logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3227/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Άρθρο 9 Προγράμματα επιδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών

1. Για την εφαρμογή του προγράμματος και τη διαχείριση ποσοστού του συνόλου των πιστώσεων, που διατίθενται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ Κ.Π.Σ.) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) "Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση 2000-2006" σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς υπό τη μορφή επιδοτήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού 1784/1999 (ΕΚ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 1999 "σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο" (L 213/13.08.1999), αρμόδιος φορέας ορίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού αυτού προγράμματος.

2. Στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση" συνιστάται Ειδική Μονάδα με την επωνυμία "Μονάδα Διαχείρισης Δράσεων

Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (Μ.Κ.Ο.)", η οποία στελεχώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 7 του Ν. 2860/2000 (ΦΕΚ 251 Α').

3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθορίζονται η οργάνωση, η διάρθρωση, η στελέχωση και κάθε σχετικό θέμα για τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Διαχείρισης Δράσεων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητές της, τίθενται οι όροι και καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη διαδικασία παρακολούθησης, εκτέλεσης, αξιολόγησης και ελέγχου των εκτελούμενων δράσεων από τους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και τις τοπικές συμπράξεις και προσδιορίζονται ιδίως:

Α) η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που εφαρμόζουν τις προκηρυσ-σόμενες κάθε φορά δράσεις,

Β) οι δαπάνες αυτών που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση και ο τρόπος πιστοποίησής τους, ως και

Γ) η διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των

Μ.Κ.Ο.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send