logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3139/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 9

Στην παρ. 4 του άρθρου 82 του Ν. 3057/2002 (ΦΕΚ 239/Α') προστίθενται εδάφια ως εξής:

«γ) Στην έννοια της μίσθωσης του εδαφίου α' περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών προς τον μισθωτή, όπως οι υπηρεσίες αυτές θα προσδιοριστούν με την απόφαση του Ε.Ο.Τ. που προβλέπεται στο εδάφιο β'.

δ) Εκμισθωτές στις ως άνω μισθώσεις θεωρούνται εκτός από τους αναδόχους του ΑΘΗΝΑ 2004 για το πρόγραμμα «Ολυμπιακές μισθώσεις» και τα τουριστικά και κτηματομεσιτικά γραφεία που λειτουργούν νόμιμα, εφόσον ανακοινώσουν εγγράφως στον Ε.Ο.Τ. την πρόθεσή

τους να συνάψουν συμβάσεις μισθώσεων και καταθέσουν εγγυητική επιστολή, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.

ε) Σε περίπτωση που μετά τον έλεγχο του Ε.Ο.Τ. διαπιστωθεί ότι οι κατοικίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές του εδαφίου β', ο Ε.Ο.Τ. μπορεί:

i) αν ο εκμισθωτής είναι τουριστικό γραφείο, να εφαρμόσει τις κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 11 του Ν. 393/1976 (ΦΕΚ 199 Α'),

ii) αν ο εκμισθωτής είναι ανάδοχος του ΑΘΗΝΑ 2004, να εισηγηθεί στην Α.Ε. Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004 την επιβολή συμβατικών και νόμιμων κυρώσεων,

iii) αν ο εκμισθωτής είναι κτηματομεσιτικό γραφείο, να εισηγηθεί την επιβολή κυρώσεων που θα καθοριστούν με την ως άνω κοινή υπουργική απόφαση.

στ) Για κάθε υπό μίσθωση κατοικία, οι εκμισθωτές κα-ταβάλλουν υπέρ Ε.Ο.Τ. παράβολο, το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.»

Ανώνυμες Εταιρίες
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
send