logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 3311/2005

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Άρθρο 5 Μη Τακτικές Επιβατικές Γραμμές

1. Γραμμές που λειτουργούν με την χρήση οχημάτων καταχωρημένων στο έδαφος ενός Συμβαλλόμενου Μέρους δεν θα απαντούν καμία άδεια στο έδαφος της Χώρας Προέλευσης, ήτοι: γραμμές κυκλικής διαδρομής, δηλαδή γραμμές όπου το ίδιο όχημα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά της ίδιας ομάδας επιβατών καθ'όλη την διάρκεια της διαδρομής και την επιστροφή τους στον ίδιο τόπο αναχώρησης.

2. Γραμμές που πραγματοποιούν την διαδρομή της μετάβασης φορτωμένες και την διαδρομή της επιστροφής άδειες.

3. Γραμμές που πραγματοποιούν την διαδρομή της μετάβασης άδειες και την διαδρομή της επιστροφής έμ-φορτες, με την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες:

α. αποτελούν μία ομάδα που έχει συσταθεί βάσει σύμβασης μεταφοράς συναφθείσας πριν από την άφιξή τους στο έδαφος του Συμβαλλόμενου Μέρους όπου περισυλλέγονται και μεταφέρονται στο έδαφος της χώρας εγκατάστασης,

β. έχουν παλαιότερα μεταφερθεί από τον ίδιο φορέα εκμετάλλευσης μεταφορών στο έδαφος του Συμβαλλόμενου Μέρους όπου περισυλλέγονται εκ νέου και μεταφέρονται στο έδαφος της χώρας εγκατάστασης,

γ. έχουν προσκληθεί στο έδαφος της χώρας εγκατάστασης, με έξοδα μεταφοράς που βαρύνουν το πρόσωπο που εξέδωσε την πρόσκληση.

Οι ανωτέρω γραμμές των παραγράφων 2 και 3 υπόκεινται σε καθεστώς εγκρίσεων.

4. Διαμετακομιστικές μεταφορές που εκτελούνται με τις γραμμές που ορίζονται στις υποπαραγράφους 1, 2, 3 δεν απαιτούν καμία έγκριση.

5. Οι διαδρομές με λεωφορείο ή πούλμαν που αποστέλλονται σε αντικατάσταση λεωφορείου που έχει υποστεί βλάβη δεν απαιτούν καμία έγκριση.

6. Οι γραμμές που περιλαμβάνονται στην παράγραφο 1 πρέπει να έχουν στα οχήματά τους ένα δεόντως συμπληρωμένο δελτίο μεταφοράς, που θα περιλαμβάνει τον κατάλογο των επιβατών, υπογεγραμμένο από τον φορέα εκμετάλλευσης μεταφορών και σφραγισμένο από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές.

7. Το δελτίο μεταφοράς θα συμπληρώνεται στην Χώρα Προέλευσης και πρέπει να διατηρείται στο όχημα καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής για την οποία έχει εκδοθεί, και να επιδεικνύεται κατόπιν αιτήσεως οποιουδήποτε εξουσιοδοτημένου οργάνου ελέγχου.

Πολιτειολογία
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send