logo-print

Άρθρο 25 - Νόμος 3227/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Άρθρο 25

Οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

1. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Διεύθυνση Επιθεώρησης μετονομάζεται σε Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης του Πολίτη. Η Διεύθυνση υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και απαρτίζεται από τα παρακάτω Τμήματα:

α) Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας,

β) Τμήμα Σχέσεων με τον Πολίτη,

γ) Τμήμα Γραμματείας Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Α.Σ.Ε.

Της Διεύθυνσης και των Τμημάτων της προΐστανται υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται ειδικότερα οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης αυτής.

3. Από τη δημοσίευση της απόφασης καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 2 και 3, 4 και 7 παρ. 2 περίπτωση γ' του Π.Δ. 152/1991 (ΦΕΚ 61 Α'), καθώς και η διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 25 του Π.Δ. 368/1989 (ΦΕΚ 163 Α'), όπως ισχύουν.

4. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνιστάται και προστίθεται στον Οργανισμό του Διεύθυνση Διαχείρισης της Πληροφόρησης, Επιμόρφωσης και Παρακολούθησης Πολιτικής Συνθηκών Εργασίας για θέματα ασφάλειας και υγείας που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας.

Η Διεύθυνση αποτελείται από τα παρακάτω Τμήματα: α) Τμήμα εθνικού εστιακού πόλου πληροφόρησης, β) Τμήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης, εκδόσεων και τεχνικής υποστήριξης, γ) Τμήμα ατυχημάτων μεγάλης έκτασης, δ) Τμήμα τεκμηρίωσης, παρακολούθησης και αξιολόγησης θεσμικών για την υγεία και ασφάλεια μέτρων.

5. Η Διεύθυνση Συνθηκών Εργασίας και το Κέντρο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναδιαρθρώνεται με αντίστοιχη τροποποίηση του οργανισμού του Υπουργείου ως εξής:

Α) Η Διεύθυνση Συνθηκών Εργασίας αποτελείται από τα Τμήματα:

α) Τμήμα πρόληψης εργατικών ατυχημάτων, β) Τμήμα πρόληψης επαγγελματικών ασθενειών, γ) Τμήμα πρόληψης κινδύνων για ειδικές ομάδες εργαζομένων και βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος.

Β) Το Κέντρο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας αποτελείται από τα Τμήματα:

α) Τμήμα προσδιορισμού χημικών και βιολογικών παραγόντων,

β) Τμήμα προσδιορισμού φυσικών παραγόντων, γ) Τμήμα ασφάλειας της εργασίας και εργονομίας, δ) Τμήμα ιατρικής της εργασίας και προαγωγής της υγείας στους εργασιακούς χώρους.

Των Διευθύνσεων και των Τμημάτων προΐστανται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Θετικών Επιστημών ή ΠΕ Ιατρών και, εφόσον δεν υπάρχουν, υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Μηχανικών.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εκδίδεται μέσα σε προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος καθορίζονται οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων και των Τμημάτων τους. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Συνθηκών Εργασίας και του Κέντρου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, που προβλέπονται στο Π.Δ. 368/1989 (ΦΕΚ 163 Α'), όπως ισχύει, ασκούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Στην παρ. 1 του άρθρου 9 του Π.Δ. 368/1989 (ΦΕΚ 163 Α'), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθεται περίπτωση γ' ως εξής:

"Τμήμα για τα Ευρωπαϊκά Θέματα και τη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Του Τμήματος προΐσταται υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εκδίδεται μέσα σε προθεσμία τριών μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες του Τμήματος αυτού.

Από τη δημοσίευση της απόφασης καταργείται η διάταξη του άρθρου 10 περ. δ' του Π.Δ. 368/1989 (ΦΕΚ 163 Α').

7. Συνιστώνται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι εξής θέσεις μόνιμου προσωπικού:

- Δέκα θέσεις ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού,

- Δύο θέσεις ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Μηχανολόγου ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού,

- Μία θέση ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού,

- Μία θέση ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Βιολόγου,

- Μία θέση ΠΕ Θετικών Επιστημών ειδικότητας Φυσικού,

- Δύο θέσεις ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Ιατρικής της Εργασίας ή Πνευμονολογίας,

- Δύο θέσεις ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού,

- Μία θέση ΤΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Δομικών Έργων,

- Δύο θέσεις ΠΕ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,

- Δύο θέσεις ΠΕ Νομικών.

Προσόντα διορισμού για την πλήρωση των θέσεων είναι τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α'), όπως ισχύει.

8. Στους υπαλλήλους που διορίστηκαν με βάση την 2/1Κ/2002 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) (ΦΕΚ 32/τ. προκηρ. Α.Σ.Ε.Π. 2002) στο Σ.ΕΠ.Ε., εκτός Νομού Αττικής, και πραγματοποίησαν την αρχική θεωρητική τους εκπαίδευση διάρκειας τριών εβδομάδων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν. 2639/1998 (ΦΕΚ 205 Α') και δεν τους καταβλήθηκε αποζημίωση για οδοιπορικά, ως και αποζημίωση ημερήσια και διανυκτέρευσης, χορηγείται εφάπαξ αποζημίωση ύψους χιλίων ευρώ για καθέναν σε βάρος του προϋπολογισμού του Α.Σ.Ε.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send