logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3166/2003 - Στελέχωση των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό τοποθετούνται:

α) Υπάλληλοι του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε..

β) Δημοσιογράφοι του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., οι οποίοι υπηρετούν άνω της διετίας στο Υπουργείο Τύπου και Μ.Μ.Ε..

γ) Μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. των Κλάδων των Κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

δ) Επιτόπιο προσωπικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2328/1995.

ε) Δημοσιογράφοι μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου άλλων Υπηρεσιών που υπηρετούν με απόσπαση στο Υπουργείο Τύπου και Μ.Μ.Ε., μπορεί να τοποθετούνται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας μετά τη συμπλήρωση δύο τουλάχιστον ετών υπηρεσίας στην Κεντρική Υπηρεσία.

2. Το προσωπικό των περιπτώσεων β' και ε' που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο πρέπει να γνωρίζει άριστα, και το προσωπικό της περίπτωσης γ' πολύ καλά, την αγγλική ή τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα ή τη γλώσσα της χώρας διαπίστευσης. Η γνώση των παραπάνω γλωσσών αποδεικνύεται με διπλώματα γλωσσομάθειας, όπως ορίζονται από τις οικείες διατάξεις. Αν ελλείπουν τίτλοι γλωσσομάθειας, η γνώση της ξένης γλώσσας διαπιστώνεται κατόπιν γραπτής και προφορικής εξέτασης των υποψηφίων από Επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. και αποτελείται από τρεις υπαλλήλους του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. μόνιμους ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα την αντίστοιχη ξένη γλώσσα.

Η συμμετοχή του ανωτέρω προσωπικού σε επιμορφωτικά σεμινάρια συνεκτιμάται για την τοποθέτησή του σε Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Η ικανότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη για όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, που στελεχώνει τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας. Η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε σεμινάρια πληροφορικής ή από την προϋπηρεσία τους.

3. Στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας είναι δυνατή η άμισθη απασχόληση, για πρακτική εκπαίδευση , σπουδαστών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή σχολών δημοσιογραφίας της χώρας της έδρας του Γραφείου Τύπου, κατά προτίμηση ελληνικής καταγωγής.

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ