logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3153/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Άρθρο 3 Ίδρυση - Προσόντα ιδρυτών

1. Οι Ν.Ε.Κ.Ε. ιδρύονται και λειτουργούν μετά από άδεια που χορηγείται από τον Υπουργό Εμπορικής ΝαυτιΜας. Στην άδεια αναφέρονται το είδος και τα αποδεικτικά των σπουδών

που αυτές χορηγούν. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 75 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου (Κ.Δ.Ν.Δ.), που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α") ορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων τίτλων ναυτικής επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης για κάθε βαθμίδα και ειδικότητα.

2. Η άδεια χορηγείται σε πολίτες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) εφόσον:

α) δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, β) δεν έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης και δεν τελούν υπό στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση,

γ) δεν έχουν καταδικαστεί για οποιοδήποτε αδίκημα, που αποτελεί κώλυμα για διορισμό σε δημόσια θέση και δεν είναι φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τέτοιο αδίκημα.

3. Άδεια χορηγείται και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, εφόσον:

α) τα μέλη της διοίκησής τους είναι κατά πλειοψηφία πολίτες Κρατών - Μελών της Ε.Ε.,

β) στο καταστατικό τους προβλέπεται ως σκοπός η παροχή ναυτικής επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης,

γ) ο νόμιμος εκπρόσωπός τους έχει τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο αυτό και είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας και

δ) εδρεύουν σε Κράτος - Μέλος της Ε.Ε..

4. Δεν συμβιβάζεται η ιδιότητα του δημόσιου πολιτικού ή στρατιωτικού υπαλλήλου ή του υπαλλήλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), δημόσιας επιχείρησης ή οργανισμού κοινής ωφέλειας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου ή του διευθυντή της Ν.Ε.Κ.Ε..

5. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ορίζονται τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου αυτού.

6. Για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Ν.Ε.Κ.Ε. καταβάλλεται παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους πεντακοσίων ευρώ. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, επιτρέπεται η αναπροσαρμογή του ποσού του παραβόλου αυτού.

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send