logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3227/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 22

Θέματα Ο.Ε.Κ. και της ανώνυμης εταιρίας Ολυμπιακό Χωριό 2004

1. Οι προβλεπόμενες στο Π.Δ. 249/1989 (ΦΕΚ 117 Α' και 155 Α') οργανικές θέσεις του κλάδου ΔΕ Δακτυλογράφων - Στενογράφων που είναι κενές κατά τη δημοσίευση του παρόντος μεταφέρονται στον Κλάδο ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού. Για την αυτοδίκαιη μετατροπή των θέσεων εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Ο.Ε.Κ., που εγκρίνεται από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ., μπορεί να συνιστώνται στον Ο.Ε.Κ. ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή ιδιωτών επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων, υπαλλήλων των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπαλλήλων των αρμόδιων Διευθύνσεων του Ο.Ε.Κ., ως και δικηγόρων του Ο.Ε.Κ. με σχέση έμμισθης εντολής, για τη μελέτη θεμάτων αρμοδιότητας του

Ο.Ε.Κ.

Με κοινή απόφαση καθορίζονται τα της συγκρότησης και λειτουργίας των ομάδων εργασίας, το έργο τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθορίζεται η αποζημίωση του Προέδρου, των μελών και του Γραμματέα των ομάδων εργασίας.

3. Η περίπτωση α' της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Ν. 2819/2000 (ΦΕΚ 84 Α') αντικαθίσταται ως εξής:

"α. Η Εταιρεία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και τον Πρόεδρο - Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το Δ.Σ. είναι επταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο - Διευθύνοντα Σύμβουλο και έξι μέλη. Ένα μέλος του Δ.Σ. ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ένα μέλος με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. Τα μέλη του Δ.Σ. πρέπει να διαθέτουν το απαιτούμενο για τη θέση τους κύρος και εμπειρία, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν το σκοπό της Εταιρείας και να μην συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή συγγένειας μέχρι τέταρτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας, με πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με αυτή. Οι αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού και του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ., με τις οποίες ορίζονται τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, γνωστοποιούνται στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων."

Όπου στις διατάξεις του Ν. 2819/2000 (ΦΕΚ 84 Α') αναφέρεται Διευθύνων Σύμβουλος, στο εξής νοείται Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος.

4. Μετά την παράγραφο 4 του άρθρου 1 του Ν. 2819/ 2000 (ΦΕΚ 84 Α') προστίθεται παράγραφος με αριθμό 4α ως εξής:

"4.α. Στους σκοπούς της Εταιρείας ανήκει επίσης η τεχνολογική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης και ζεστού νερού του πρότυπου οικισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) με την ονομασία ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Πεύκης Αττικής, η επιδίωξη ένταξης του ανωτέρω έργου σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εν γένει τεχνική, οικονομική και διοικητική διαχείριση του έργου αυτού."

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send