logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3252/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Άρθρο 10

Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ε.Ν.Ε.

1. Η Συνέλευση των Αντιπροσώπων συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Ε.Ν.Ε. με σκοπό την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε έναν (1) μήνα από την εκλογή των μελών των Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων.

2. Οι προσκλήσεις για την εκλογή του Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου αποστέλλονται ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στους εκλεγμένους αντιπροσώπους δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.

3. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων, διεξάγεται κλήρωση μεταξύ των ισοψηφησάντων.

4. Όσα από τα μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων επιθυμούν να εκλεγούν στο Δ.Σ., στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή καταθέτουν αίτηση υποψηφιότητας στον Πρόεδρο της Ε.Ν.Ε. τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την ψηφοφορία και εκτίθενται σε ψηφοφορία με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

5. Η ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε., η οποία γνωστοποιείται κατάλληλα.

6. Η εκλογή του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου ενεργείται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας ορίζονται από το Δ.Σ της Ε.Ν.Ε. με κλήρο μεταξύ των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που δεν είναι υποψήφιοι. Ο ορισμός της εφορευτικής επιτροπής γίνεται τρεις (3) ημέρες πριν από τις εκλογές. Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ε.Ν.Ε., καθώς και το προσωπικό της Κεντρικής Διοίκησης, συνδράμουν την εφορευτική επιτροπή για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η αδικαιολόγητη άρνηση μελών που κληρώθηκαν να συμμετέχουν στην εφορευτική επιτροπή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

7. Κατά την εκλογή, η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία για τις ενστάσεις που υποβάλλονται σε αυτήν, καθώς και για κάθε ζήτημα που προκύπτει.

8. Για την έναρξη και λήξη της ψηφοφορίας, καθώς και για τη διαλογή των ψήφων, συντάσσεται από την εφορευτική επιτροπή πρακτικό ψηφοφορίας με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Το πρακτικό ψηφοφορίας υπογράφεται από όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send