logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 3241/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΑΡΘΡΟ 4

1. Τα κρασιά από νωπά σταφύλια, καταγωγής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας, που φέρουν τη μνεία κρασιών με ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης, πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό καταγωγής σύμφωνα με το πρότυπο του Παραρτήματος 2 του παρόντος πρωτοκόλλου ή από το έγγραφο V I 1 ή VI 2 που συμπληρώνεται σύμφωνα με το άρθρο 25 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 883/2001 της Επιτροπής, της 24ης Απριλίου 2001, για τον καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1493/1999 του Συμβουλίου, όσον αφορά τις σχετικές με τα προϊόντα του αμπελοοινικού τομέα συναλλαγές με τρίτες χώρες (EE L 128 της 10.5.2001, σ. 1).

2. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αλγερίας, αυτά τα κρασιά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 φέρουν τις ακόλουθες ονομασίες : Ain Bessem-Bouira, Midea, Coleaux du Zaccar, Dahra, Coteaux de Mascara, Moms du Tessalali, Coleaux de Tlemcen.

4654

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. ! ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

Κω&κός ΣΟ

Περιγραφή εμπορευμάτων (Π

Μείωση δασμού (%}

Ποσότητες (τόνοι) (7.)

Ποο. αναφ. (τόνοι)

Ειδικές διατάξεις

Ο)

»

Υ)

0101 90 19

Αλογα, άλλα από καθαρής ράτσας, άλλα οπό αιπά χαν προορίέΌνταιγια σφαγή

100

0104 10 30 0104 10 80

Πραβατααδή ζωντανά, άλλα από τα αναπαραγωγής καθαρής φυλής

100

ΟΙ04 10 90

Αητοειίή ζωντανά, ώλλα από ία αναπαραγωγής καθαρής ίΐιλής

100

ex 0204

Κρέατα κροββτσειδών ή αιγοενδών, vowd, διατηρημένα με απλή ψϋξη ή κατεψυγμένα, με εξαίρεση τα κρέατα καιοικίβίων «ραββιοαβών

100

(8)

G20S00

Κρέπια αλόγων, γαϊδουριών ή μουλαριών, νοκύ, διατηρημένο με βίλα ν^ξη ή κατεψυγμένα :

100

0208

Αλλα κρέατα και παραπροϊόντα βρώσιμα. Viand, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα '

100

040900 00

Μέλι φιχτικΰ

100

100

«)

0603

Ανθη και μπουμπούκια ανθέων, νωπά, κομμένα, για ανθοδέσμες ή διακοσμήσεις νωπά, αποξηραμένα, λευκασμένα, βαμμένα, εμποτισμένα ή άλλως παρασκευοσμένα

100

100

-

0604

Φυλλώματα, φύλλα, κλαδιά, και άλλα μέρη φυτών, χωρίς άνθη ούτε μ«ουμ*ούκια ονθέων. και χραοινάδες,-ρα ανθοδέσμες ή διακοσμήσεις, λειικααμένα, βαμμένα, διαβρεγμένα ή αλλιώς napoo*ευασμ ένα

100

100

0701 90 50

Πατάτες πρώιμες, a so 1 Icrvouapiou μέχρι 31 Μαρτίου

100

JOO0

(*)

0702 00 00

Ντομάτες, από τις 15 Οκτωβρίοκς έως τις 30 Απριλίου

100

(S)

0703 10 19

Κρεμμύδια νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη

100

0703 1090

Ασκαλώνια ναιπώ ή διατηρημένο με α»λή ψύξη

100

0703 90 00

Πράαα και άλλα παρόμοια λαχανικά, νιοκύ ή διατηρημένα με απλή

ψ*ϊη

1Ο0

0704 10 00 0704 10 00 0704 20 00 0704 90

Κράμβες. κουνουπίδια, κράμβες σγουρές από I ης Ιανουαρίου έως ης 14 Απριλίου

Κράμβες, παρόμοια κουναυπίδια, κράμβες σγουρές από Ιης έως τις 31 Λεκεμβρίου Λαχινάκια Βρυξελλών

Αλλες κράμβες, κουνουπίδια, κράμβες σγουρές, και παρόμοια βρώσιμα προϊόντα ίου γένους Brassica,

100

ιοοο

άρθρο 1 S 4

0706 10 00

Καρότα και γογγυλια, απο 1 Ιανουαρίου μέγρι 31 Μαρτίου

100

0707 00

Αγγούρια και αγγουράκια νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη, από 1 Νοεμβρίου εως 31 ΜαΤου

100

(5)

0708 10 00

Μπιζέλια (Pnum lalivum) από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Απριλίου

100

0708 2000

Φασόλια (Vipia spp., Phaseolus spp) Phaseolus spp, νωιά ή διατηρημένα με απλή ψύξη, από I Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου

100

ex 0708 90 00

Κο«κιά

100

0709 10 00

Αγκινάρες, νωπές ή διατηρημένες με απλή ψύξη. αχΰ 1 η Οκτωβ(ήουέι»ς31 Μαρτίου

100

<5)

07092000

Σπαράγγια, νωπά ή διατηρημένα με α*λή ψύξη

100

0709 30 00

Μελιτζάνες, νωπές ή διατηρημένες με οπλή ψύξη, από 1 Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου

100

07W 52 00

Τροώφες, νωπές ή Ευιτηρημένες με απλή ψύξη ■

100

100

αρβρο 1 §4

0709 60 10

Γλυκαπτπεριές,από ΙηςΝοεμρρίουέως31 Μαίου

(00

070960 99

Αλλες πιπεριές του είδους Capsicum ή τους είδους Pimenta, νωπές η διατηρημένες με απλή ψυξη

100

j07Q9 90 70

Κολοκύθια, νωχά ή διατηρημένα μεαπλη ψύξη, από 1ης ώεκίμβρίοϋ έως i ί Maptiou

100

<5)

4655

ex 0709 90 90

Κρεμμόίια tou dfiow; Muscan comasum, από 15 Φεβρουαρίου έως 15 Matou

100

0710 80 59

Αλλες πιπεριές tou είδους Capsicum ή ιους είδους PiraenU, άβρασιος ή βρασμένες στο νερά ή στον ατμό διατηρημένες με ακλήνοίη

100

07112010

Ελιές που προορίζονται για χρήοεις άλλες αχό την καραγΒτγή λαδιού

100

0711 3000

Κάππαρη

100

071190 10

Πυτεριές του γένους Capsicum ή του γένους Pimenta, με εξαίρεση ης γλυκοπιπεριές διατηρημένες προσωρινά.

100

0713 1010

Μπιζέλια (Pimm sativum} που προορίζονται για σπορά

100

cx0713

Οσπρια ξερά, άλλα από ανιά πσυ προορίζονται για σπορά

100

ex 0804 10 00

Χουρμάδες που παρουσιάζονται σε άμεσες συσκευασίες με καθαρό περιεχόμενο κατώτερο ή ίσα των 35 kit:

100

0804 20 10

Νωπά σύκα

100

0804 2090

Ξηρά σύκα

100

0404 40

Αχλάδια της ποικιλίας avocats, νωπά ή ξερά ;

100

exOgOS 10

Πορτοκάλια νωπά:

100

(S)

ex0805 20

Μανταρίνια (στα οποία περιλαμβάνονται και τα tangerines και ntsumas) vend Κλημεντίνες, wilting! και παρόμοια υβρίδια εσπεριδοειδών νωπά

100

. <5>

ex 0S05 50 10

Λεμόνια νωπά

100

(5)

0805 4000

Φράπες και γκρέηπφρουτ

100

«0806 10 10

Σταφύλια νωπά από 15 Νοεμβρίου έως 15 Ιουλίου, με εξαίρεση τα σταφύλια της ποικιλίας Empercur (Viiis nnifera c.v.)

100

(51

0807 11 00

Καρπούζια νωπά, από 1 Απριλίου έως 1ί Ιουνίου

100

0807 19 00

Πεπόνια, από Ι Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου

100

0SD9 10 00

Βερίκοκα

100

1000

(ί)

0809 40 05

Λαμασνηνα, από I Νοεμβρίου έως 15 Ιουνίου

100

(5)

0810 1000

Φράουλες, από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου

100

500

OS 10 20 10

Σμέουρα, από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου

100

ex 0810 90 9J

Φραγκόσυκα

100

ex 0812 90 20

Πορτοκάλια, λεπτοθρυμματισμέ™, διατηρημένα προσωρινά, αλλά ακατάλληλα για την ανθρώπινη διατροφή

100

«0812 90 99

Εσπεριδοειδή αλλα από πορτοκάλια, λεπτοθρνμμαπαμένο, διατηρημένιι προσωρινά, αλλα ακατάλληλα για την ανθρώπινη διατροοή

100

0813 30 00

Μήλα αποξηραμένα

100

0904 20 30

Πιπεριές μη θρυμματισμένες ούτε σε σκόνη

100

0904 2090

Πιπεριές θρυμματισμένες ή σε οκόνη

100

1209 9999

Σπέρματα, καρποί και σπάροι για σπορά

100

(7)

1212 10

Χαρούπια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα σπέρματα χαρουπιών

100

ex 1W2 20

Πηκτικές ύλες, πηκτννικές και πηκτικές ενώσεις

100

1509

1509 10 10 1509 10 90

1509 90 00

1510

151000 10

1510 00 90

Ελαιόλαδο και τα κλάσματα του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα - Παρθένο φωτιστικό -Αλλα

• Αλλα εκτός από το παρθένα

Αλλα λάδια και τα κλάσματά τους, που παίρνονται αποκλειστικά από ελιές, έστω και εξευγενισμένα, αλλά ότι χημικάκ, μετασχηματισμένα, και μείγματα από αυτά τα λάδια ή τα κλάσματα με λάδια ή κλάσματα της κλάσης 1509 ■

• Λάδια ακατέργαστα -Αλλα

100

I 000

1512 1991

ΐλι&αιο εξευγενισμένο

too

2S.000

ex 7001 10 00

Αγγοοράκια παρασκευασμένα ή διατηρημένα χωρίς ξίδι ή οξικό οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

2001 90 20

Καρποί του γένους Capsicum, άλλοι από ης γλυκοπιπεριές, παραοκευοομένοι ή διατηρημένοι με ξίδι ή οξικά οξύ

100

ex 2001 90 SO

Μανιτάρια παρασκϋκισμένα ή Γ ιατηρημένα χωρίς ζίδι ή οξικό οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

tog

ex 2001 90 65

Ελιές παρασκευασμένες ή διατηρημένες οε ξίδι ή οξικό οξύ. ΙωΡ*ς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 70

Γλυκοπιπεριές «αρβσκευΓ.αμένες ή διατηρημένες at ξίδι ή οξικά οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 75

Κοκκτνογούλια για σαλάτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα σε ξίΐι ή οξικά οξύ. χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 83

Κράμβες κόκκινες παρασκευασμένες ή διατηρημένες σε ξίδι ή οξικό οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 91

Τροπικά φρούτα και τροπικοί καρποί παρασκευασμένα ή διατηρημένα σε ξίδι ή οξικό οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 93

Κρεμμύδια παρασκευασμένα ή διατηρημένα σε ξίδι ή οξικά οξύ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

ex 2001 90 96

Αλλα λαχανικά, φρούτα ή βρώσιμα μέρη φυτών παρασκευασμένα ή διατηρημένα σε ξίδι ή οξικά σξυ, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

2002 10 10

Ντομάτες αποφλομομένες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ :

100

300

2002 9031 2002 90 39 2002 90 91 2002 90 99

Ντομάτες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ, άλλες από ολόκληρες ή σε τεμάχια περιεκτικότητας κατά βάρος αποξηραμένης όλης ίσης ή ανώτερης του 12%

100

300

2003 10 20 2003 10 30

Μανιτάρια του είδους Agaricus,, παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ :

100

<5)

2003 90 00

Αλλα μανιτάρια παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ.

100

2003 20 00

Τρούφες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ,

100

2004 10 99

Αλλες πατάτες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ, κατεψυγμένες

100

ex 2004 90 30

Κάππαρη και ελιέςπαρασκευοσμένεςή διατηρημένες αλλιώς «αρά με ξ(5ι ή οξικό οξύ, κατεψυγμένα ;

100

2004 9050

Μπιζέλια (Piium sativum) και φασολάκια παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ, κατεψυγμένα:

100

2004 90 98

Αλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένο αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ, κατεψυγμένα ; Αγκινάρες, σπαράγγια, καρότα και μείγματα Αλλα

100 50

20O5 1000

Αλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ. όχι κατεψυγμένα Αγκινάρες, καρότα και μείγματα Αλλο

100 100

200 200

άρθρο I J4 άρθρο 1 ί4

2005 20 20

Πατάτες τηγανητές σε λίπος ή λάδι, αλατισμένες ή αρωματισμένες, σε ερμητικά κλειστές συσκευασίες, που προορίζονται για άμεση κατανάλωση

100

2003 20 80

Άλλες πατάτες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οφκόοξϋ, οχΙ κατεψυγμένες

100

-

1005 40 00

Μπιζέλια (Piium sativum) παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ. όχι κατεψυγμένα

100

-

t

2005 51 00

Φασόλια σε σπέρματα παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ, όχι κατεψυγμένα

too

200

άρθρο I Ϊ4

2005 59 00

Άλλα φασόλια (Vigna ίρρ., Phascolus spp.) παρασκευασμένα ή διατηρημένα καρίζ ξίδι ή οξικό οξύ. ότι κατεψυγμένα

100

2003 60 00

Σπαράγγια παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι η οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένα

100

200

άρθρα I ί4

2005 70

Ελιές παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ, όχι καταψυγμένες

100

2005 90 10

Καρποί του γένους Capsicum, άλλοι από τις γλυκοπιπεριίς, παρασκευασμένοι ή διατηρημένοι με ξίδι ή οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένοι

100

2005 9030

Κάππαρη παρασκευασμένη ή διατηρημένη αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ, όχι κατεψυγμένη

10Ο

■■

2005 9050

Αγκινάρες παρασκευασμένες ή διατηρημένες αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικά οξύ, όχι κατεψυγμένες

100

200

άρθρα 1 ί4

2005 90 60

Καρότα παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένα

100

200

άρθρο 1 \ 4

2Ο05 90 70

Μείγματα λαχανικών παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς παρά με ξίδι ή οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένα

100

200

άρθρο 1 {4

2005 90 80

'Αλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα χωρίς ξίδι ή οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένα

100

200

άρθρο I ί4

2007 10 91

Παρασκευάσματα ομογενοποιημένα τροπικών φρούτων

100

2007 1 0 99

Άλλα παρασκευάσματα ομογενοποιημένα

100

20079190

Γλυκά κουταλιού, ζελέδες, μαρμελάδες, πολτοί και πάστες καρπών και φρούτων, που λαμβάνονται από βράσιμο, με περιεκτικότητα σε ζάχαρη που δεν υπέρβαινα το 13% κατά βάρος, άλλα από τα παρασκευάσματα ομογενοποιημένα

100

200

άρθρο 1 }4

2007 99 91

Πολτοί και πάστες μήλων περιεκτικότητας σε ζάχαρα «ου δεν υπερβαίνει το 13% κατά βάρος

100

200

άρθρο I §4

2007 99 93

Γλυκά κουταλιού, ζελέδες, μαρμελάδες, πολτοί και πάστες καρπών και φρούτων, που λαμβάνονται από βράσιμο τροπικών φρούτων, με KtpitKTiKOiTTiu ot ζάχαρη που δεν υπερβαίνει το 1ί% καιά βάρος, άλλα αχό τα «αρασι.ευάσματα ομογενοποιημένα

100

2007 99 98

Αλλα γλυκά κουταλιού, ζελέδες, μαρμελάδες, πολτοί και πάστες καρπών και φρούτι»ν, παν λαμβάνονται αχό βράσιμο, με περιεκτικότητα σε ζάχαρη «ου δεν υπερβαίνει το 13% κατά βάρος, άλλα από ta παρασκευάσματα ομογενοποιημένα

too

200

άρθρο 1 ξ 4

2008 30 51 2008 30 71 e* 2008 90 65

Κομμάτια γκρέηπφρουτ, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης

100

ex 2008 3 0 55 ex 2008 30 75

Μανταρίνια (στα οποία περιλαμβάνονται και τα tangerines και satsumas) αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, λεπτοθρυμματισμένα Κλημεντινες, wilkings και άλλα παρόμοια υβρίδια εσπεριδοειδών αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, λεπτοθρυμματισμένα

100

ex 2008 30 59

Πορτοκάλια και λεμόνια, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, λεπτοθρυμματισμένα

100

ex 2008 30 79

Ιορτοκάλια και λεμόνια, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα,

ίαΐτ οθρυμματισμένα

1Ο0

« 2008 30 90

ΐβπεριδοειδή, λίΛτοθρυμματισμένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης και χωρίς προσθήκη ζάχαρης

100

c\ 200S 30 90 6J

ΊαλιοΙ £σπερι6οειίών, χωρίς προσθήκη αλκοόλης και χωρίς προσθήκη ζάχαρης_

40

Α

2008 5061 2008 5069

Βερίκοκα αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, με προσθήκη ζάχαρης

too

ex 2008 50 92 ex 2008 50 94

Μισά βερίκοκα, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, ή ζάχαρης, σε άμεσες συσκευασίες περιεκτικότητας 4,5 χιλ. ή άνω

50

ex 2008 50 99

Μισά βερίκοκα, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, ή ζάχαρης, σε άμεσες συσκευασίες περιεκτικότητας κάτω των 4,5 χιλ

100

ex ΪΟ0Β 70 92 ex 2008 7094

Μισά ροδάκινα (στα οποία περιλαμβάνονται και τα brupions και nectarines), αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, ή ζάχαρης, σε άμεσες συσκευασίες περιεκτικότητα; 4,5 χιλ.. ή άνω

50

ex 2008 70 99

Μισά ροδάκινα (στα οποία περιλαμβάνονται και τα bmgnons και nectarines), αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, η ζάχαρης σε άμεσες συσκευασίες περιεκτικότητας κάτω tori' 4,5 χιλ

100

2008 92 51 200Ϊ 92 59 2008 92 72 2008 92 74 200892 76 2008 92 78

Μείγματα φρούτων αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, με προσθήκη ζάχαρης

55

2009 11 2009 12 O0 2009 19

Χυμοί πορτοκαλιών

100

(5)

200921 00 200929

Χυμοί φραπών ή γκρέηπφρουτ

100

(5)

ex 2009 1111 ex 2009 31 19 ex 2009 39 31 ex 2009 39 39

Χυμοί άλλων εσπεριδοειδών με εξαίρεση τα λεμόνια, αξίας Βπχ uou δεν υπερβαίνει το 67, αξίας που υπερβαίνει τα 30 EUR ανά 100χιλ)όγρ καθαρού βάρους

100

2009 50

Χυμοί ντομάτας

100

200

ex 2009 83 35 ex 2O09 80 38 ex 2009 80 79 ex 2009 80 86 ex 2009 80 89 ex 2009 80 99

Χυμοί βερίκοκοιν

100

200

(5)

ex 2204

Κρασιά από νωπά σταφύλια

100

224 000 ΙΏ

ex 2204 21

Κρασιά ονομασίας προελεύσεως, με τις εξής ονομασίες: Αιη BessenvBouira, Media, Coteaux du Zaccar, Dahra, Coleaux de Mascara, Moots du Tessalah, Coleaux de Tlemcen που έχουν αποκτημένο αλκοολικό τίτλο που δεν υπερβαίνει το 15%, που παρουσιάζονται σε δοχεία με περυ-(άμενο πα υ δεν υπερβαίνει m 21

100

224 000 HI

άρθρο 4§1

2301

Αλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια ή καρκινοειδή (μαλαιτοοτραχα), μαλακία ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου Ινώδη κατάλοιπα Εινκιών

100

2302 3010 2302 3D 90 2302 40 10 23024090

Πίτουρα εν γένει και άλλα υπολείμματα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από ία κουκίνιαμα, το άλεσμα ή άλλες κατεργασίες των δημητριακών ή οσπριοειδών

100

-- -

ex 2309 90 97

Σύμπλοκα ορυκτών και βιταμινών για την διατροφή ίων ζώων

100

(1) Παρά τους κανόνες για την ερμηνεία της συνδυασμένης ονοματολογίας, η επικεφαλίδα της περιγραφής των προϊόντων πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει μόνον ενδεικτική αξία, δεδομένου ότι η δυνατότητα εφαρμογής του προτιμησιακού καθεστώτος καθορίζεται στο πλαίσιο του παρόντος Παραρτήματος από την εμβέλεια των κωδικών ΣΟ, Στην περίπτωση που αναφέρονται οι κωδικοί ex ΣΟ η δυνατότητα εφαρμογής του προτιμησιακού καθεστώτος καθορίζεται με βάση τον κωδικό ΣΟ και την αντίστοιχη περιγραφή, που λαμβάνονται από κοινού υπόψη.

(2) Οι δασμοί του κοινού δασμολογίου που εφαρμόζονται για τις εισαγόμενες ποσότητες πέραν των δασμολογικών ποσοστώσεων, είναι οι δασμοί ΜΕΚ.

(3) Απόφαση 94/278/ΕΚ

(4) Από την εφαρμογή μιας κοινοτικής ρύθμισης σχετικά με τον τομέα για τις πατάτες, αυτή η περίοδος παρατείνεται μέχρι τις 15 Απριλίου και η μείωση ίου τελωνειακού δασμού που εφαρμόζεται πέραν της δασμολογικής ποσόστωσης, κα&ορίζεται σε 50%.

(5) Ο συντελεστής μείωσης εφαρμόζεται μόνον στο τμήμα κατ' αξίαν του τελωνειακού δασμού.

(6) Η υπαγωγή στη διάκριση αυτή εξαρτάται από τους όρους που προβλέπονται από τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις για το θέμα αυτό (βλ. άρθρα 291 έως 300 του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2454/91 (EE L 253 της 11.10.1993, α. 71) και μεταγενέστερες τροποποιήσεις).

(7) Αυτή η παραχώρηση αφορά μόνον τους σπόρους για σπορά που ανταποκρίνονται στις διατάξεις των οδηγιών σχετικά με την εμπορία των σπόρων και των φυτών.

(8) Ο συντελεστής μείωσης εφαρμόζεται στο τμήμα κατ' αξίαν και στον ειδικό δασμό του τελωνειακού δασμού.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2

Πιστοποιητικό ονομασίας καταγωγής

1. Εξαγωγέας (άνομα, πλήρης διεύθυνση, χώρα)

2. Αριθμός 0O00Q

3. Όνομα του οργανισμού που εγγυάται την ονομασία προελεύσεως:

4. Παραλήπτης (όνομα, πλήρης διεύθυνση, χώρα)

5. ΠΕΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΟΝΟΜΑΣΙΑΕΠΡΟΕΑΕΥΧΕηΐ:

6. Μέσο μεταφοράς:

7. Όνομα της ονομασίας προελεύσεως:

8. Τόκος εκφόρτωσης

9. Σήματα και αριθμοί- αριθμός και είδος δεμάτων-

10. Καθαρό βάρος ε

11. Λίτρα

12. Λίτρα (ολογράφως) :

13. Θεώρηση του οργανισμού έκδοσης:

14. Θεώρηση του τελωνείου :

15. Βεβαιώνουμε ότι ο οίνος που περιγράφεται σ' αυτό το πιστοποιητικό έχει ηαραχθεί στη ζώνη ....

και είναι αναγνωρισμένος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αλγερία ς/ΜαρόκουΤυνησίας, ως έχων

τη δυνατότητα να υπαχθεί στην ονομασία προελεύσεως «.......».

Η αλκοόλη που περιέχει αυτός ο οίνος είναι αλκοόλη οινικής προέλευσης

|1)

TtTfHiYtjivi^io aov 7ϊροβλ£πι:ιαι για αλλί^ cvSfAicii; της χώρας εξανοΊΥή-'

Έγγραφα VII

I Εξαγωγέας □

ΧΩΡΑ ΕΚΔΟΣΙΐε ;

Αύξων αριθμός.

''.I.!

ΙΐΓΓΡΑΦΟ

ΠΑ ΤΙ IN ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΥ, ΧΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «·>

2 Παραλή «της

Υποχρΐο>τική ένδειξη μόνον για τα κρασιά που υπάγονται σε μειωμένο δασμολόγιο.

(2) Διαγράψτε τη μη εφαρμοσθεΐσπ ένδειξη. (') Να σημειωθεί |<£ Χ η μνεία παυ ισχύει.

3 ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ (1)

4 Μέσο μεταφοράς ([)

5 Τόπος εκφόρτωσηςίΙ)

6 Σήματα κοι αριθμοί- αριθμός και είδος δεμάτων -Περιγραφή ιοο προϊόντος

7 Ποσότητα σε l/hl&g (2)

β. Αριθμός φιαλών

9. Χρώμα του προϊόντος

10 ΟΕΒΑΙΩΣΙΙ

Το προϊόν που αναφέρεται ανωτέρω '3' α προορίζεται □ δεν προορίζεται για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, ανταποκρίνεται στους όρο»ς οίους οποίους υπάγονται η παραγωγή του και η θέση ταυ σε κυκλοφορία στην χώρα κ{ιταγωγής ταυ προϊόντος και, όταν πρόκειται για προϊόν ποιι προορίζετε για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση, δεν αποτέλεσε αντικείμενο οινολογικών πρακτικών που δεν είναι αποδεκτές από τις ισχύουσες διατάξεις πις Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την εισαγωγή του εν λόγω προϊόντος.

Όνομα και πλήρη διεύθυνση του επίσημου οργανισμού :

Τάπος και ημερομηνία :

Υπογραφή, ονοματεπώνυμο

και αρμοδιότητα του υπαλλήλου :

Σφραγίδα :

11 ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

που αναφέρει τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του ανωτέρω προϊόντος ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Χ Υ ΜΟΥ Σ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ : πυκνότητα ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ . Ολικός αλκοολικός τίτλος κτηθας αλκοολικός τίτλος

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ :

Ολικό στερεό υπόλειμμα . συνολική οξύτητα πτητική οξ,ύτήΐιΐ'

Κιτρική οξύτητα : ολικός θειώδης ανυδρίτης

C) Ο παρουσία □ απουσία προϊόντων από ποικιλίες που προέρχονται από διασταυρώσεις μεταξύ ειδών (υβρίδια

αυ το παράγωγα) ή από άλλες ποικιλίες που δεν ανήκουν στο είδος f'iits vitufera

Ονομα και πλήρης διεύθυνση ίου εργαστηρίου ■

Τόπος και ημερομηνία ; Υπογραφή, ονοματεπώνυμο και αρμοδιότητα του υπαλλήλου

ϊιρραγίδα

Κατανοήσεις (θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία ή έκδοση αποσπασμάτων πιστοποιητικών)

\ΙοαύτψΜ

12. Αριθμόςκαι

ημερομηνία ίου τελωνειακού εγγράφου θέσης σε ελεύθερη κυκλοφορία και του

αποσπάσματος

13. Ονομα και πλήρης διεύθυνση του παραλήπτη (απόσπασμα.)

14. θεώρηση της;

αρμόδιας αρχής

Δια&έσυιο

ivvo'iv καταχωρηθεί

Λ;α'"έσϋΐα

Έχουν κατ«~ωρτι6εί

■ jVcOtsjiiio t

:

'Ejcjv xaiej<tij>^l:t.i

Ί

ΦΕΚ93

Έγγραφο V12

ΕΥΡΩΠΑιΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

I Αποστολέας □

ΚΡΑΤΟΕ ΜΕΛΟΣ ΕΚ40ΕΗΙ:

7dUoc1

Αύξων αριθμός.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ -ΠΑ ΤΗΝ ΕΙΕΑΓΏΓΗ ΟΙΝΟΥ, ΧΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΐΤΓΟΥ ΣΤΑΦΥΛΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΚΓΛ

1 Παραλήπτης

Ο Διαγράψτε to μη εφαρμοσθέν σύμβολο (') Να σημειωθεί μι Χ η μνεία «ου ισχύει. (") ΥΒΠχρεΒίιική ένδειξη μόνον για τα κρασιά που υπάγονται σε μειωμένο βαθμολόγιο καβφ; και για ία κρααιά-λικΐρ και ία αλκοολωμένο κρασί (να διαγραφεί ίο μη εφαρμοσΟίν κείμενο)

3 Ακόσπαομα εγγράφου V I I

αριθμός

εκδόθηκε αχό

(όνομα της τρίτης ιώρας)

ημερομίϊνία:

4 Απόσπασμα του απ<κπιάσμβ(ος V.I.Z. αριβμός

θεωρήίΐηκε αχό (όνθ|ΐα και πλήρης διεύθυνση ταυ τελωνείου οτην Κοινότητα)

ημερομηνία :

ί Σήματα και αριθμοί αριθμός και είδος δεμάτων - Περιγραφή ran προϊόντος

6 Ποούτηιπ σε l/hi/kg(l)

7. Αριθμός φιαλών

8. Χρώμιι tou προϊόντος

9 ΔΗΛΩΣΚΤΟΥ ΑΠΟΓΤΟΛΕΑ(2)

Το προϊόν «ου περιγράφεται ανωτέρω αποτέλεσε αντικείμενο .

□ εγγράφου V.I,1 πσιι βρίσκεται οία τετραγωνίδιο 3

Οτυυ αποσπάσματος που βρίσκεται στο τετραγωνίδιο 4 και περιλαμβάνει

□ ΔΗΛΠΓίΙ η οποία αναφέρει 6ιι το προϊόν nou περιγράφεται ανωτέρω □ προορίζεται □ δεν προορίζεται για άμεση ανθρώπινη καιανάλωοη, ανταποκρίνεται οίους όρους ατούς οποίους υπάγονται η παραγωγή του και η Βέση το" σε κυκλοφορία οτην χώρο καταγωγής του προϊόντος και. όιαν πρόκειται για προϊόν που προορίζεται για άμεση ανθρώπινη καιανάλωοη. δεν αποτέλεσε ανιικειμενο οινολογικών πρακτικών που δεν είναι αποδιπίς απο ιις ισχύουσες διατάξεις ιης Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την

εισαγωγή ίου εν λόγω προϊόντος.

Ο ΕΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗΣ που αναφέρει ία ακόλουθα αναλυτικά γαρακτηριοιικά : ΠΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΧ ΧΥΜΟ ΥΓ. ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ : πυκνότητα ΠΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΤΟ ΣΤΑΦΥΛίΠΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΡΙΚΗ ΖΥΜΠΧ1Ι: ολικός αλκοολικός τίτλος κτιιβείς αλκοολικός ιίτλος

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ολικό οτερεό ιιπήλειμμα : συνολική οξύτητα πτητική οξύτητα .

κιτρική οξύτητα : ολικώς θειώδης ανυδρίτης .

□ παρουσία Ρ απουσία προϊόντων από ποικιλίες που προέρχονται αχό διασταυρώσεις μεταξύ ειδών (υβρίδια

αυτό παράγωγα! ή από άλλΰς ποικιλίες πσιι δεν ανήκουν οτο είδος Vuts vmtfera

D καθώς και (3) ενός ΣΧΟΛΙΟΥ του αρμοδίου οργανισμού ποιι βεβαιώνει ότι

- ο οίνος που αποτελεί αντικείμενο αυτού iou εγγράφου έχει παραχθεί στην περιοχή.......και έχει αναγνωρισθεί,

σύμφωνα με τι^ νομοθεσία της χωοας καταγωγής, ως ότι μκορ*i να υπαχθεί οτην ονομοαια προελεύσεως που βρίσκεται στο τετραγωνίδιο 5

- η αλκοόλη που έχει προστεθεί στον οίνο που αναφέρειοι c:o παρόν έγγραφο, Είναι οινικής προέλευσης.

10 ΘΕΩΡΙΙΕΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ

Πιστοποίηση Γης ακρψειας της 5ήλωσης Τύπος και ημξρομηνία

Υπογραφή

Σφραγίδα

Υπογραφή

Ονομα και πλήρη διεύΟννση tou αρμόδιου τελωνείου

Καταχωρήσεις (θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία ή έκδοση αποσπασμάτων πιστοποιητικών)

ΐΐοαύτψα

11. Αριθμός και

ημερομηνία του τελωνειακού εγγράφου θέσης ce ελεύθερη κυκλοφορία και του ατωοπώσμακκ;

11. Ονομα κχα πλήρης διεύθυνση του παραλήπτη (απόσπασμα):

13. Θεώρηση της αρμόδιας αρχής

Διαθέσιμο

Έχουν καταχωρηθεί

Διαθέσιμο

Έχουν καταχίορηββί

Διαθέσιμο

'-»_'*(:--. - ν- .

Έχουν καταχωρηθεί

Διαθέσιμο

Έχουν καταχωρηθεί

4665

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. 2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

4666

ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

Για τα προϊόντα, καταγωγής Κοινότητας, που απαριθμούνταν στο Παράρτημα, οι εισαγωγικοί δασμοί που επιβάλλει η Λαϊκή Δημοκρατία της Αλγερίας δεν είναι μεγαλύτεροι από-αυτούς που αναφέρονται στη στήλη α) μειωμένοι εντός των ορίων που αναφέρονται στη στήλη β) και εντός των ορίων των δασμολογικών ποσοστώσεων που αναφέρονται στη στήλη γ).

Κωδικός ΙΟ

Περιγραφή Εμπορευμάτων

Τελωνειακοί δασμοί που επιβάλλονται <%)

Μείωση τελωνειακών δασμών (*/.)

Προτιμησιακές δασμολογικές ποβοατώσεις (σε τόνοιιςΐ

α)

0)

γ)

ΟΙΟΙ 1000

Βοοειδή ζωντανά, άλλα αχό τ» αναπαραγωγής καύαρής φυλής

5

100

50

010290

Βοοειδή ζωντανά, άλλα από τα αναπαραγωγής καθαρής φυλής

5

100

5.000

0105 11

Πετεινοί και κότες (νεοσσοί μιας ημέρας)

5

100

• - 20

0105 12

Γάλοι και γαλοπούλες (νεοσσοί μιας ημέρας)

5

100

100

0202 20 00

Κρέατα βοοειδών, κατεψυγμένα σε τεμάιτα με κόκαλα

30

20

200

0202 3000

Κρέατα βοοειδών, κατεψυγμένα χωρίς κοκάλα

30

20

11.000

0203

Κρέατα χοιροειδών, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένο ■

30

100

200

0207 11 00 0207 12 00

Κρέατα πετεινών και κότας, μη τεμαχισμένα, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύϊτι

30

50

2.500

0402 10

Γάλα και κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), συμπυκνωμένα ή με προσθήκη (άχαρη; ή άλλων γλυκαντικών «ε σκόνη, οε κόκκους ή σε άλλες στερεές μορφές, περιεκτικότητας σε βάρος λιπαρών ουσιών που δεν υπερβαίνει το 1.5%

5

too

30.000

0402 21

Γάλα και κρέμα γάλακτος (ανθόγαλα), χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών σε σκόνη, οε κόκκους η σε άλλες στερεές μορφές, περιεκτικότητας αΐ βάρος λιπαρών ουσιών που δεν υπερβαίνει ιο 1,5%

100

40.000

0406 90 20

Τυριά για λιώσιμο για την μεταποίηση

30

50

2 500

040690 10 040690 90

Αλλα μαλακά τυριά

Αλλα (ιταλικού τν*ου και gpuda)

30 30

100 100

800

0407 00 30

Αυγά κυνηγιού

30

100

100

0602 20 00

Δένδρα, χαμόδενδρα, δενδρΐλλια και θάμνοι, που δίνουν βρώσιμους καρπούς, μπολιασμένα ή μη

5

100

απεριόριστο

0602 90 10 0602 90 20 0602 9090

Καρποφόρα φυτά μη μπολιασμένα (άγριοι βλαστοί) Νέα δασικά φυτά

Αλλα ; Φυτά εσωτερικών χώρων, ζωντανά και φυτά λαγανικών και νντά «ράουλας

5 5 5

100 100 100

απεριόριστο απεριόριστο απεριόριστο

ΚωίΗκος ΣΟ

Περιγραφή εμπορευμάτων

Τελωνειακοί δασμοίπου επιβάλλονται 1%)

Μείωση τελωνειακών δασμών (%>

Προτιμησιακές δασμολογικές ποσοστώσεις (οε τόνους)

α)

β>

Ύ)

0701 1000

Πατάτες, νωπές ή διατηρημένες με απλή ψύξη, πα άπορα

5

100

45.000

Εχ07Ι3

Όσπρια ξερά, χωρίς λοβό, έστω και ξεφλουδισμένα ή σκασμένα άλλα απο εκείνα για σπορά

5

100

*■

3.000

OS02 12 00

Αμύγδαλα χωρίς κέλυφος

30

it

100

0805

εσπεριδοειδή, νωπό ή ξερά

30

20.

100

Οί10 90 00

Αλλοι καρποί και φρούτα νωπά

Ϊ0

100

500

0813 2000 0S13 5000

Δαμάσκηνα

Μείγματα αποξεραμένων καρπών και φρούτων ή καρπών με κέλυφος του κεφαλαίου αυτού

30

20

50

0904

Πιπέρι (του είδους Piper) Πιπέρια ίου γένους Capsicum ή ιου γένους Pimenta, αποξεραμένα ή θρυμματισμένα ή σε σκόνη

30

100

50

090930

Σπέρματα κύμινου, μη θρυμματισμένα ή σε σκόνη

30

100

50

09109100 09109900

Αλλα μπαχαρικά

30

100

50

1001 1090

Σιτάρι σκληρά, άλλο από αυτά που προορίζεται για σπορά

5

100

IQ0JW0 * ..

1001 9090

Εκτος από χα σκληρό σιτάρι, άλλο από αυτό που προορίζεται για σπορά

5

100

300.000 *-

1003 00 90

Κριθάρι, άλλο από αυτά που προορίζεται για σπορά

15

50

200.000 '

1004 0090

Βρώμη, άλλη από αυτή που προορίζεται για σπορά

15

100

1.500

10059000

Αραβόσιτος, άλλος από αυτόν που προορίζεται για σπορά

15

100

500 -

1006

Ρύζι

5

100

2000 ■·->-

100*3090

Κεχρί το μακρύ, άλλο από αυτό ίου προορίζεται για σπορά

30

180

500 ->.

1103 13

Πλιγούρια και σιμιγδόλια αραβόσιτου

30

50

1.000

1105 2000

Νιφάδες σκόνη, κόκκοι και συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή σβόλων (πελέτες), από πατάτες

30

20

100

1107 10

Βύνη ακαΡσύρνπστη

30

100

1.500

110* 1100

Αμυλα καλαμποκιού

30

20

1.000 '

1207 9900

Άλλα σπέρματα και ελαιώδεις καρποί, έστω και σπασμένα

5

100

100

1209 21 00

Σπέρματα χορτονομών από μηδική

5

100

απεριόριστο

120991 00

Σπέρματα λαγανικιδν για απορά

ί

100

απεριόριστο

120999 00

Αλλα οκά σπέρματα λαχανικών

5

100

αχεριόριοτο

1210 20 00

Κώνοι λυκίσκου, σπασμένοι, αλεσμένοι ή με μορφή σβόλων Λοοπουλίνη

5

100

απεριόριστο

1211 90 00

Αλλα φυτά, μέρη φυτών, σπόροι και καρποί των ειδών που χρησιμοποιούνται κυρίως οτην αρωματοποιία, την ιατρική ή για χρήοεις ενιομοκτονες, παρασιτοκτόνες ή παρόμοιε;, νωπά ή ξερά. in τω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη

5

100

απεριόριστο

1212 3090

Κουκούτσια και αμύγδαλα καρπών και αλλα φυτικά προϊόντα, που χρησιμεύουν κυρίως για διατροφή του ανθρώπου και που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού

30

100

απεριόριστο

IS07 10 10

Λάδι ακατέργαστο, έστω και αχοκομμιωμένο

15

50

1 000

1S0790OO

Λάδι σόγιας, εκτός απά το ακατέργαστο

30

20

1 000

15119000

Φοινικέλαιο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλα όχι τημικώς μετασχηματισμένα άλλο αϊτό το ακατέργαστο

30

100

250

1512 11 10

Λάδι ηλιοτρόπιου ή κνήκου και τα κλάσματα τους ακατέργαστο

15

50

25 000

[514 11 10

Λάδι αγριογσγγύλης ή αγριοκράμβης και ία κλάσματά τους ακατέργαστο

15

100

20 000

1SH91 11

Λάδι από οτνάπι κατ τα κλάσματά ιου, ακατέργαστο

1514 1900

Λάδι αγριογογγύλης ή αγριοκράμβης και tu κλάσματά τους ακατέργαστο

30

100

2 500

151491 19

Λάδι από σινάπι και ra κλάσματα του, ακατέργαστα

1516 20

Attn και λάδια φυτικά και τα κλάσματά τους (εκτός 15162010)

30

100

2 000

1517 1000 15179000

Μαργαρίνη, μη συμπεριλαμβανομένης της ρευστής μαργαρίνης Αλλα

30 30

100

2 000

1601 00 00

Λουκάνικα, σαλάμια και παρόμοια spoWnKi, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων ή αίμα παρασκευάσματα διατροφής \μ. βαση αυτά τα προϊόντα

30

20

20

4668 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Κωδικός ΣΟ

Περί/ραφή εμπορευμάτων

Τελωνειακοί δασμοί που επιβάλλονται (%)

Μείωση τελωνειακών δασμών (%>

Προττμηβισκές δασμολογικές ποσοστώσεις (σε τόνους)

1602 50

Αλλο παρασκευάσματα και κονοΐρβες κρεότων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος βοοειδών _

30

20

20

17019900

Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικό καθαοή. αοωματισμένα ή με προσθήκη γοωβτικών ουσιών

30

100

150,000

1702 90

Άλλα, era οποία περιλαμβάνεται και το ιμβερτοποιήμενο ζάχαρο (ή διιμβερτοποιημενο) και αλλα ζάχαρα και σιρόπια από ζάχαρα, που περιέχουν κατά βάρος, σε ξερή ιεατάσταση, λιγότερο από 50% «οσυκτόΟι

30

100

500

1703 90 00

Μελάοες που προκύπτουν από την εκχύλιση ή τον εξευγενισμό (ραφινάρισμα) της ζάχαρης, άλλες από ης μελάαες αχό ζαταοακάλαιιο

15

100

1.000

2005 4000

Άλλα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα αλλιώς χαρά με ξίδι ή οξικό οξύ, όχι κατεψυγμένα, αλλα απά τα προϊόντα της κλάσης 20 06

Μπιζέλια (Pisum mivum)

30

100

200

2005 59 00

Φασόλια, άλλα από αυτά σε σπάρους

30

20

250

2005 60 DO

Ιχαοάγγια

30

100

500

2005 9000

Άλλα λατανικά και μείγματα Ιΐατανικών

30

20

200

2007 99 00

Γλυκά κουταλιού, ζελέδες, μαρμελάδες πολτοί και κάστες, χου λαμβάνονται από βράσιμο, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών

Παρασκευάσματα μη ομογενοποιημένα άλλα από τα εσπεριδοειδών

30

20

100

200S 1900

Καρποί και φρούτα και άλλα βρώσιμα μέρη φυτών, αλλιώς παρασκευασμένα ή διατηρημένα, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αλκοόλης, που δεν κατονομάζονται ούτε περώαμβάνονται αλλού

Άλλοι καρποί με κέλυφος άλλα από τις αραχίδες, συμπεριλαμβανομένων ίων μεηΊΐάτων

30

20

100

200! 20 00

Ανανάδες αλλιώς παρασκευασμένοι ή διατηρημένοι, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ή αλκοόλης, *αυ δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού

30

100

100

2009 41 00

Χυμοί ανανά

15

100

200

2009 8010

Χυμοί κάθε άλλοιι φρούτου ή λαϊονικού

ι;

100

100

2204 1000

Αφρώδεις οίνοι

3IJ

100

ΙΟΟυΡ

2302 20 00

Πίτουρα εν γένει και άλλα υπολείμματα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από το κοακίνισμα, το άλεσμα ή άλλες κατεργασίες των δημητριακών ή οοπριοειδών Ρυζιού '

30

100

I 000

2304 0000

Πίτες και άλλα στερεά υπολείμματα, έστω και σπασμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από την εξαγωγή τον σογιέλαιου

30

100

10 000

2306 30 00

Πίτες και άλλα στερεά υπολείμματα, έστω και σκασμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων, από την εξαγωγή φυτικών λιπών ή λαδιών, άλλα από εκείνα των κλάσεων 23 04 ή 2305 Ηλιοτρόπιου

30

100

1000

2309 9000

Παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή ίων ζώων άλλα από εκείνα για ονόλοος και γάτες

15

50

1000

2401 10 00

Κατ/α γωαίς αφαίρεση των μίσχων

15

100

8 500

2401 20 00

Καπνά με μερική ή ολική αβαΐοεση των μίστων

15

100

1 000

S20I 00

Βαμβάκι, μη λαναρισμένο ούτε ττενισμένα

5

100

απεριόριστο

4669

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. 3 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΣΤΗΝ* ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

Τα κατωτέρω απαριθμούμενα προϊόντα, καταγωγής Αλγερίας, εισάγονται στην Κοινότητα με απαλλαγή από δασμούς.

Κωδικός ΣΟ (2002)

Περιγραφή εμπορευμάτων

ΚεΦάλεαο3

Ψάρια και ύαλακόστοακα, μαλάκια και άλλο ασπόνδυλα υδρόβια.

0511 91 10 05119190

- - Προϊόντα από ψάρια ή μαλακόστρακα, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια. Ζώα μη ζωντανά του κεφαλαίου 3 :

— Κατάλοιπα ψαριών ---Αλλα

1604 11 00 1604 12

(604 13 90 1604 14 160415 1604 1600 1604 19

1604 20 05

1604 20 10 1604 20 30

Παρασκευάσματα και κονσέρβες ν/αριών. Χαβιάρι και χα υποκατάστατα αυτού που παρασκευάζονται από αυγά ψαριού;

- Ψάρια ολόκληρα ή σε τεμάχια, με εξαίρεση τα ψάρια σε κιμά :

- -Σολομοί --Ρέγκες

- - Σαρδέλες, φρίοσες (sard in dies) κα> οβροελόρεγγες: ---Αλλα

- - Τόνοι, παλαμίδες και παλαμίδες ρίκια (Sarda spp.)

- - Σκουμπριά

- - Αντσούγιες -Αλλα

- Αλλα παρασκευάσματα και κονσέρβες ψαρών :

- - Παρασκευάσματα από σουρίμι --Αλλοι:

---Σολομών

- Σολομοειδών, άλλων από σολομούς

1604 20 40 ex 1604 20 50

1604 20 70 1604 20 90 1604 30

— Αντσούγιων

— Σαρδέλων, καλαμίδων ρικιών, σκουμπριών των ειδών Scomber sco.mbrus και Scomber japonicus και ψαριών των ειδών Orcynopsis unicolor

---Τόνων, παλαμίδων και άλλων ψαριών tou γένους Eufhynnus

---Αλλων ψαριών

— Χαβιάρι και τα υποκατάστατα αυτού :

1605

Μαλακόστρακα. μαλάκια και άλλα ασπόνδυλα υδρόβια, παρασκευασμένα ή διατηρημένα :

1902 20 10

Ζυμαρικά ευ γένει έστω και ψημένα ή παραγεμισμένα (με κρέας ή άλλες ουσίες) ή και αλλιώς παρασκευασμένα, όπως τα σπαγέτα, μακαρόνια, νοϋγιες, λαζάνια, gnocchi, ραβιόλια, κανελόνια. Αράπικο οτμιγδάλι (κους-κους), έστω κατ παρασκευασμένο :

- Ζυμαρικά εν γένει παραγεμισμένα (έστω και ψημένα ή αλλιώς παρασκευασμένα) '■

- - Ποτ> περιέχουν κατά βάρος περιαοότερο του 20% ψάρια και μαλακόστρακα, μαλάκια ναι άλλα ασπόνδυλα υδρόβι#

2301 20 00

Αλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια ή καρκινοειδή (μαλακόστρακα), μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου. Ινώδη κατάλοιπα ξιγκιών :

- Αλεύρια, ακόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από ψάρια ή καρκινοειδή (μαλακόστρακα), μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. 4 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

Τα κατωτέρω απαριθμούμενα προϊόντα, καταγωγής Κοινότητας, εισάγονται στην Αλγερία με τους ακόλουθους όρους.

Κωδικός (Αλγερίας)

Περιγραφή εμπορευμάτων

Συντελεστής

Συντελεστής

δασμού που

μείωσης που

επιβάλλεται

επιβάλλεται

(άρθρο IS)

(0

(2)

(3)

(4)

Ψάρια ζωντανά:

03ΟΊ 99 10

-Ιχθύδια

5%

100%

-Αλλα

30%

100%

Ψάρια νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη, με εξαίρεση τα

φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών της κλάσης 0304

- Σολομοειδή, με εξαίρεση ία συκώτια, αυγά και σπέρματα:

0302 11 00

- - Πέστροφες (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss,

30%

100%

Onchorhyncous clarki, Oncorhynchus aquabonita,

*

Oncorhynchus gilae, Onchortiynchus apache, Oncorhynchus

clirysogaster) :

0302 12 00

- - Σολομοί Ειρηνικού (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus

30%

100%

gorbuscha, Oncorhyrtchus keta, Oncorhynchus

ischawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou

και OncoriiynchHS rhoduras), σολομοί Ατλαντικού (Salmo

salar) και σολομοί του Δούναβη (Hucho hucho)

0302 19 00

-Άλλα

30%

100%

- Πλατΰψαρα. (Pleuronectides, Bothides, Cynoglos sides,

Soleides, Scophthalmides και Cilharides), με εξαίρεση τα

συκώτια, αυγά και σπέρματα:

0302 21 00

- - Γλαιοσοειδη (Rcinhardiius hippoglossoides.

30%

100%

Hippoglossus hippoglossus, Hippoglossus stenolepis) :

0302 22 00

- ■ Ζαγκέτες (Pleuronectes platcssa)

30%

100%

0302 23 00

- - Γλώσσες (Solea spp.)

30%

25%

4673

0>

(2)

Ο)

(*)

-Αλλα

30%

100%

- Τόνοι (τοο γένους Tbunnus), παλαμίδες (ΙϊΒιαος ή booites)

[Eurbynnus (Kalsuwonus) pelamis), με εξαίρεση ta

συκώτια, αυγά και σπέρματα:

030231 00

- - Τόνοι λευκοί ή μακροπτερύγιοι (Thuanus alalunga):

30%

25%

0302 32 00

- - Τόνοι με κίτρινα πτερύγια (Thunnus aibacares):

30%

25%

0302 33 00

- - Παλαμίδες (listaos ή bonites):

30%

25%

0302 34 00

- - Τόνοι κόκκινοι (Thunnus obesus)

30%

25%

0302 35 00

- - Τόνοι κόκκινο l (Thunnus thynnus)

30%

25%

0302 36 00

- - Τόνοι κόκκινοι ίου νότου (Tnunnus accoyii)

30%

100%

0302 39 00

-Αλλα

30%

25%

0302 40 00

- Ρέγκες (Clupea harengus, Clupca pallasii), με εξαίρεση τα

30%

100%

συκώτια, αυγά και σπέρματα

0302 50 00

- Μπακαλιάροι (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus

30%

100%

macrocephalus), με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και

σπέρματα

- Αλλα ψάρια, με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και σπέρματα:

0302 6100

- - Σαρδέλες (Sardina piltfiardus, Sardinops spp), φρίσσες

30%

25%

σαρδέλες (sardinella spp), όρεγγες ή καλλαρίες (Sprattus

sprattus

L

0302 62 00

- - Καλλαρίες (Melanogrammus aeglefmus)

30%

100%

0302 63 00

- - Γάδοι μαύροι (Potfachius virens)

30%

100%

0302 64 00

- - Σκουμπριά (Scomber scombrus, Scomber australasicus,

30%

25%

Scomber japonicus)

0302 65 00

- - Σκουαλίδες:

30%

25%

0302 69 00

-Αλλα

30%

25%

0302 70 00

- Συκώτια, αυγά και σπέρματα

30%

25%

ψάρια κατεψυγμένα, με εξαίρεση τα φιλέτα και άλλη σάρκα

ψαριών της κλάσης 0304

- Σολομοί Ειρηνικού (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus

gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus

tscriawyischa, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou,

Oncorhynchus rhodurus), με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και

σπέρματα

0303 11 00

- - Σολομοί κόκκινοι

30%

100%

0303 19 00

—Αλλοι

30%

100%

- Αλλα σολομοειδή, με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και

σπέρματα;

4674

0)

(2)

0)

(4)

0303 21 00

- - Πέστροφες (Salmo trutta, Oncorhynchus oiykiss.

30%

100%

Onchorhyncous clarki, Oncorhynchus aquabonita,

Oncorhynchus gilae, Onchorhynchus apache, Oncorhynchus

chrysogaster):

100%

0303 22 00

- - Σολομοί Ατλαντικού (Salmo salar) και σολομοί του

30%

Δούναβη (Hucho hucho)

100%

0303 2900

-Άλλα

30%

- Πλατύψαρα (Pfeuronectides, Bothides, Cynoglossides,

Soletdes, Scophthalmides και Citharides), με εξαίρεση τα

συκώτια, αυγά και σπέρματα

0303 31 00

- - Γλωσσοειδή (Reinhardtius hippoglossoides,

30%

100%

Hippoglossus hippoglossus, Hippoglossus stenolepis)

0303 32 00

- - Ζαγκέτες (Pleuronectes platessa)

30%

100%

0303 33 00

- - Γλώσσες (Solea spp.)

30%

25%

0303 39 00

—Άλλα

30%

100%

- Τόνοι (του γένους Thunnus), παλαμίδες Clistao<; ή bonites)

[Euthynnus (Katsuwonus) pelamis], με εξαίρεση ta

συκώτια, αυγά και σπέρματα:

0303 41 00

- - Τόνοι λευκοί ή μακροπτερύγιοι (Thunnus alalanga):

30%

25%

0303 42 00

- - Τόνοι με κίτρινα πτερύγια (Thunnus albacares) :

30%

25%

0303 43 00

- - Παλαμίδες (listaos ή bonites):

30%

25%

0303 44 00

- - Τόνοι κόκκινοι (Thunnus obesus)

30%

25%

0303 4500

- - Τόνοι κόκκινοι (Thunnus thynnus)

30%

25%

0303 46 00

- - Τόνοι κόκκινοι του νότου (Thunnus maccoyii)

30%

100%

0303 49 00

-Αλλα

30%

25%

0303 50 00

- Ρέγγες (Clupea harengus, Clupea pallasii), με Εξαίρεση τα

30%

100%

συκώτια, αυγά και σπέρματα

0303 60 00

- Μπακαλιάροι (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus

30%

100%

macrocephalus), με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και

σπέρματα:

- Αλλα ψάρια, με εξαίρεση τα συκώτια, αυγά και σπέρματα

0303 71 00

-Σαρδέλες (Sardine pilchardus, Sardinops spp), φρίσσες

30%

25%

Σαρδέλες (sardinella spp), όρεγγες ή καλλαρίες (Sprattus

sprattus

0303 72 00

- - Καλλαρίες (Melanogrammus aeglefinus)

30%

100%

0303 73 00

- - Γάδοι μαύροι (Pollachius virens)

30%

100%

0303 74 00

- - Σκουμπριά (Scomber scombrus, Scomber australasicus.

30%

25%

Scomber japonicus)

0303 75 00

- - Σκουαλίδες:

30%

25%

(2)

(3)

'(4)

0303 77 00

- - Λαβράκια (λύκοι) (Diceutrarctius labtax, Diceotrarchus

30%

25%

punctatus)

0303 78 00

- Μερλούκιοι (Merluccius spp., Urophycis spp.)

30%

25%

0303 79 00

-Αλλα

30%

25%

- Συκώτια, αυγά και σπέρματα:

0303 80 10

— Τόνου

30%

25%

0303 80 90

-Αλλα

30%

25%

Φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών (έστω και αλεσμένα), νωπά,

διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα:

- Νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη:

0304 10 10

--Τόνου

30%

25%

0304 10 90

-Αλλα

30%

25%

- Φιλέτα κατεψυγμένα:

0304 20 10

— Τόνου

30%

25%

0304 20 90

-Αλλα

30%

25%

0304 90 00

-Αλλα

30%

25%

Ψάρια αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη. Ψάρια

•ι

καπνιστά, έστω κα* ψημένα πριν ή κατά τη διάρκεια του

καπνίσματος. Αλεύρια, σκόνες και συσσωματωμένα

προϊόντα με μορφή σβόλων (κελέτες) ψαριών, κατάλληλα

για τη διατροφή των ανθρώπων

0305 10 00

- Αλεύρια, σκόνες και συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή

30%

100%

σβόλων (πελέτες) ψαριών, κατάλληλα για τη διατροφή των

i

ανθρώπων

0305 20 00

- Συκώτια, αυγά και σπέρματα ψαριών, αποξεραμένα,

30%

100%

καπνιστά, αλατισμένα ή σε άλμη

0305 30 00

- Φιλέτα ψαριών αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη αλλά

30%

25%

όχι καπνιστά

- ψάρια καπνιστά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φιλέτα

0305 41 00

- - Σολομοί Ειρηνικού (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus

30%

100%

gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus

tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou

και Oncorhynchus rhodurus), σολομοί Ατλαντικού (Salmo

salar) και σολομοί του Δούναβη (Hucho hucho)

0305 42 00

- - Ρέγγες (Clupea harengus, Clupea pallasii)

30%

100%

0305 49 00

- Αλλα

30%

25%

- ψάρια αποξεραμένα, έστω και αλατισμένα αλλά όχι

καπνιστά:

(2)

(3>

(4)

0305 51 00

- - Μπακαλιάροι (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)

30%

100%

0305 59 00

-Αλλα

- Ψάρια αλατιαμένα, αλλά όχι αποξεραμένα ούτε καπνιστά, και ψάρια σε άρμη :

30%

25%

0305 61 00

- - Ρέγγες (Clupea haiengus, Ctupea pallasii)

30%

100%

0305 62 00

• - Μπακαλιάροι (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macTocephalus)

30%

100%

0305 69 00

-Αλλα

30%

25%

Μαλακόστρακα, έστω και χωρίς το όστρακό τους, ζωντανά, νωπά, δνττηρημένα με απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη. Μαλακόστρακα με το όστρακό τοιις, βρασμένα σε νερό ή ατμό, έστω και διατηρημένα με απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη. Αλεύρια, σκόνες και συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή σβόλων (πελέτες) μαλακοστράκων, κατάλληλα για τη διατροφή των ανθρώπων - Κατεψυγμένα:

0306 11 00

- - Καραβίδες (Palinurus spp., Panulirus spp., Jasus spp.)

30%

25%

0306 12 00

- - Αστακοί (Homarus spp.)

30%

25%

0306 13 00

- - Γαρίδες:

30%

25%

0306 14 00

- - Καβούρια:

30%

25%

0306 19 00

- - Αλλα, στα οποία περΛαμβάνονται τα αλεύρια, οι σκόνες και τα συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή σβόλων (πελέτες) μαλακόστρακων, κατάλληλα για τη διατροφή των ανθρώπων

30%

100%

Μαλάκια, έοτω και χωρισμένα από το κοχύλι τους, ζωντανά, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη. Ασπόνδυλα υδρόβια, άλλα από τα μαλακόστρακα και τα μαλάκια, ζωντανά, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη, κατεψυγμένα, αποξεραμένα, αλατισμένα ή σε άρμη. Αλεύρια, σκόνες και συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή σβόλων (πελέτες) ασπόνδυλων υδρόβιων άλλων οπό τα μαλακόστρακα, κατάλληλα για τη διατροφή των ανθρώπων - Στρείδια:

0307 10 10

—Γόνος μαλακίων

5%

100%

0307 10 90

-Άλλα

- Μύδια (Mytilus spp., Pema spp)

30%

100%

0307 31 10

—Γόνος μυδιών

5%

100%

0307 11 90

-Αλλα

• Σουπιές (Sepia officinalis, Rossta macrosoma) και σεπιόλες (Sepiola spp.). Καλαμάρια γενικά (Ommasirephcs spp., Loligo spp , Noiotodarus spp, Sepioteuthis spp.)

30%

100%

(1)

(2)

(3)

(4)

0307 41 00 0307 49 00

- - Ζωντανά, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη --Αλλα

30% 30%

25% 25%

0307 51 00 0307 59 00

- Χταπόδια (Octopus spp.)

- - Ζωντανά, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη -Αλλα

30% 30%

25% 25%

0307 60 00

- Σαλιγκάρια, άλλα από τα θαλασσινά

30%

25%

0307 91 00 0307 99 00

- Αλλα, στα οποία περιλαμβάνονται τα αλεύρια, οι σκόνες και τα συσσωματωμένα προϊόντα με μορφή σβόλων (πελέτες), ασπόνδυλων υδρόβιων άλλων από τα μαλακόστρακα, κατάλληλα για τη διατροφή των ανθρώπων

- - Ζωντανά, νωπά ή διατηρημένα με απλή ψύξη -Αλλα

30% 30%

25% 25%

0511

0511 91 00

Προϊόντα ζωικής προέλευσης, που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού. Ζώα μη ζωντανά των κεφαλαίων 1 ή 3, ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου : - - Προϊόντα από ψάρια ή μαλακόστρακα, μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια. Ζώα μη ζωντανά του κεφαλαίου 3 :

30%

25% ; t

2301 10 00

Αλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων, ψάρια ή καρκινοειδή (μαλακόστρακα), μαλάκια ή άλλα ασπόνδυλα υδρόβια ακατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου. Ινώδη κατάλοιπα ξιγκιών:

- Αλεύρια, σκόνες και συσσωματώματα με μορφή σβόλων, από κρέας ή παραπροϊόντα σφαγίων. Ινώδη κατάλοιπα ξιγκιών

30%

25% :*

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΡΙΘ. 5 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΦΕΚ93

ΑΡΘΡΟ 1

Οι εισαγωγές στην Κοινότητα μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων, καταγωγής Αλγερίας, αποτελούν αντικείμενο εισαγωγικών τελωνειακών δασμών και επιβαρύνσεων ισοδυνάμου αποτελέσματος, που αναφέρονται στο Παράρτημα 1 του παρόντος πρωτοκόλλου.

ΑΡΘΡΟ 2

Οι εισαγωγές στην Αλγερία μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων, καταγωγής Κοινότητας, αποτελούν αντικείμενο εισαγωγικών τελωνειακών δασμών και επιβαρύνσεων ισοδυνάμου αποτελέσματος, που αναφέρονται στο Παράρτημα 2 του παρόντος πρωτοκόλλου.

ΑΡΘΡΟ 3

Οι μειώσεις τελωνειακών δασμών που αναφέρονται στα Παραρτήματα I και 2 εφαρμόζονται από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας επί του βασικού δασμού, όπως καθορίζεται στο άρθρο 18 της συμφωνίας.

ΑΡΘΡΟ 4

Οι τελωνειακοί δασμοί που επιβάλλονται σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 μπορούν να μειωθούν όταν, στις συναλλαγές μεταξύ Κοινότητας και Αλγερίας, μειώνονται οι επιβαρύνσεις που εφαρμόζονται στα βασικά γεωργικά προϊόντα ή όταν αυτές οι μειώσεις απορρέουν από αμοιβαίες παραχωρήσεις σχετικά με τα μεταποιημένα γεωργικά προϊόντα.

Η μείωση που αναφέρεται στο πρώτο εδάφιο, η κατάσταση των σχετικών προϊόντων και, ενδεχομένως, οι δασμολογικές ποσοστώσεις, εντός των ορίων στα οποία εφαρμόζεται η μείωση, καθορίζονται από το Συμβούλιο Σύνδεσης.

 Επιστημονική Ημερίδα: Επιρροές του Οθωμανικού Νόμου περί Γαιών στο Νόμο περί Εθνικού Κτηματολογίου
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
send