logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 3254/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 12 Ρυθμίσεις για προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)

1. Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή έργου του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π.), το οποίο υπηρετούσε με απόσπαση ή διάθεση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενο από αυτή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία ή άλλο Ν.Π.Δ.Δ., εφόσον συγκέντρωνε κατά το χρόνο απόλυσής του, με βάση και το χρόνο απόσπασης ή διάθεσης, τις χρονικές προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρου 10 του Ν. 2266/1994, κατατάσσεται σε οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία ή Ν.Π.Δ.Δ. που υπηρετούσε το προσωπικό αυτό, ύστερα από αίτησή του που υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

2. Η κατάταξη γίνεται με πράξη του αρμόδιου για την πρόσληψη οργάνου, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι οι κατατασσόμενοι εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στις περιπτώσεις που το υπηρεσιακό συμβούλιο είχε διατυπώσει θετική γνώμη βάσει αρχικών αιτήσεων, η πράξη κατάταξης εκδίδεται άμεσα χωρίς νέα γνώμη.

3. Αν η Υπηρεσία ή το Ν.Π.Δ.Δ. από το οποίο έγινε η απόλυση έχει καταργηθεί ή συγχωνευθεί με άλλη Υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο, η κατάταξη γίνεται σε θέση της Υπηρεσίας ή του νομικού προσώπου, με το οποίο έγινε η συγχώνευση ή το οποίο ασκεί τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας ή Ν.Π.Δ.Δ. που καταργήθηκε.

4. Οι διατάξεις των παραγράφων 6 και 7 του άρθρου 25 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α'), όπως τροποποιήθηκαν μεταγενέστερα, εφαρμόζονται ανάλογα και στο προσωπικό που κατατάσσεται κατ' εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των παρ.1 (περ.β'), 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 11 του Ν.

2266/1994.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send