logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 3166/2003 - Αποδοχές εξωτερικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

02/07/2003

Υπό κωδικοποίηση
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Πολιτειολογία

1. Το κάθε κατηγορίας προσωπικό του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε. που υπηρετεί σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό, εκτός εκείνων που εδρεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει, κατ' επιλογή του, σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα, τις αποδοχές εσωτερικού που δικαιούται, οι οποίες αντιστοιχούν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει.

2. Το κάθε κατηγορίας προσωπικό του Υπουργείου Τύπου και Μ.Μ.Ε., που υπηρετεί σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό, δικαιούται του επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή της χώρας, στην οποία υπηρετεί, που είναι ανάλογο με το χορηγούμενο στους υπαλλήλους του Διπλωματικού Κλάδου ή των Κλάδων Διοικητικής - Λογιστικής και Γραμματειακής Υποστήριξης και Διοικητικών Γραμματέων αντίστοιχα του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά την αντιστοιχία που καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 16. Υπάλληλοι του Κλάδου Συμβούλων και Ακολούθων Επικοινωνίας με βαθμό Συμβούλου Επικοινωνίας Α' ή Β' που τοποθετούνται, ύστερα από αίτησή τους, σε θέσεις των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας, με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 1ζ' του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δικαιούνται του επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή Γραμματέα Πρεσβείας Α'.

3. Το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή προσαυξάνεται για την κάλυψη των δαπανών στέγασης και των οικογενειακών βαρών στην αλλοδαπή, αναλόγως, σύμφωνα με τα ποσοστά που ορίζονται από τις εκάστοτε ισχύουσες αποφάσεις για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε περίπτωση συνυπηρέτησης συζύγων στο ίδιο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ή σε άλλη Υπηρεσία της ίδιας Διπλωματικής Αρχής της έδρας του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, καταβάλλονται και στους δύο συζύγους πλήρεις οι αποδοχές και τα επιδόματα που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2, εκτός από τις προσαυξήσεις για τα οικογενειακά βάρη και τη στέγαση, οι οποίες καταβάλλονται μόνο σε εκείνον από τους συζύγους που δικαιούται το μεγαλύτερο επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή.

4. Σε περίπτωση αναπλήρωσης του Προϊσταμένου πάνω από ένα μήνα, καταβάλλεται στον αναπληρωτή το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή του Προϊσταμένου.

5. Το δικαίωμα για την καταβολή του επιδόματος υπηρεσίας στην αλλοδαπή αρχίζει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων, η οποία αποδεικνύεται με έγγραφη γνωστοποίηση του Γραφείου Τύπου προς την Κεντρική Υπηρεσία και παύει μετά από δέκα ημέρες από την παράδοση υπηρεσίας από τον υπάλληλο, σε περίπτωση μετάθεσης ή λήξης της απόσπασης ή αποχώρησης από την Υπηρεσία λόγω ορίου ηλικίας ή συμπλήρωσης τριακονταπενταετούς πραγματικής υπηρεσίας. Σε περίπτωση θανάτου του υπαλλήλου, το δικαίωμα παύει τη δέκατη ημέρα από την ημερομηνία θανάτου και σε περίπτωση παραίτησης, από την ημέρα της παραίτησης.

6. Δημοσιογράφοι που υπηρετούν με απόσπαση στο Υπουργείο Τύπου και Μ.Μ.Ε. και τοποθετούνται σε Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, σύμφωνα με την περίπτωση ε' της παρ.1 του άρθρου 13, λαμβάνουν επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, που καθορίζεται κάθε φορά με κοινή απόφαση των Υπουργών Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Οικονομίας και Οικονομικών.

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ