logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3149/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9 Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών

1. Συνιστάται στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, κύριο έργο του οποίου είναι η επεξεργασία και πρόταση σχεδίων ενιαίων δράσεων των Δημοσίων Βιβλιοθηκών της χώρας.

Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών ιδίως:

α) γνωμοδοτεί για την κατάρτιση ή τροποποίηση του ΚΑ.Λ.ΒΙΒ., για θέματα εθνικών και διεθνών συνεργασιών

και θέματα που αφορούν γενικότερα τη λειτουργία των βιβλιοθηκών της χώρας,

β) θέτει κριτήρια για το χαρακτηρισμό βιβλιοθηκών ως Κεντρικών ή Ιστορικών και γνωμοδοτεί για τέτοιους χαρακτηρισμούς, ύστερα από εισήγηση του οικείου Εφορευτικού Συμβουλίου,

γ) εκπροσωπεί τη χώρα όταν πρόκειται για θέματα βιβλιοθηκών, όπως σε τοπικά, εθνικά ή διεθνή συνέδρια, συναντήσεις, επιτροπές,

δ) εισηγείται την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης εργαζομένων στις βιβλιοθήκες της

χώρας,

ε) εξετάζει θέματα σχετικά με τις βιβλιοθήκες που του παραπέμπει ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. α) Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών έχει εννιά μέλη. Τα μέλη του και οι αναπληρωτές τους ορίζονται για τριετή θητεία με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την ίδια απόφαση ορίζονται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος. Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών προέρχονται από το χώρο της βιβλιοθηκονομίας, της επιστήμης της πληροφόρησης, της πληροφορικής, των κοινωνικών επιστημών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης ή της παραγωγής.

β) Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών συνέρχεται μετά από πρόσκληση του Προέδρου του εντός δεκαπέντε ημερών από το διορισμό των μελών του. Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες και ενδιάμεσα κατά την κρίση του Προέδρου του. Το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών υποστηρίζεται διοικητικά από το Τμήμα Α' Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Αρχείων της Κ.Υ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Γραμματέας ορίζεται ο Προϊστάμενος του ίδιου Τμήματος.

γ) Εάν ένα τακτικό μέλος και ο αναπληρωτής του παραιτηθούν ή δεν υπάρχουν, αντικαθίστανται για το υπόλοιπο της θητείας τους. Ένα μέλος θεωρείται ότι παραιτήθηκε αν δεν παρίσταται σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send