logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3146/2003 - Μεταβολή διεύθυνσης κατοικίας εκλογέων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/05/2003

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

α. Αιτήσεις, που υποβάλλονται στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. α' βαθμού, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αναγράφουν, υποχρεωτικώς, τη διεύθυνση κατοικίας των αιτούντων με την επισήμανση τυχόν ύπαρξης μεταβολής της κατά την τελευταία διετία.

β. Τα ανωτέρω Κέντρα ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του πρωτοβάθμιου Ο.Τ.Α., σε περίπτωση ύπαρξης μεταβολής της.

γ. Τα πιο πάνω στοιχεία χρησιμοποιούνται αποκλειστικώς, για την κατάταξη των εκλογέων στα εγγύτερα προς την κατοικία τους εκλογικά διαμερίσματα.

δ. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος άρθρου.

ε. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, στοιχεία, πολιτών που συναλλάσσονται με φορείς του δημόσιου τομέα και οργανισμούς κοινής ωφέλειας, τα οποία αφορούν, αποκλειστικά, τη διεύθυνση κατοικίας τους και τα οποία τηρούνται σε αντίστοιχες βάσεις δεδομένων, με την επιφύλαξη των διατάξεων, περί φορολογικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν, είναι δυνατόν να διατίθενται στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, προκειμένου, να κινηθεί από τους οικείους Ο.Τ.Α. η διαδικασία κατάταξης των εκλογέων στα εγγύτερα προς την κατοικία τους εκλογικά διαμερίσματα.

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

send