logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3152/2003 - Λοιπές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/06/2003

Υπό κωδικοποίηση
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στο άρθρο 1 του Ν. 1806/1988 προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:

«6. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να αποφασίζει σε έκτακτες περιπτώσεις την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του χρηματιστηρίου, καθορίζοντας και τη χρονική διάρκεια της αναστολής.»

2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του Ν. 2324/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Το Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. απολαμβάνει, ως ανώνυμη εταιρία, διοικητικής και οικονομικής αυτονομίας και δεν υπάγεται στις διατάξεις που προβλέπουν οποιουσδήποτε περιορισμούς για τα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα.»

3. Στην περίπτωση β' του άρθρου 37α και στην περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του Κ.Ν. 2190/ 1920 οι λέξεις «Η επιτροπή του χρηματιστηρίου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς».

4. Μετά το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3α του άρθρου 3 του Π.Δ. 350/1985 προστίθενται τα εξής εδάφια:

«Κατά το χρόνο χορηγήσεως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άδειας για τη διενέργεια δημόσιας εγγραφής ή, σε περίπτωση μη διενέργειας δημόσιας εγγραφής, κατά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, η εταιρεία πρέπει να έχει ελεγχθεί φορολογικά για όλες τις χρήσεις από τη λήξη των οποίων έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δέκα μηνών. Εάν, μετά την υποβολή της αίτησης εισαγωγής των μετοχών της στο χρηματιστήριο, παρέλθει χρονικό διάστημα δέκα μηνών από την τελευταία ανέλεγκτη χρήση χωρίς να έχει χορηγηθεί άδεια δημόσιας εγγραφής ή, σε περίπτωση μη διενέργειας δημόσιας εγγραφής, χωρίς να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο, η εταιρία υποχρεούται να υποβάλει νέα αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο και να καταθέσει επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο συνοδευόμενο από τα φύλλα φορολογικού ελέγχου.»

5. Εταιρείες οι οποίες κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του νόμου αυτού έχουν υποβάλει αίτηση εισαγωγής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο και εμπίπτουν στο δεύτερο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου, οφείλουν να καταθέσουν επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο συνοδευόμενο από τα φύλλα φορολογικού ελέγχου για το σύνολο των ανέλεγκτων χρήσεων, μέσα σε έξι μήνες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν δεν κατατεθεί ενημερωτικό δελτίο σύμφωνα με τα παραπάνω, η αίτηση εισαγωγής πρέπει να υποβληθεί εκ νέου και να συνοδεύεται από το επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο και τα φύλλα φορολογικού ελέγχου.

6. Εταιρείες οι οποίες κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του νόμου αυτού έχουν λάβει άδεια διενέργειας δημόσιας εγγραφής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή, σε περίπτωση μη διενέργειας δημόσιας εγγραφής, έχει εγκριθεί το ενημερωτικό τους δελτίο, μπορούν να εισαγάγουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο χωρίς να απαιτείται φορολογικός έλεγχος των χρήσεων που είναι ανέλεγκτες, εφόσον η δημόσια εγγραφή ή η έναρξη της διαπραγμάτευσης πραγματοποιηθεί μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ