logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 3328/2005

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

Άρθρο 16 Διάρθρωση Διοικητικών Υπηρεσιών -Παραρτήματα - Νομικό Γραφείο

1. Στον Οργανισμό ιδρύονται τρεις Διευθύνσεις και δύο αυτοτελή Γραφεία ως εξής:

α) Διεύθυνση αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων

β) Διεύθυνση ενημέρωσης και

γ) Διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών

δ) Αυτοτελές Γραφείο γραμματειακής υποστήριξης του Προέδρου

ε) Αυτοτελές Γραφείο γραμματειακής υποστήριξης των Αντιπροέδρων.

2. Η Διεύθυνση αναγνώρισης ακαδημαϊκών τίτλων περιλαμβάνει εννέα Τμήματα και ειδικότερα: τα πέντε που είναι αρμόδια για την αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων: α) ανθρωπιστικών επιστημών και καλών τεχνών, β) θετικών επιστημών, γ) επιστημών υγείας και φυσικής αγωγής, δ) νομικών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και ε) γεωτεχνικών επιστημών και επιστημών μηχανικών, και τα τέσσερα που είναι αρμόδια για την αναγνώριση τίτλων τεχνολογικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης: α) τεχνολογικών επιστημών μηχανικών, β) τεχνολογικών γεωτεχνικών επιστημών και τροφίμων, γ) τεχνολογικών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας και δ) τεχνολογικών επιστημών διοίκησης και οικονομίας. Η Διεύθυνση ενημέρωσης περιλαμβάνει δύο Τμήματα: α) ενημέρωσης για ιδρύματα, προγράμματα σπουδών και τίτλους αλλοδαπής και β) ενημέρωσης για ιδρύματα, προγράμματα σπουδών και τίτλους ημεδαπής. Η Διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών περιλαμβάνει δύο Τμήματα: α) Τμήμα προσωπικού και β) οικονομικό Τμήμα.

3. Για τη διεκπεραίωση των υποβαλλόμενων αιτήσεων αναγνώρισης και την ενημέρωση του κοινού ιδρύεται παράρτημα του Οργανισμού στη θεσσαλονίκη. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων μετά από εισήγηση του Δ.Σ., είναι δυνατή η ίδρυση και λειτουργία Παραρτημάτων του Οργανισμού και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι ειδικότερες αρμοδιότητες και οργάνωση των Παραρτημάτων ορίζονται με τον κατά το άρθρο 15 παρ. 1 Κανονισμό λειτουργίας.

4. Στον Οργανισμό συνιστάται αυτοτελές Δικαστικό Γραφείο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οργανικές θέσεις των παρέδρων του οποίου αυξάνονται κατά δύο. Το Δικαστικό Γραφείο του Οργανισμού έχει τις αρμοδιότητες και λειτουργεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν. 3086/2002 ΦΕΚ 324 Α). Οι δικηγόροι που μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος παρείχαν υπηρεσίες στο Διεπιστημονικό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Αλλοδαπής (ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) και το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) εξακολουθούν να απασχολούνται στον Οργανισμό με την ίδια έννομη σχέση, υπαγόμενοι πλέον στην εποπτεία του Δικαστικού Γραφείου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send