logo-print

Άρθρο 42 - Νόμος 3252/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

Άρθρο 42

1. Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο η θητεία είτε αυτή καθορίζεται από συγκεκριμένη διάταξη είτε απορρέει από σύμβαση των Προέδρων των Πε.Σ.Υ.Π., των Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών Πε.Σ.Υ.Π., των Διοικητών των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. και των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. Επίσης, από τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει η θητεία των μη αιρετών μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

2. Τα μονομελή όργανα διοίκησης, των οποίων η θητεία λήγει, σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες αποδοχές ή αποζημιώσεις ως την αντικατάστασή τους, η οποία γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

3. Η παράγραφος 6 του άρθρου 5 του Ν. 2889/2001 αντικαθίσταται ως εξής:

"6. Σε κάθε Νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. συνιστάται μία οργανική θέση Διοικητή με βαθμό 1 της κατηγορίας ΕΘ, ο οποίος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και

ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ίδια απόφαση ορίζεται το χρονικό διάστημα άσκησης των καθηκόντων του. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι: πτυχίο Α.Ε.Ι., ιδιαίτερη ικανότητα στην άσκηση διευθυντικών καθηκόντων σε υπηρεσίες ή οργανισμούς του Δημοσίου ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, συνεκτιμωμένων και των μεταπτυχιακών σπουδών και επιστημονικής εξειδίκευσης σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού, οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας νοσοκομείων ή επιχειρήσεων, οικονομικών της υγείας ή κοινωνικής διοίκησης, καθώς και της ανάλογης εμπειρίας. Σε νοσοκομεία με δυναμικότητα μέχρι 200 κλίνες μπορεί να διορίζεται ως Διοικητής και πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. που διαθέτει τα προσόντα του προηγούμενου εδαφίου."

4. Οι οργανικές θέσεις των Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών Πε.Σ.Υ.Π., οι οποίες είχαν συσταθεί με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 3 του Ν. 2889/2001, καταργούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος. Η αρμοδιότητα αναπλήρωσης του Προέδρου στη Διοίκηση της Γενικής Διεύθυνσης του Πε.Σ.Υ.Π. μεταβιβάζεται στον Αντιπρόεδρο του Πε.Σ.Υ.Π. Οι αρμοδιότητες σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών μεταβιβάζονται στον Πρόεδρο του Πε.Σ.Υ.Π., αλλά δύναται να μεταβιβάζονται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Αντιπρόεδρο του Πε.Σ.Υ.Π. Στην περίπτωση αυτή, οι πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές και επιδόματα του Αντιπροέδρου του Πε.Σ.Υ.Π. ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ίδια απόφαση παρέχονται επιδόματα εορτών και άδειας, καθώς και αποζημίωση για έξοδα κίνησης και έξοδα παράστασης.

Ανώνυμες Εταιρίες
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
send