logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3166/2003 - Σύσταση, τοπική αρμοδιότητα και έδρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1. Κάθε Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας συνιστάται, αλλάζει τάξη ή καταργείται με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

2. Με το προεδρικό διάταγμα της σύστασης καθορίζεται η τάξη, η έδρα και η περιφέρεια αρμοδιότητας του Γραφείου. Η περιφέρεια αρμοδιότητας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας, εάν δεν καθορίζεται διαφορετικά, συμπίπτει με την περιφέρεια της ελληνικής διπλωματικής ή προξενικής αρχής στην έδρα της οποίας λειτουργεί.

3. Όπου δεν υπάρχουν Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, μπορεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και Τύπου και Μ.Μ.Ε. να τοποθετούνται ως Σύμβουλοι ή Ακόλουθοι Τύπου υπάλληλοι του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας, καθώς και δημοσιογράφοι του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. που έχουν τα προσόντα που ορίζονται στις διατάξεις των περιπτώσεων β' και ε' της παρ.1 και της παρ. 2 του άρθρου 13, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 9.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο