logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3258/2004 - Αύξηση οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/07/2004

Κωδικοποιημένο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αυξάνεται από 1ης Ιουλίου 2004 ως εξής:

Α. α) των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τρεις (3) και ορίζεται, συνολικά, σε δέκα (10), β) των Συμβούλων της Επικρατείας κατά δύο (2) και ορίζεται, συνολικά, σε πενήντα (50) και από 1.6.2005 σε πενήντα δύο (52) (άρθρο 12 παράγραφος 1γ,δ του N. 3068/ 2002 (ΦΕΚ 274 Α'), γ) των Παρέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά δύο (2) και ορίζεται, συνολικά, σε πενήντα τέσσερις (54).

Β. α) των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κατά μία (1) και ορίζεται, συνολικά, σε δέκα (10), β) των Αρεοπαγιτών κατά πέντε (5) και ορίζεται, συνολικά, σε πενήντα πέντε (55), γ) των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κατά δύο (2) και ορίζεται, συνολικά, σε δεκατέσσερις (14), δ) των Προέδρων Εφετών κατά τρεις (3) και ορίζεται, συνολικά, σε ενενήντα τρεις (93), ε) των Εφετών κατά δέκα (10) και ορίζεται, συνολικά, σε τριακόσιες ενενήντα τέσσερις (394), στ) των Αντεισαγγελέων Εφετών κατά τρεις (3) και ορίζεται, συνολικά, σε εκατόν τέσσερις (104).

Γ. α) των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά δύο (2) και ορίζεται, συνολικά, σε οκτώ (8), β) των Συμβούλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά δύο (2) και ορίζεται, συνολικά, σε είκοσι οκτώ (28), γ) των Παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τέσσερις (4) και ορίζεται, συνολικά, σε σαράντα τέσσερις (44).

2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 12 του N. 3068/2002 (ΦΕΚ 274 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Οι πιο πάνω θέσεις πληρώνονται με προαγωγή δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Κατά την πρώτη πλήρωση των θέσεων αυτών δεν ισχύει η προϋπόθεση της μη συμπλήρωσης του εξηκοστού δεύτερου έτους της ηλικίας που προβλέπεται από το άρθρο 8 του νόμου αυτού. Οι θέσεις Συμβούλων της Επικρατείας, που κενώνονται στη συνέχεια και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσοστό του ενός πέμπτου που κατά το Σύνταγμα καλύπτεται με προαγωγή δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, πληρώνονται εκ περιτροπής με προαγωγή παρέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και δικαστών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.»

 

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Ποινικός Κώδικας Ι
send