logo-print

Νόμος 3239/2004

Κύρωση της Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνερχομένου σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων, της 21ης Μαρτίου 2003 περί τροποποιήσεως του άρθρου 10.2 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

05/05/2004

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3239

Κύρωση της Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνερχομένου σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων, της 21ης Μαρτίου 2003 περί τροποποιήσεως του άρθρου 10.2 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο πρώτο

Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνερχομένου σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών ή Κυβερνήσεων, της 21ης Μαρτίου 2003 περί τροποποιήσεως του άρθρου 10.2 του Καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας το κείμενο σε πρωτότυπο στην ελληνική γλώσσα έχει ως εξής:

ΙΙ

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δημοσίευση)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ της 21ης Μαρτίου 2003

περί τροποποιήσεως του άρθρου 10.2 του καταστατικού του ευρωπαϊκού συστήματος κεντρικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

(2003/223/ΕΚ)

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΥΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

Έχοντας υπόψη:

το καταστατικό του ευρωπαϊκού συστήματος κεντρικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (1), και ιδίως το άρθρο 10.6,

τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2),

τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (3),

τη γνώμη της Επιτροπής (4).

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1) Η διεύρυνση της ζώνης του ευρώ θα οδήγησει σε αύξηση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Σε μία διευρυμένη ζώνη του ευρώ και ανεξάρτητα από τον αριθμό των κρατών μελών που υιοθετούν το ευρώ, κρίνεται αναγκαία η διατήρηση της ικανότητας του διοικητικού συμβουλίου για αποτελεσματική και έγκαιρη λήψη υποφύσεων. Για να καταστεί αυτό δυνατό, ο αριθμός των διοικητών με δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να είναι μικρότερος του συνολικού αριθμού των διοικητών στο διοικητικό συμβούλιο. Ένα σύστημα εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου αποτελεί ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και αποδεκτό τρόπο διάθεσης των δικαιωμάτων ψήφου στους διοικητές εντός του διοικητικού συμβουλίου. Με 15 δικαιώματα ψήφου για τους διοικητές επιτυγχάνεται η προσήκουσα ισορροπία ανάμεσα στη συνέχεια του υφιστάμενου οργανωτικού πλαισίου - συμπεριλαμβανομένης της ισόρροπης διάθεσης των δικαιωμάτων ψήφου στα έξι μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και στα λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου - και στην ανάγκη διασφάλισης της αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων στους κόλπους ενός ουσιωδώς διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου.

(2) Δεδομένου του διορισμού τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βάσει διαδικασίας προβλεπόμενης στη συνθήκη, και του ρόλου τους εντός της ΕΚΤ, η δραστηριότητα της οποίας εκτείνεται σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής πρέπει να διατηρήσουν μόνιμο δικαίωμα ψήφου εντός του διοικητικού συμβουλίου.

(3) Οι όροι ψηφοφορίας στο διοικητικό συμβούλιο προσαρμόζονται βάσει του άρθρου 10.6 του καταστατικού. Καθώς το εν λόγω άρθρο αφορά αποκλειστικά τροποποιήσεις του άρθρου 10.2 του καταστατικού, σε καμία περίπτωση η προσαρμογή των όρων ψηφοφορίας δεν επηρεάζει τη ψηφοφορία επί αποφάσεων λαμβανόμενων βάσει των άρθρων 10.3. 10.6 και 41.2 του καταστατικού.

(4) Πέντε θεμελιώδεις αρχές αντανακλώνται στα συστατικά στοιχεία του επιλεγέντος συστήματος της εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου. Η αρχή «ένα μέλος,

(1) Καταστατικό το οποίο καθορίσθηκε από το πρωτόκολλο το οποίο προσαρτάται στη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όπως τροποποιήθηκε από τη συνθήκη της Νίκαιας.

(2) EEC 29 της 7.2.2003. σ. 6.

(3) Γνώμη που διατυπώθηκε στις 13 Μαρτίου 2003 (δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα).

(4) Γνώμη που διαπιστώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2003 (δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα).

μία ψήφος» αποτελεί τον πυρήνα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στο διοικητικό συμβούλιο και εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που έχουν δικαίωμα ψήφου. Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξακολουθούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου σε προσωπική και ανεξάρτητη βάση, είτε έχουν δικαίωμα ψήφου είτε όχι. Το σύστημα της εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, με την έννοια ότι καθιστά δυνατή την εξυπηρέτηση κάθε διεύρυνσης της ζώνης του ευρώ με ορίζοντα την ένταξη του προβλεπόμενου σήμερα ανώτατου αριθμού κρατών μελών. Επιπλέον, το εν λόγω σύστημα απότρεπα τη δημιουργία καταστάσεων στις οποίες οι διοικητές με δικαίωμα ψήφου προέρχονται από εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) κρατών μελών που, συνολικά θεωρούμενα, λογίζονται μη αντιπροσωπευτικά της οικονομίας της ζώνης του ευρώ στο σύνολο της. Τέλος, το σύστημα εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου χαρακτηρίζεται από διαφάνεια.

(5) Με την κατανομή των διοικητών σε ομάδες και την απόδοση σε αυτές συγκεκριμένου αριθμού δικαιωμάτων ψήφου επιδιώκεται να διασφαλισθεί ότι οι διοικητές με δικαίωμα ψήφου προέρχονται από ΕθνΚΤ κρατών μελών τα-οποία, συνολικά θεωρούμενα, είναι αντιπροσωπευτικά της οικονομίας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. Οι διοικητές θα ασκούν το δικαίωμα ψήφου τους με διαφορετική συχνότητα, ανάλογα με το σχετικό μέγεθος της οικονομίας του κράτους μέλους της οικείας ΕθνΚΤ σε επίπεδο ζώνης ευρώ. Εν προκειμένω, η κατανομή των διοικητών σε ομάδες εξαρτάται από την κατάταξη του κράτους μέλους της οικείας ΕθνΚΤ με βάση ορισμένο δείκτη αποτελούμενο από δυο συνιστώσες, και ειδικότερα με βάση το μερίδιο συμμετοχής του κράτους μέλους της οικείας ΕθνΚΤ, i) στο συνολικό ακαθάριστο εγχώρια προϊόν σε τιμές αγοράς (εφεξής «ΑΕΠ σε τιμές αγοράς») των κρατών μελών που έχουν υιοθέτησει το ευρώ και ii) στη συνολική συγκεντρωτική λογιστική κατάσταση των νομισματικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (εφεξής «ΣΛΚ των ΝΧΙ») των κρατών μελών που έχουν υιοθετήσει το ευρώ. Το οικονομικό βάρος ορισμένου κράτους μέλους, όπως αντανακλάται στο ΑΕΠ σε τιμές αγοράς, αποτελεί κατάλληλο δείκτη, δεδομένου ότι η επίδραση των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών είναι ισχυρότερη στα κράτη μέλη με μεγαλύτερου μεγέθους οικονομίες απ' ότι στα κράτη μέλη με μικρότερου μεγέθους οικονομίες. Παράλληλα, το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού τομέα ενός κράτους μέλους είναι επίσης ιδιαίτερα κρίσιμο στη λήψη αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών, δεδομένου ότι οι αντισυμβαλλόμενοι στις πράξεις των κεντρικών τραπεζών ανήκουν σε αυτόν τον τομέα. Στο ΑΕΠ σε τιμές αγοράς αποδίδεται στάθμιοη 5/6 και στη ΣΛΚ των ΝΧΙ στάθμιση 1/6. Η συγκεκριμένη επιλογή όσον αφορά τη στάθμιση είναι κατάλληλη, καθώς μεταφράζεται σε επαρκή και αποτελεσματική αντιπροσώπευση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

(6) Η θέση σε εφαρμογή του συστήματος εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου λαμβάνει χώρα σε δύο στάδια, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή εισαγωγή του. Σε πρώτο στάδιο και μόλις ο αριθμός των διοικητών υπερβεί τους 15, αυτοί θα κατανεμηθούν σε δύο ομάδες. Η συχνότητα με την οποία οι διοικητές της πρώτης ομάδας θα απολαύουν δικαιώματος ψήφου δεν πρόκειται να είναι μικρότερη από εκείνη των διοικητών της δεύτερης ομάδας. Με την προσχώρηση σημαντικού αριθμού νέων κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ και μόλις ο αριθμός των διοικητών υπερβεί τους 21, αυτοί θα κατανεμηθούν σε τρεις ομάδες.

Εντός κάθε ομάδας οι διοικητές έχουν δικαίωμα ψήφου για ίσο χρόνο. Οι επιμέρους εκτελεστικές διατάξεις όσον αφορά τις δύο αρχές, καθώς και τυχόν αποφάσεις περί αναβολής της έναρξης λειτουργίας του συστήματος της εκ περιτροπής άσκησης δικαιώματος ψήφου, προς αποφυγή της κατάστασης κατά την οποία οι διοικητές οποιασδήποτε ομάδας απολαύουν δικαιώματος ψήφου με συχνότητα 100 %, πρόκειται να εκδοθούν από το διοικητικό συμβούλιο με πλειοψηφία δύο τρίτων του συνόλου των μελών του, ήτοι των μελών με και χωρίς δικαίωμα ψήφου.

(7) Τα μερίδια συμμετοχής του κράτους μέλους κάθε ΕθνΚΤ στο συνολικό ΑΕΠ και στη ΣΛΚ των ΝΧΙ των κρατών μελών που έχουν υιοθετήσει το ευρώ πρόκειται να προσαρμόζονται με κάθε αναπροσαρμογή του συνολικού ΑΕΠ σε τιμές αγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 29.3 του καταστατικού, ή αύξηση του αριθμού των διοικητών στο διοικητικό συμβούλιο. Η εφαρμογή των νέων μεριδίων συμμετοχής που θα προκύπτουν από τις τακτικές προσαρμογές θα αρχίζει από την πρώτη ημέρα του επόμενου έτους. Με την απόκτηση της ιδιότητας μέλους του διοικητικού συμβουλίου από έναν ή περισσότερους διοικητές, οι περίοδοι αναφοράς που πρόκειται να χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεριδίων συμμετοχής του κράτους μέλους της οικείας ΕθνΚΤ στο συνολικό ΑΕΠ σε τιμές αγοράς και στη ΣΛΚ των ΝΧΙ των κρατών μελών πού έχουν υιοθέτησει το ευρώ, θα πρέπει να είναι ίδιες με εκείνες που θα έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την πιο πρόσφατη πενταετή προσαρμογή των μεριδίων. Η εφαρμογή των νέων μεριδίων συμμετοχής που θα προκύπτουν από τις έκτακτες αυτές προσαρμογές θα αρχίζει από την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας μέλους του διοικητικού συμβουλίου από τους διοικητές. Οι εν λόγω επιμέρους διατάζεις που άπτονται των λειτουργικών πτυχών του συστήματος αποτελούν τμήμα των εκτελεστικών διατάξεων που πρόκειται να εκδώσει το διοικητικό συμβούλιο.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Άρθρο 2

1. Η παρούσα απόφαση επικυρώνεται από όλα τα κράτη μέλη. σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς τους κανόνες. Τα έγγραφα επικύρωσης κατατίθενται στην κυβέρνηση της Ιταλικής Δημοκρατίας.

2. Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει την πρώτη ημέρα του δεύτερου μήνα που ακολουθεί την κατάθεση τόυ εγγράφου επικύρωσης του υπογράφοντος κράτους μέλους που προέβη τελευταίο στη διατύπωση αυτή.

Βρυξέλλες, 21 Μαρτίου 2003

Για το Συμβούλιο συνερχόμενο σε επίπεδο Αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων

Ο Πρόεδρος Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

Άρθρο δεύτερο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και της Απόφασης του Συμβουλίου που κυρώνεται από την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 αυτής.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεση του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 29 Απριλίου 2004

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους. Αθήνα, 29 Απριλίου 2004

Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Α. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

_ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ_

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 34 * ΑΘΗΝΑ 104 32 * FAX 210 52 21 004 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http: www.et.gr - e-mail: webmaster @ et.gr

Πληροφορίες Α.Ε. - Ε.Π.Ε. και λοιπών Φ.Ε.Κ.: 210 527 9000-4 Φωτοαντίγραφα παλαιών ΦΕΚ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΑΡΝΗ 8 - Τηλ. (210)8220885 - 8222924 Δωρεάν διάθεση τεύχους Προκηρύξεων ΑΣΕΠ αποκλειστικά από Μάρνη 8

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ Φ.Ε.Κ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βασ. Όλγας 227

(2310) 423 956

ΛΑΡΙΣΑ - Διοικητήριο

(2410)597449

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ευριπίδου 63

(210) 413 5228

ΚΕΡΚΥΡΑ - Σαμαρά 13

(26610) 89 127

ΠΑΤΡΑ - Κορίνθου 327

(2610) 638 109

(26610) 89 105

(2610) 638 110

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Πλ. Ελευθερίας 1

(2810) 396 409

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Διοικητήριο

(26510) 87215

ΛΕΣΒΟΣ - Πλ.Κωνσταντινουπόλεως

(22510) 46 888

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Δημοκρατίας 1

(25310) 22 858

(22510) 47 533

_ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ_

Σε έντυπη μορφή:

• Για τα ΦΕΚ από 1 μέχρι 16 σελίδες σε 1 euro, προσαυξανόμενη κατά 0,20 euro για κάθε επιπλέον οκτασέλιδο ή μέρος αυτού.

• Για τα φωτοαντίγραφα ΦΕΚ σε 0,15 euro ανά σελίδα.

Σε μορφή CD:

Τεύχος

Περίοδος

Εϋ^Ο

Τεύχος

Περίοδος

Εϋ^Ο

Α'

Ετήσιο

Αναπτυξιακών Πράξεων

Ετήσιο

Α

3μηνιαίο

Ν.Π.Δ.Δ.

Ετήσιο

Α'

Μηνιαίο

Παράρτημα

Ετήσιο

Β'

Ετήσιο

Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ετήσιο

B'

3μηνιαίο

Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου

Ετήσιο

Β'

Μηνιαίο

Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων

Ετήσιο

Γ

Ετήσιο

Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων

Εβδομαδιαίο

Δ'

Ετήσιο

Α.Ε. & Ε.Π.Ε

Μηνιαίο

Δ'

3μηνιαίο

• Η τιμή πώλησης μεμονωμένων Φ.Ε.Κ. ειδικού ενδιαφέροντος σε μορφή cd-rom και μέχρι 100 σελίδες σε 5 euro προσαυξανόμενη

κατά 1 euro ανά 50 σελίδες.

• Η τιμή πώλησης σε μορφή cd- rom δημοσιευμάτων μιας εταιρείας στο τεύχος Α.Ε. και Ε.Π.Ε. σε 5 euro ανά έτος. Τα παραπάνω cd-rom διατίθενται ύστερα από σχετική παραγγελία και αφορούν Φ.Ε.Κ. που έχουν δημοσιευθεί μετά από το έτος1994.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Φ.Ε.Κ. : τηλεφωνικά : 210- 9472555 , fax : 210- 9472556 internet : http://www.et.gr.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Φ.Ε.Κ.

Σε έντυπη μορφή Από το Internet

Α' (Νόμοι, Π.Δ., Συμβάσεις κτλ.) 225 € 190 €

Β' (Υπουργικές αποφάσεις κτλ.) 320 € 225 €

Γ (Διορισμοί, απολύσεις κτλ. Δημ. Υπαλλήλων) 65 € ΔΩΡΕΑΝ

Δ' (Απαλλοτριώσεις, πολεοδομία κτλ.) 320 € 160 €

Αναπτυξιακών Πράξεων και Συμβάσεων (Τ.Α.Π.Σ.) 160 € 95 €

Ν.Π.Δ.Δ. (Διορισμοί κτλ. προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ.) 65 € ΔΩΡΕΑΝ

Παράρτημα (Προκηρύξεις θέσεων ΔΕΠ κτλ.) 33 € ΔΩΡΕΑΝ

Δελτίο Εμπορικής και Βιομ/κής Ιδιοκτησίας (Δ.Ε.Β.Ι.) 65 € 33 €

Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Α.Ε.Δ.) 10 € ΔΩΡΕΑΝ

Ανωνύμων Εταιρειών & Ε.Π.Ε. 2.250 € 645 €

Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων (Δ.Δ.Σ.) 225 € 95 €

Πρώτο (Α'), Δεύτερο (Β') και Τέταρτο (Δ') _ 450 €

Για την παροχή δικαιώματος ηλεκτρονικής πρόσβασης σε Φ.Ε.Κ. προηγούμενων ετών, η τιμή προσαυξάνεται πέραν του ποσού της ετήσιας συνδρομής έτους 2004, κατά 25 euro ανά έτος παλαιότητας και ανά τεύχος.

* Οι συνδρομές του εσωτερικού προπληρώνονται στις ΔΟΥ (το ποσό συνδρομής καταβάλλεται στον κωδικό αριθμό εσόδων ΚΑΕ 2531 και το ποσό υπέρ ΤΑΠΕΤ (5% του ποσού της συνδρομής) στον κωδικό αριθμό εσόδων ΚΑΕ 3512).Το πρωτότυπο αποδεικτικό είσπραξης (διπλότυπο) θα πρέπει να αποστέλλεται ή να κατατίθεται στην αρμόδια Υπηρεσία του Εθνικού Τυπογραφείου.

* Η πληρωμή του υπέρ ΤΑΠΕΤ ποσοστού που αντιστοιχεί σε συνδρομές, εισπράττεται και από τις ΔΟΥ.

* Οι συνδρομητές του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα λήψης των δημοσιευμάτων μέσω internet, με την καταβολή των αντίστοιχων ποσών συνδρομής και ΤΑΠΕΤ .

* Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι Δήμοι, οι Κοινότητες ως και οι επιχειρήσεις αυτών πληρώνουν το μισό χρηματικό ποσό της συνδρομής και ολόκληρο το ποσό υπέρ του ΤΑΠΕΤ.

* Η συνδρομή ισχύει για ένα ημερολογιακό έτος. Δεν εγγράφονται συνδρομητές για μικρότερο χρονικό διάστημα.

* Η εγγραφή ή ανανέωση της συνδρομής πραγματοποιείται το αργότερο μέχρι την 31ην Δεκεμβρίου κάθε έτους.

* Αντίγραφα διπλοτύπων, ταχυδρομικές επιταγές και χρηματικά γραμμάτια δεν γίνονται δεκτά.

Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών λειτουργούν καθημερινά από 08.00' έως 13.00'

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ