logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 3257/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 12

1. Αν για τη διάθεση των μαθητών των Α.Σ.Ε.Ι. και των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ε.Δ. στα πλαίσια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2004 απαιτηθεί, κατ' εφαρμογή της διάταξης της περίπτωσης α' της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 2833/2000 (ΦΕΚ 150 Α'), τροποποίηση των προγραμμάτων σπουδών των αντίστοιχων Σχολών και Ιδρυμάτων, η τροποποίηση αυτή πραγματοποιείται με μέριμνα των Σχολών και Ιδρυμάτων αυτών και με βάση το σχεδιασμό του Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων (Ο.Α.) 2004 του Γ.Ε.ΕΘ.Α., κατά παρέκκλιση των προβλέψεων των οργανισμών λειτουργίας τους.

2. Το κάθε κατηγορίας προσωπικό των Ε.Δ. που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, κατ' εφαρμογή της περίπτωσης α' της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του Ν. 2833/ 2000 (ΦΕΚ 150 Α'), επιτρέπεται να αποσπάται στη Δύναμη Ασφαλείας Ο.Α. 2004, η οποία έχει συγκροτηθεί με την υπ. αριθ. Φ.000 /161566 /Σ.446 /5.2.2002 απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας «Σύσταση Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων 2004» και στις υποκείμενες σε αυτήν μονάδες, για χρονικό διάστημα μέχρι και οκτώ μήνες. Η απόσπαση των οπλιτών που υπηρετούν τη θητεία τους μπορεί να γίνει έστω και εάν δεν έχει παρέλθει ο ελάχιστος προβλεπόμενος χρόνος από την κατάταξή τους.

3. Κατά τη διάρκεια της απόσπασης της προηγούμενης παραγράφου, τα ατομικά έγγραφα του αποσπώμενου προσωπικού εξακολουθούν να τηρούνται από τις μονάδες από τις οποίες προέρχονται. Η αξιολόγηση του προσωπικού αυτού γίνεται από τα πρόσωπα που είχαν την ιδιότητα του αξιολογούντος και του γνωματεύοντος πριν από την απόσπαση, με βάση σημείωμα απόδοσης του διοικητή του κατά τη διάρκεια της απόσπασης, το οποίο αναφέρεται αποκλειστικά στην απόδοσή του κατά την άσκηση των καθηκόντων που του ανατίθενται στα πλαίσια της υπηρεσίας του στη Δύναμη Ασφάλειας Ο.Α. 2004.

4. Το χρονικό διάστημα υπηρεσίας του μετατιθέμενου ή αποσπασμένου προσωπικού στη Δύναμη Ασφάλειας Ο.Α. 2004 και στις μονάδες που υπάγονται σ' αυτήν θεωρείται χρόνος διοίκησης κατά την έννοια των διατάξεων περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ε.Δ..

5. Ο διοικητής της Δύναμης Ασφαλείας Ο.Α. 2004 έχει πειθαρχική δικαιοδοσία διοικητή μεραρχίας επί των διοικητών των υπαγομένων σ' αυτή μονάδων και του λοιπού προσωπικού της Δύναμης. Οι διοικητές των μονάδων αυτών έχουν πειθαρχική δικαιοδοσία διοικητού μονάδος επί όλου του προσωπικού που αποσπάται στις μονάδες τους.

6. α. Μετά το πέρας των Ολυμπιακών και Παραολυμπια-κών Αγώνων 2004 χορηγείται τιμητική άδεια δέκα (10) ημερών στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ε.Δ., που απασχολήθηκε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του πριν, αλλά και κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω Αγώνων. Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξάρτητα από τη μονάδα ή υπηρεσία, στην οποία υπηρετεί το παραπάνω προσωπικό μετά το πέρας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται το αργότερο εντός μηνός από το πέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, καθορίζονται ο χρόνος και τρόπος χορήγησης της άδειας αυτής, τα πρόσωπα που δικαιούνται άδειας, καθώς και κάθε σχετικό θέμα.

β. Η κανονική άδεια του στρατιωτικού προσωπικού των Ε.Δ. του έτους 2004 μπορεί να χορηγηθεί μέχρι τις

31.3.2005.

7. Στη ρύθμιση της παραγράφου 16 του άρθρου 77 του Ν. 3057/2002 (ΦΕΚ239 Α') υπάγονται και οι αξιωματικοί, μόνιμοι και εθελοντές υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες των Ε.Δ., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στην παράγραφο αυτήν. Οι παραπάνω μετατίθενται στη Γραμματεία Α.Σ.Α.Ε.Δ./Α.Κ.Ε.Δ. μέχρι την ημερομηνία λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Όσοι φοιτούν στα οικεία σχολεία επιμόρφωσης του όπλου ή του σώματός τους κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού μετατίθενται στη Γραμματεία Α.Σ.Α.Ε.Δ./Α.Κ.Ε.Δ. μετά τη λήξη της εκπαίδευσής τους.

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send