logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3164/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 18 Εκχώρηση - Υποκατάσταση

1. Απαγορεύεται στον ανάδοχο να εκχωρήσει σε τρίτον το σύνολο ή μέρος της εκπόνησης της μελέτης ή της παροχής των υπηρεσιών. Σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας του αναδόχου ή μέλους της σύμπραξης ή της κοινοπραξίας, η οποία τον καθιστά ανίκανο για περαιτέρω εκτέλεση της σύμβασης ή σε περίπτωση άλλης αντικειμενικής αδυναμίας, η οποία αποδεδειγμένα δεν επιτρέπει τη συνέχιση της εκτέλεσης της σύμβασης, μπορεί να εγκριθεί από τον εργοδότη η εκχώρηση μετά από αιτιολογημένη γνώμη του αρμόδιου τεχνικού συμβουλίου.

2. Η εκχώρηση ή υποκατάσταση επιτρέπεται μόνον αν ο εκδοχέας ή ο υποκατάστατος του μέλους της σύμπραξης ή της κοινοπραξίας διαθέτει τουλάχιστον αντίστοιχα προσόντα με τον ανάδοχο ή το υποκαθιστάμενο μέλος για την εκπόνηση της μελέτης ή την παροχή των υπηρεσιών.

3. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, ρυθμίζεται ειδικότερα ο τρόπος τροποποίησης και εκτέλεσης των συμβάσεων, στις περιπτώσεις εκχώρησης ή υποκατάστασης θανάτου ή πτώχευσης μελετητή ή συμβούλου ή σε περίπτωση διαγραφής μελετητή από τα Μητρώα που προβλέπονται στο άρθρο 4 και κάθε σχετικό θέμα.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ