logo-print

Άρθρο 21 - Νόμος 3252/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 21

Αρμοδιότητες Ταμία Περιφερειακού Συμβουλίου

1. Ο Ταμίας μετά από απόφαση του Δ.Σ. είναι υπεύθυνος για την εν γένει διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ν.Ε. Φροντίζει για την είσπραξη των ετήσιων εισφορών από τα μέλη, καθώς και για κάθε τακτικό ή έκτακτο έσοδο του Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ν.Ε. Τηρεί βιβλίο εσόδων -εξόδων και ενημερώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο επί των οικονομικών. Ο Ταμίας συντάσσει τον απολογισμό

εσόδων και εξόδων κάθε ημερολογιακού έτους και τον υποβάλλει προς κατάρτιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος. Επίσης καταθέτει τον απολογισμό και προϋπολογισμό στο Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. Τηρεί βιβλίο όπου καταχωρούνται οι εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

2. Κάθε πληρωμή γίνεται με ένταλμα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία. Ο Ταμίας μπορεί να κρατά "εις χείρας" για τις επείγουσες δαπάνες του Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ν.Ε. ποσό καθοριζόμενο κάθε φορά από το Περιφερειακό Συμβούλιο και υποχρεώνεται να καταθέτει κάθε επιπλέον ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που ορίζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

3. Κάθε είσπραξη για λογαριασμό του Περιφερειακού Τμήματος της Ε.Ν.Ε. διενεργείται από τον Ταμία ή εντεταλμένο υπάλληλο του Περιφερειακού Τμήματος.

4. Ο Ταμίας υποχρεούται να καταβάλλει εγκαίρως προς το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε. το ποσοστό των ετήσιων εισφορών των μελών του Περιφερειακού Τμήματος. Κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

5. Όταν ο Ταμίας κωλύεται ή απουσιάζει αναπληρώνεται από άλλο μέλος του Δ.Σ. που ορίζεται από αυτό.

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ