logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3144/2003 - Ενιαίο Δίκτυο υπηρεσιών Ι.Κ.Α. -Σ.ΕΠ.Ε. - Ο.Α.Ε.Δ. σε νησιά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/05/2003

Υπό κωδικοποίηση
Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπηρεσιακές μονάδες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε νησιά μπορούν να οργανώνονται και να συλλειτουργούν ως ενιαίο Δίκτυο. Το Δίκτυο παρέχει στους πολίτες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων των υπηρεσιακών μονάδων, που το απαρτίζουν. Υπηρεσία παρέχεται από προσωπικό των υπηρεσιακών μονάδων, που αποτελούν το Δίκτυο και το οποίο υπηρετεί στο συγκεκριμένο νησί. Αν το προσωπικό, που διαθέτει το Δίκτυο, δεν καλύπτει τις ανάγκες του, συμπληρώνεται με μεταθέσεις και αποσπάσεις από τις αντίστοιχες υπηρεσιακές μονάδες του Ι.Κ.Α., του Ο.Α.Ε.Δ. και του Σ.ΕΠ.Ε..

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθορίζονται οι διοικητικές διαδικασίες, οι όροι, ο τρόπος και οι προϋποθέσεις οργάνωσης και λειτουργίας των Δικτύων για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν το Ι.Κ.Α., ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. για την οργάνωση και λειτουργία του Δικτύου και ιδίως η υλικοτεχνική υποδομή, το προσωπικό που διαθέτει κάθε φορέας, το ποσοστό συμμετοχής τους στις δαπάνες λειτουργίας του Δικτύου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίζεται ως προϊστάμενος κάθε Δικτύου υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού από τους υπηρετούντες στις υπηρεσιακές μονάδες που απαρτίζουν το Δίκτυο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο προϊστάμενος έχει τη διοικητική ευθύνη του συντονισμού για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου και ασκεί τον επιβαλλόμενο ιεραρχικό έλεγχο επί όλου του προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες που το αποτελούν. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξειδικεύεται ο τρόπος άσκησης του ιεραρχικού ελέγχου.

Το προσωπικό που υπηρετεί στο Δίκτυο εξακολουθεί να διέπεται ως προς όλη την υπηρεσιακή του κατάσταση από τις κατ' ιδίαν διατάξεις που διέπουν την οργανική του θέση.

Οι διατάξεις των περιπτώσεων β' και γ' της παρ. 11 και της περίπτωσης β' της παρ. 12 του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 εφαρμόζονται και για τις ανάγκες λειτουργίας των Δικτύων.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ