logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 1387/1983 - Σύνθεση ∆ιοικητικού Συµβουλίου ΟΑΕΔ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/08/1983

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

1. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ορίζεται ως εξής:

α) Ο Διοικητής του Οργανισμου ως Πρόεδρος.

β) Από ένας ανώτερος υπάλληλος των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας.

γ) Τρεις εκπρόσωποι των εργαζομένων.

δ) Τρεις εκπρόσωποι των εργαζομένων.

ε) Ένας εκπρόσωπος της πιο αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

στ) Δύο πρόσωπα που επιλέγονται μεταξύ ατόμων με επιστημονική ειδίκευση και πείρα στα θέματα αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ.

Για την επιλογή και το διορισμό των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του ΔΣ του ΟΑΕΔ, τη συγκρότηση, τη θητεία και τη λειτουργία του, τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Επιτρόπου και Γραμματέα και τον καθορισμό της αποζημίωσης των μετεχόντων ισχύουν οι κείμενες διατάξεις.

Με την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Οργανισμού αυτού ορίζονται από τα τακτικά μέλη δύο Αντιπρόεδροι, τα μέλη της κατηγορίας ε) από κατάλογο τεσσάρων προσώπων που υποβάλλει στο Υπουργείο Εργασίας η παραπάνω συνδικαλιστική οργάνωση, τα μέλη της κατηγορίας στ) καθώς και οι αναπληρωτές τους.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου, προεδρέυει του ΔΣ ο πρώτος κατά τη σειρά ορισμού των Αντιροέδρων και, αν και αυτός κωλύεται, ο δεύτερος Αντιπρόεδρος.

2. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ μπορεί με απόφασή του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Εργασίας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να εκχωρήσει ορισμένες από τις αρμοδιότητές του στους Αντιπροέδρους ή σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή σε ανώτερους υπαλλήλους ή Προϊσταμένους Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στους Αντιπροέδρους ή τα μέλη του ΔΣ, τους οποίους εκχωρούνται αρμοδιότητες κατά το προηγούμενο εδάφιο, μπορεί να καταβάλλεται ανάλογα με την απασχόλησή τους, πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τα 3/5 των τακτικών αποδοχών του Διοικητή του ΟΑΕΔ, καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του ΔΣ του Οργανισμού.

Η Διαμεσολάβηση
Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
send