logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 3147/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 27 Ρύθμιση θεμάτων Α.Σ.Ο, και Κ.Υ.Δ.Ε.Π.

1. Στο σύνολο των υφιστάμενων, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, εκκρεμών δικών, οι οποίες αφορούν το διαλυθέντα, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2538/1997, Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό (Α.Σ.Ο.) και διεξάγονται από τους εκκαθαριστές που ορίστηκαν με τις διατάξεις του ίδιου νόμου υπεισέρχεται, ως καθολικός διάδοχος των σχετικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του ανωτέρω Οργανισμού, η συνεταιριστική εταιρεία με την επωνυμία «Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας -Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία» (Σ.ΚΟ.Σ. - Α.Σ.Ε.). Η ανωτέρω διαδοχή επέρχεται μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Σ.ΚΟ.Σ. - Α.Σ.Ε., που εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας. Από τη δημοσίευση της απόφασης έγκρισης παύει αυτοδίκαια το έργο των εκκαθαριστών, οι οποίοι υποβάλλουν το σχετικό ισολογισμό στον Υπουργό Γεωργίας και στη Σ.ΚΟ.Σ. - Α.Σ.Ε., μέσα σε αποκλειστική προθεσμία έξι μηνών.

2. Τα έσοδα που προκύπτουν τελικά από την προβλεπόμενη στην περίπτωση α" της παραγράφου 3 του άρθρου 20 του Ν. 2538/1597 μεταβίβαση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Α.Σ.Ο, περιέρχονται στη Σ.ΚΟ.Σ. - A.E. και δεν φορολογούνται, αλλά εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις της συνεταιριστικής εταιρείας σε λογαριασμό αφορολόγητου αποθεματικού.

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών εκκαθάρισης της Κ.Υ.Δ.Ε.Π. η οποία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 46α του Ν. 1892/1990, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μετά την 2695/1993 απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Ειδικότερα με την υπουργική αυτή απόφαση ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την περαίωση φορολογικών υποθέσεων, την εκκαθάριση λογαριασμών αγροτικών προϊόντων, τη διεξαγωγή των εκκρεμών δικών μεταξύ Κ.Υ.Δ.Ε.Π. - Ελληνικού Δημοσίου και τρίτων, την τύχη των απαιτήσεων και υποχρεώσων υπέρ ή κατά Κ.Υ.Δ.Ε.Π. - Συνεταιριστικών Οργανώσεων και τρίτων, την εκποίηση μετοχών, τη ρύθμιση και διαγραφή απαιτήσεων εργαζομένων και δικηγόρων, τη διευθέτηση εγγυητικών επιστολών, αμοιβής της ειδικής εκκαθαρίστριας Α.Τ.Ε., τα εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων και αποθηκών τα οποία βρίσκονται στην κυριότητα της Κ.Υ.Δ.Ε.Π. ή μεταβιβάστηκαν σε συνεταιριστικές οργανώσεις και τρίτους, τη διαδικασία περάτωσης της εκκαθάρισης, τη σύνταξη του πίνακα κατάταξης και τη διανομή του προϊόντος εκκαθάρισης και γενικά κάθε θέμα το οποίο αποβλέπει στην άμεση ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

4. Επίσης με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Γεωργίας ρυθμίζονται θέματα των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων και οργανώσεων που έχουν τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και ειδική εκκαθαρίστρια έχει οριστεί η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
send