ΑΡΘΡΟ 10
ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
10.1. Η NSA/DSA του κάθε Συμβαλλομένου Μέρους θα κοινοποιεί την κατάσταση ασφαλείας ενός Αναδόχου ο οποίος εδρεύει στο έδαφός της όταν του ζητηθεί από την NSA/DSA του άλλου Συμβαλλομένου Μέρους. Η NSA/DSA κάθε Συμβαλλομένου Μέρους θα κοινοποιεί επίσης το βαθμό πιστοποιητικού ασφαλείας ενός εκ των ατόμων της τα οποία ανήκουν στο προσωπικό του Αναδόχου, όταν ζητηθεί. Αυτές οι γνωστοποιήσεις θα είναι γνωστές ως Φύλλο Πληροφοριών για το Πιστοποιητικό Ασφαλείας Εγκαταστάσεων (F!S) και Φύλλο Πληροφοριών για το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του Προσωπικού(Ρβ) αντίστοιχα.
10.2. Όταν της ζητηθεί, η NSA/DSA θα καθορίσει το επίπεδο πιστοποιητικού ασφαλείας του αναδόχου/ατόμου που υπόκειται στην έρευνα και θα προωθήσει ένα Φύλλο Πληροφοριών Πιστοποιητικού Ασφαλείας εάν ο Ανάδοχος/άτομο είναι ήδη διαβαθμισμένος. Εάν ο Ανάδοχος/άτομο δεν έχει διαβαθμιστεί ή η διαβάθμισή του βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο από αυτό που έχει ζητηθεί, θα σταλεί επίσης ένα Φύλλο Πληροφοριών για το Πιστοποιητικό Ασφαλείας Εγκαταστάσεων/Προσωπικού. Ύστερα από επιτυχείς έρευνες, θα παρασχεθεί ένα Φύλλο Πληροφοριών για το Πιστοποιητικό Ασφαλείας, το οποίο θα επιτρέψει την αμοιβαία έκδοση πιστοποιητικού ασφαλείας.
10.3. Ένας Ανάδοχος που θεωρείται από την NSA/DSA, στη χώρα που είναι καταγεγραμμένος, ότι βρίσκεται κάτω από την ιδιοκτησία, έλεγχο ή επιρροή ενός τρίτου μέρους, του οποίου οι στόχοι δεν είναι συμβατοί με αυτούς του φιλοξενούντος Συμβαλλομένου Μέρους δε δικαιούται Πιστοποιητικού Ασφαλείας Εγκαταστάσεων και η αιτούσα NSA/DSA θα ειδοποιηθεί.
10.4. Εάν η οποιαδήποτε NSA/DSA μάθει ότι κυκλοφορούν επιβαρυντικές πληροφορίες για ένα άτομο στο οποίο έχει παρασχεθεί Φύλλο Πληροφοριών για το Πιστοποιητικό Ασφαλείας Προσωπικού, θα ειδοποιήσει την άλλη NSA/DSA για τη φύση των πληροφοριών και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ή έχει προβεί. Η κάθε NSA/DSA μπορεί να ζητήσει μια επανεξέταση του οποιουδήποτε Φύλλου Πληροφοριών Πιστοποιητικού Ασφαλείας Προσωπικού, το οποίο έχει νωρίτερα παρασχεθεί από την άλλη NSA/DSA υπό τον όρο ότι το αίτημα συνοδεύεται από ένα αιτιολογικό. Τα αποτελέσματα της επανεξέτασης και οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια θα γνωστοποιούνται στην αιτούσα NSA/DSA.
10.5. Εάν η πληροφορία που καθίσταται διαθέσιμη εγείρει υποψίες για την καταλληλότητα του αμοιβαίως εξου-σιοδοτηθέντος Αναδόχου να συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες στην άλλη χώρα, λεπτομέρειες αυτής της πληροφορίας θα γνωστοποιούνται άμεσα στην nSa/DSA ώστε να επιτρέπουν τη διεξαγωγή έρευνας.
10.6. Αν η οποιαδήποτε NSA/DSA αναβάλει ή προβεί σε ενέργειες να ανακαλέσει ένα αμοιβαίο πιστοποιητικό ασφαλείας προσωπικού ή αναβάλει ή προβεί σε ενέργειες να ανακαλέσει πρόσβαση που παρέχεται σε πολίτη της άλλης χώρας βασιζόμενη σε πιστοποιητικό ασφαλείας, η NSa/dSa του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους θα ειδοποιείται και θα δίδει εξηγήσεις για λήψη τέτοιας απόφασης.
10.7. Η κάθε NSA/DSA μπορεί να ζητά από την άλλη να επανεξετάζει οποιοδήποτε Φύλλο Πληροφοριών Πιστοποιητικού Ασφαλείας Εγκαταστάσεων υπό τον όρο ότι το αίτημά τους συνοδεύεται από την αιτία που επιδιώκει αυτήν την επανεξέταση. Μετά την επανεξέταση, θα γνωστοποιούνται τα αποτελέσματα στην αιτούσα NSA/DSA και θα παρέχονται γεγονότα ενισχυτικά για τη λήψη της απόφασης.
10.8. Εάν ζητηθεί από το άλλο Συμβαλλόμενο Μέρος η κάθε NSA/dSa θα συνεργαστεί σε επανεξετάσεις και έρευνες που αφορούν σε Πιστοποιητικά Ασφαλείας.