logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3121/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Άρθρο 9

1. Κάθε μέλος μπορεί να προτείνει τροποποιήσεις της παρούσας Συμφωνίας. Η πρόταση πρέπει να πραγματοποιηθεί εγγράφως στο γενικό Διευθυντή. Αυτός την γνωστοποιεί σε όλα τα άλλα μέλη της Οργάνωσης. Αν εντός έξι μηνών, από την ημερομηνία της κοινοποίησης, τα μισά συν ένα μέλη είναι υπέρ της πρότασης, ο Γενικός Διευθυντής την υποβάλλει προς Απόφαση από την πρώτη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα μετά το πέρας της προθεσμίας. Η απόφαση λαμβάνεται με συναίνεση των παρόντων ή εκπροσωπούμενων μελών. Μετά την υιοθέτηση της από τη Γενική Συνέλευση, οι τροποποιήσεις υπόκεινται σε εσωτερικές διαδικασίες αποδοχής, έγκρισης ή επικύρωσης, που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία των μελών. Τίθενται σε ισχύ την τριακοστή μέρα μετά την κατάθεση του εγγράφου αποδοχής, έγκρισης ή επικύρωσης, έχοντας υπέρ συνολικά τα δύο τρίτα συν ένα των μελών του Οργανισμού.

2. Η αναθεώρηση της παρούσας Συμφωνίας συνιστάται αυτοδικαίως αν τα δύο τρίτα συν ένας των μελών εγκρίνουν το αίτημα. Σ' αυτή την περίπτωση, συγκαλείται Διάσκεψη των μελών με τη βοήθεια της Γαλλικής Κυβέρνησης εντός έξι μηνών. Το πρόγραμμα και οι προτάσεις αναθεώρησης κοινοποιούνται στα μέλη δύο μήνες πριν την συνεδρίαση της Διάσκεψης. Η Διάσκεψη που έχει συγκληθεί κατ' αυτό τον τρόπο αποφασίζει η ίδια την διαδικασία της. Ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Ο. εκτελεί καθήκοντα γενικού Γραμματέα.

3. Πριν την έναρξη ισχύος μίας αναθεωρημένης συμφωνίας, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ορίζει, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται από την παρούσα Συμφωνία και από τον εσωτερικό Κανονισμό που αναφέρεται στο άρθρο 10, σε ποιο βαθμό μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ο.Α.Ο. τα Κράτη μέρη της παρούσας Συμφωνίας που δεν θα έχουν καταθέσει έγγραφο αποδοχής, έγκρισης, επικύρωσης ή προσχώρησης, μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της.

Κεφάλαιο VIII - Εσωτερικός Κανονισμός

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send