το έντυπο της δήλωσης αποστέλλεται σε όλα τα μέλη από το Περιφερειακό Τμήμα της Περιφέρειάς τους. Το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. μπορεί με απόφασή του να συμπληρώσει ή να τροποποιήσει τη μορφή της δήλωσης. Μαζί με την ετήσια δήλωση ο νοσηλευτής υποχρεούται να καταβάλει και την ετήσια εισφορά στην Ε.Ν.Ε. που ορίζεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ. Τα επίτιμα μέλη δεν υποχρεούνται στην καταβολή ετήσιας εισφοράς και εξόδων εγγραφής.

3. Το ποσό της εγγραφής και της ετήσιας εισφοράς μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Δ.Σ. της

Ε.Ν.Ε.

4. Η δήλωση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου καταχωρείται στο μητρώο του Περιφερειακού Τμήματος και κατατίθεται στον τηρούμενο φάκελο για κάθε νοσηλευτή μέλος του Τμήματος.

5. Σε όποιον υποβάλλει εμπρόθεσμα πλήρη δήλωση, καθώς και την ετήσια συνδρομή χορηγείται δελτίο ταυτότητας νοσηλευτή, που ισχύει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο που μπορεί να τον εξυπηρετεί κατά την άσκηση του λειτουργήματος. Το δελτίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα του Περιφερειακού Τμήματος και τον κάτοχο και σφραγίζεται με τη σφραγίδα του Περιφερειακού Τμήματος. Η ισχύς του ανανεώνεται κάθε χρόνο.

6. Η υποβολή εκπρόθεσμης ή ανειλικρινούς δήλωσης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.

7. Το ήμισυ των εισφορών των τακτικών μελών αποδίδεται υποχρεωτικά από τα Περιφερειακά Τμήματα στην κεντρική Διοίκηση της Ε.Ν.Ε. Η ευθύνη για την έγκαιρη καταβολή, το αργότερο έως την 30ή Απριλίου κάθε οικονομικού έτους βαρύνει αποκλειστικά τον Πρόεδρο και τον Ταμία του κάθε Περιφερειακού Τμήματος. Η καθυστέρηση ή η μη απόδοση αποτελούν πειθαρχικά παραπτώματα.

8. Η οικονομική σχέση ανάμεσα στα Περιφερειακά Τμήματα και την Κεντρική Διοίκηση ως προς τα ποσοστά των εισφορών μπορεί να μεταβάλλεται μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε., έτσι ώστε το Περιφερειακό Τμήμα να μπορεί να ανταποκρίνεται στις λειτουργικές του δαπάνες.

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση