logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 3141/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Άρθρο 13

1. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος εφαρμόζει τους κανόνες του Γενικού Παραρτήματος καθώς και του ή των Ειδικών Παραρτημάτων ή Κεφαλαίων αυτών που έχει αποδεχτεί, εντός 36 μηνών μετά τη θέση σε ισχύ του ή των σχετικών Παραρτημάτων ή Κεφαλαίων από το εν λόγω Συμβαλλόμενο Μέρος.

2. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος εφαρμόζει τους μεταβατικούς κανόνες του Γενικού Παραρτήματος εντός 60 μηνών μετά την ημερομηνία θέσης σε ισχύ του Γενικού Παραρτήματος από το εν λόγω Συμβαλλόμενο Μέρος.

3. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος εφαρμόζει τις συνιστώμενες πρακτικές του ή των Ειδικών Παραρτημάτων, του ή Κεφαλαίων αυτών που έχει αποδεχτεί εντός 36 μηνών αφότου το ή τα Ειδικά Παραρτήματα ή Κεφάλαια τεθούν σε ισχύ για το εν λόγω Συμβαλλόμενο Μέρος, εκτός αν έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις για μια ή περισσότερες από τις εν λόγω συνιστώμενες πρακτικές.

4. (α) Όταν οι χρονικές περίοδοι που προβλέπονται στην παράγραφο 1 ή 2 του παρόντος άρθρου αποδεικνύονται, στην πράξη, ανεπαρκείς για την εφαρμογή από οποιοδήποτε Συμβαλλόμενο Μέρος των διατάξεων του Γενικού Παραρτήματος, το ενδιαφερόμενο Συμβαλλόμενο Μέρος μπορεί να ζητήσει από τη διαχειριστική επιτροπή, πριν από τη λήξη της περιόδου που αναφέρεται στην παράγραφο 1 ή 2 του παρόντος άρθρου, να εγκρίνει την παράταση της εν λόγω περιόδου. Κατά την υποβολή του αιτήματος, το Συμβαλλόμενο Μέρος αναφέρει τη διάταξη ή τις διατάξεις του Γενικού Παραρτήματος για τις οποίες ζητείται παράταση της περιόδου καθώς και τους λόγους του εν λόγω αιτήματος.

(β) Σε εξαιρετικές περιστάσεις, η διαχειριστική επιτροπή μπορεί να αποφασίζει την έγκριση τέτοιας παράτασης. Κάθε απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής με την οποία χορηγείται μια τέτοια παράταση αναφέρει τις εξαιρετικές περιστάσεις που τη δικαιολογούν, και η παράταση αυτή δε θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το ένα έτος.

Κατά τη λήξη του χρόνου παράτασης, το Συμβαλλόμενο Μέρος γνωστοποιεί στο θεματοφύλακα την εφαρμογή των διατάξεων για τις οποίες χορηγήθηκε η παράταση.

Διευθέτηση των διαφορών

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23