logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3163/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

1. Το Φιλοξενόν Μέρος αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις/ευκολίες και την κατάλληλη υποδομή για Υποστήριξη Επικοινωνιών και Συστημάτων Πληροφορικής όπως και την απαραίτητη Διοικητική Μέριμνα και Υποστήριξη Φιλοξενούντος Έθνους' για την ανεμπόδιστη λειτουργία του MPSOTC και την εκπλήρωση της αποστολής του.

2. Το Φιλοξενόν Έθνος και to Μέρος (που εφεξής θα καλούνται 'τα Μέρη*) βεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητες του MPSOTC είναι σύμφωνες με τους σκοπούς και τις βασικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

3. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του MPSOTC δεν κατευθύνεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους, ούτε έχει σκοπό την εκπαίδευση προσωπικού ή στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας ή ομάδας χωρών.

4. Η εκπαίδευση που θα παρέχεται από το MPSOTC θα είναι διαφανής. Το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο θα δημοσιευθεί εγκαίρως, σύμφωνα με το Άρθρο 5 παρα.3, στο άλλο Μέρος και στους διεθνείς οργανισμούς.

5. Οι δραστηριότητες του Κέντρου συμφωνούν με τις βασικές αρχές ίδρυσης του Ευρω-Ατλαντικού Συμβουλίου Συνεργασίας (EAPC) και θα βοηθήσουν την εκπαίδευση ατόμων και μονάδων προερχόμενων από τα Μέρη στην επίτευξη των Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, που πιθα-νώςθα τους ανατίθενται από διεθνείς οργανισμούς.

6. Η παρούσα Συμφωνία δεν θα θίξει κατά κανένα τρόπο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Μερών, που απορρχουν από τις συνθήκες και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει στο παρελθόν.

7. Το Φιλοξενόν Μέρος διατηρεί το πλήρες δικαίωμα της έναρξης συνομιλιών και της σύναψης άλλων διμερών Συμφωνιών παρόμοιας φύσεως με άλλες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς. Το άλλο Μέρος θα ενημερώνεται αμέσως μετά την σύναψη οποιασδήποτε τέτοιας Συμφωνίας.

8. Η Αγγλική θα είναι η γλώσσα εργασίας του MPSOTC. Ίσως διατίθενται υπηρεσίες διερμηνείας σε άλλες γλώσσες, εντός του πλαισίου των οικονομικών μέσων και των δυνατοτήτων, μετά από συντονισμό μεταξύ των Μερών.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
send