logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3120/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πολιτειολογία
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 13 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Τα τιμολόγια τα οποία χρεώνονται από τις αεροπορικές εταιρείες των Συμβαλλόμενων Μερών για τα συμφωνημένα δρομολόγια θα καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας, λογικού κέρδους και των τιμολογίων άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Τα τιμολόγια τα οποία αναφέρονται ανωτέρω θα συμφωνούνται από τις διορισμένες αεροπορικές εταιρείες αμφοτέρων των Συμβαλλομένων Μερών.

Τα συμφωνημένα κατ' αυτόν τον τρόπο τιμολόγια θα υποβάλλονται στις Αεροπορικές Αρχές των Συμβαλλομένων Μερών για έγκριση, τουλάχιστον εξήντα (60) ημέρες πριν από την προτεινόμενη ημερομηνία εφαρμογής τους. Το χρονικό τούτο διάστημα μπορεί να μειωθεί ύστερα από συγκατάθεση των εν λόγω Αρχών.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες των Συμβαλλομένων Μερών δεν συμφωνήσουν για τα τιμολόγια που πρόκειται να χρεωθούν ή όταν ένα Συμβαλλόμενο Μέρος δεν έχει διορίσει αεροπορική εταιρεία να εκτελεί τα συμφωνημένα δρομολόγια ή όταν, κατά τη διάρκεια των πρώτων τριάντα (30) ημερών, της περιόδου των εξήντα (60) ημερών που αναφέρεται ανωτέρω, οι Αεροπορικές Αρχές του ενός Συμβαλλόμενου Μέρους επιδίδουν στις Αεροπορικές Αρχές του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους ειδοποίηση για τη διαφωνία τους για οποιοδήποτε τιμολόγιο, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ των διορισμένων αεροπορικών εταιρειών των Συμβαλλομένων Μερών σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου αυτού, οι Αεροπορικές Αρχές των Συμβαλλομένων Μερών θα λάβουν μέτρα έτσι ώστε οι διορισμένες αεροπορικές εταιρείες των Συμβαλλομένων Μερών να καθορίσουν τα τιμολόγια κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους.

Κανένα τιμολόγιο δεν τίθεται σε ισχύ, εφόσον οι Αεροπορικές Αρχές των Συμβαλλόμενων Μερών δεν το έχουν εγκρίνει.

Τα τιμολόγια τα οποία καθορίσθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Άρθρου θα παραμένουν σε ισχύ μέχρις ότου ορισθούν νέα τιμολόγια.

Εάν οι Αεροπορικές Αρχές δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν για κάποιο τιμολόγιο που τους υποβλήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Άρθρου ή για τον καθορισμό οποιουδήποτε τιμολογίου, η διαφορά θα διευθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 15 της παρούσας Συμφωνίας.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανώνυμες Εταιρίες