logo-print

Άρθρο 3 - Νόμος 3121/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24

Άρθρο 3

1. Τα όργανα του Ο.Α.Ο. είναι τα ακόλουθα: α) η Γενική Συνέλευση, β) ο Πρόεδρος, γ) οι Αντί-Πρόεδροι,

δ) ο Γενικός Διευθυντής

ε) η εκτελεστική Επιτροπή.

ζ) η επιστημονική και τεχνική Επιτροπή,

η) το Γραφείο,

θ) οι Επιτροπές, υπό-επιτροπές και ομάδες εμπειρογνωμόνων, ι) η Γραμματεία.

2. Κάθε μέλος του Ο.Α.Ο. εκπροσωπείται από τους αντιπροσώπους της επιλογής του. Η Γενική Συνέλευση αποτελούμενη από αντιπροσώπους που έχουν οριστεί από τα μέλη, είναι το όργανο ολομέλειας του Ο.Α.Ο. Μπορεί να αναθέσει ορισμένες από τις αρμοδιότητές της στην εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ένα εκπρόσωπο ανά μέλος. Η εκτελεστική Επιτροπή μπορεί, υπό την έγκρισή της, να αναθέσει ορισμένες από τις συνήθεις διοικητικές της αρμοδιότητες στο γραφείο του Ο.Α.Ο. η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο, τους Αντί-Προέδρους του Ο.Α.Ο., καθώς και από τους Προέδρους των επιτροπών και υπό-επιτροπών. Ο Πρόεδρος, ο πρώτος Αντί-Πρόεδρος, οι Πρόεδροι των επιτροπών είναι διαφορετικών εθνικοτήτων.

3. Η επιστημονική δραστηριότητα του Ο.Α.Ο. αναπτύσσεται στα πλαίσια ομάδων εμπειρογνωμόνων, υπο-επιτρο-πών και επιτροπών, οι οποίες συντονίζονται από μία επιστημονική και τεχνική Επιτροπή, στα πλαίσια ενός στρατηγικού σχεδίου εγκεκριμένου από τη γενική Συνέλευση.

4. Ο γενικός Διευθυντής είναι υπεύθυνος για την εσωτερική διοίκηση Ο.Α.Ο., την πρόσληψη και την διοίκηση του προσωπικού. Οι τρόποι πρόσληψης του προσωπικού πρέπει να διασφαλίζουν όσο το δυνατό, το διεθνή χαρακτήρα του Οργανισμού.

5. Ο Ο.Α.Ο. μπορεί επίσης να συμπεριλάβει παρατηρητές. Οι παρατηρητές είναι δεκτοί αφού αποδεχθούν εγγράφως, τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας και του εσωτερικού Κανονισμού που απορρέει.

6. Η έδρα του Οργανισμού είναι το Παρίσι (Γαλλία).

Κεφάλαιο III - Δικαιώματα ψήφου

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ποινικός Κώδικας Ι