logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3153/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 22

Μεταφορά προσωπικού της Εστίας Ναυτικών

1. Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Εστίας Ναυτικών (Ε.Ν.), που πλεονάζει κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, μεταφέρεται με

την ίδια σχέση εργασίας στο Υ.Ε.Ν. ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που εποπτεύονται από αυτό (φορείς υποδοχής). Ο ανώτατος αριθμός του προσωπικού που μεταφέρεται δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των πενήντα τριών για το διοικητικό προσωπικό και των δεκαεπτά για το εργατοτεχνικό προσωπικό.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά από σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ν., καθορίζεται ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που πλεονάζει κατά ειδικότητα. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι φορείς υποδοχής, ο αριθμός κατά ειδικότητα του μεταφερόμενου σε κάθε φορέα προσωπικού και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Μέσα σε δέκα ημέρες από την έκδοση της απόφασης του πρώτου εδαφίου, η Ε.Ν. με γραπτή πρόσκλησή της καλεί το προσωπικό που επιθυμεί να μεταφερθεί να υποβάλει σε αυτή αίτηση, μέσα σε είκοσι ημέρες από την ημερομηνία της πρόσκλησης. Με την αίτηση επιτρέπεται να δηλωθούν κατά σειρά προτίμησης μέχρι τρεις φορείς υποδοχής. Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ν., μέσα σε είκοσι ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αποδέχεται ή απορρίπτει αυτές και υποβάλει στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ονομαστικό πίνακα του προσωπικού που πρόκειται να μεταφερθεί με την ειδικότητά του, ο αριθμός του οποίου δεν μπορεί να είναι ανώτερος του συνολικού αριθμού που ορίζεται με την απόφαση που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο. Μαζί με τον πίνακα διαβιβάζονται στο Υ.Ε.Ν. οι ατομικοί φάκελοι και οι αιτήσεις του προσωπικού που πρόκειται να μεταφερθεί.

Αν ο αριθμός των αιτήσεων που θα υποβληθεί είναι μικρότερος από τον αριθμό που καθορίζεται με την απόφαση του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, ο πίνακας συμπληρώνεται από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ν. με προσωπικό που δεν υπέβαλε αίτηση, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

α) τον ανώτερο τίτλο σπουδών και λοιπά τυπικά προσόντα των υποψηφίων,

β) την οικογενειακή τους κατάσταση. Προτιμώνται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων τους εκείνοι που έχουν τέκνα έναντι αυτών που δεν έχουν.

Αν για την ίδια ειδικότητα εκδηλωθεί προτίμηση περισσοτέρων για μεταφορά, η επιλογή γίνεται από το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ν. με τα παραπάνω κριτήρια.

Όλες οι προθεσμίες της παραγράφου αυτής είναι αποκλειστικές.

3. Η μεταφορά του προσωπικού ενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εμπορικής Ναυτιλίας, που ορίζει το φορέα υποδοχής καθενός, σε προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Οι θέσεις αυτές συνιστώνται με την απόφαση μεταφοράς και καταργούνται μετά τη, με οποιονδήποτε τρόπο, αποχώρηση των υπαλλήλων που τις κατέχουν. Η μεταφορά πραγματοποιείται σε αντίστοιχη ή παρεμφερή ειδικότητα με αυτή που το μεταφερόμενο προσωπικό είχε στην Ε.Ν.. Η απόφαση καταρτίζεται από το Υ.Ε.Ν..

Προσωπικό που δεν μπορεί να μεταφερθεί σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησής του ή υπέβαλε αίτηση χωρίς προτίμηση, μεταφέρεται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής, εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες τους.

4. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας στην Ε.Ν. του προσωπικού που μεταφέρεται, θεωρείται ως πραγματική

υπηρεσία στη νέα του θέση για όλα τα θέματα της υπηρεσιακής και μισθολογικής του κατάστασης.

Για το προσωπικό που μεταφέρεται εφαρμόζονται οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 20 του Ν. 2515/1997 (ΦΕΚ 154 Α"). Το ποσόν της τυχόν επιπλέον προσωπικής διαφοράς των αποδοχών, για όσο χρόνο αυτή υπάρχει, καταβάλλεται από το φορέα υποδοχής με αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση της Ε.Ν..

Το μεταφερόμενο προσωπικό εξακολουθεί να υπάγεται στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που υπαγόταν πριν τη μεταφορά του.

5. Η μεταφορά του προσωπικού που ενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων είναι υποχρεωτική για το πλεονάζον προσωπικό και δεν θεμελιώνεται δικαίωμα αποζημίωσης για την αιτία αυτή. Το προσωπικό που μεταφέρεται υποχρεούται να εμφανισθεί για ανάληψη καθηκόντων στο φορέα υποδοχής, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι ημερών από την ημέρα κοινοποίησης της πράξης μεταφοράς. Για την ανάληψη καθηκόντων συντάσσεται πρακτικό.

6. Δεν υπάγεται στις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού το προσωπικό της Ε.Ν., το οποίο αποχωρεί υποχρεωτικώς από αυτήν ή θεμελιώνει δικαίωμα συντάξεως έως την 31η Δεκεμβρίου 2006, καθώς και το προσωπικό που ήδη συνταξιοδοτείται από οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης.

7. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας μπορεί να παρατείνονται οι προθεσμίες του άρθρου αυτού. Ο συνολικός χρόνος παράτασης των προθεσμιών του άρθρου αυτού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους έξι μήνες. Με όμοια απόφαση ρυθμίζονται διαδικαστικά θέματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Ανώνυμες Εταιρίες
send