logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3248/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση

ΑΡΘΡΟ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1. Το Φιλοξενόν Έθνος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις/ευκολίες, την κατάλληλη υποδομή για Υποστήριξη Επικοινωνιών και Συστημάτων Πληροφορικής όπως και την απαραίτητη Διοικητική Μέριμνα και «Υποστήριξη Φιλοξενούντος Έθνους» για την ανεμπόδιστη λειτουργία του ΠΚΕΕΥΕ και την εκπλήρωση της αποστολής του.

2. Το Φιλοξενόν Έθνος και το Μέρος βεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητες του ΠΚΕΕΥΕ είναι σύμφωνες με τους σκοπούς και τις βασικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

3. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του ΠΚΕΕΥΕ δεν κατευθύνεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους, ούτε έχει σκοπό την εκπαίδευση προσωπικού ή στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας ή ομάδας χωρών.

4. Η εκπαίδευση που θα παρέχεται από το ΠΚΕΕΥΕ θα είναι διαφανής. Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο θα δημοσιευθεί εγκαίρως, σύμφωνα με το Άρθρο 5 παρ. 3, στο άλλο Μέρος και στους διεθνείς οργανισμούς.

5. Οι δραστηριότητες του Κέντρου συμφωνούν με τις βασικές αρχές ίδρυσης του Ευρω-Ατλαντικού Συμβουλίου Συνεργασίας (EAPC), συμπεριλαμβάνονται επίσης

στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύμπραξης για την Ειρήνη (PfP) και θα βοηθήσουν την εκπαίδευση ατόμων και μονάδων του Μέρους που συμμετέχουν σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης που εκτελούνται από διεθνείς οργανισμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

6. Η παρούσα Συμφωνία δεν θα θίξει κατά κανένα τρόπο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Φιλοξενούντος Έθνους και του Μέρους, που απορρέουν από τις συνθήκες και τις συμφωνίες στις οποίες είναι μέρη.

7. Το Φιλοξενόν Έθνος διατηρεί το πλήρες δικαίωμα της έναρξης συνομιλιών και της σύναψης άλλων διμερών Συμφωνιών παρόμοιας φύσεως με άλλες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς. Το άλλο Μέρος θα ενημερώνεται αμέσως μετά την σύναψη οποιασδήποτε τέτοιας Συμφωνίας.

8. Η Αγγλική θα είναι η γλώσσα εργασίας του Κέντρου. Υπηρεσίες διερμηνείας σε άλλες γλώσσες θα μπορεί να διατίθενται, μετά από συντονισμό μεταξύ του Φιλοξενούντος Έθνους και της ενδιαφερόμενης χώρας.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

send