logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3162/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΧΕΣ

1. Το Φιλοξενούν Μέρος αναλαμβάνει την υποχρέωση της εξασφάλισης των απαιτουμένων εγκαταστάσεων/μέσων και της κατάλληλης υποδομής για την Υποστήριξη των Συστημάτων Επικοινωνίας και Πληροφοριών, καθώς επίσης και την απαιτούμενη Υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας και "την Υποστήριξη του Φιλοξενούντος Έθνους" για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου και την εκπλήρωση της αποστολής του.

2. Το Μέρη διαβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητες του ΠΚΕΕΥΕ θα είναι σε συμφωνία με τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

3. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Κέντρου δεν κατευθύνονται εναντίον κανενός άλλου κράτους και δεν έχει ως σκοπό την εκπαίδευση προσωπικού ή στρατιωτικής δύναμης εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας ή ομάδας χωρών.

4. Η εκπαίδευση που θα παρέχεται από το ΠΚΕΕΥΕ θα είναι διαφανής. Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο θα παρέχεται έγκαιρα από το Φιλοξενούν Μέρος, σύμφωνα με το άρθρο 5 της παραγράφου 3 της παρούσης Συμφωνίας.

5. Οι δραστηριότητες του Κέντρου θα είναι σύμφωνα με τις θεμελιώδης αρχές του ΟΑΣΕ, οι οποίες επίσης συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο του PfP. Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν την εκπαίδευση των ατόμων και των μονάδων του Μέρους, στην επίτευξη των Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (Ε.Υ.Ε.), που πιθανόν να τους ανατεθούν από Διεθνείς Οργανισμούς.

4.

6. Αυτή η Συμφωνία δεν θα επηρεάσει με κανένα τρόπο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Μερών, που προκύπτουν από τις Συνθήκες και τις Συμφωνίες που είχαν προηγουμένως υπογράψει.

7. Το Φιλοξενούν Μέρος διατηρεί πλήρως το δικαίωμα να ξεκινήσει συζητήσεις και να υπογράψει άλλες διμερείς Συμφωνίες παρόμοιας φύσεως, με άλλες χώρες ή Διεθνείς Οργανισμούς. Το Μέρος θα ενημερωθεί έγκαιρα για την υπογραφή μίας τέτοιας Συμφωνίας.

8. Η γλώσσα εργασίας του Κέντρου θα είναι η αγγλική γλώσσα.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ