logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3237/2004

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

ΑΡΘΡΟ 18

Εκ των υστέρων έκδοση πιστοποιητικού κυκλοφορίας EUR. I

I. Κατά παρέκκλιση του άρθρου 17 παράγραφος 7, το πιστοποιητικό κυκλοφορίας εμπορευμάτων EUR.1 μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να εκδοθεί και μετά την εξαγωγή των προϊόντων τα οποία αφορά, αν :

(α) δεν είχε εκδοθεί κατά τη στιγμή της εξαγωγής συνεπεία λαθών, ακουσίων παραλείψεων ή ειδικών περιστάσεων ή

2295

(β) αποδεικνύεται κατά τρόπο ικανοποιητικό σης τελωνειακές αρχές ότι εκδόθηκε πιστοποιηττχό κυκλοφορίας EUR.1, το οποίο δεν έγινε δεκτό κατά την εισαγωγή για τεχνικούς λόγους,

2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, ο εξαγωγέας στην αίτησή του πρέπει να αναφέρει τον τόπο και την ημερομηνία της εξαγωγής των προϊόντων τα οποία αφορά το πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR. I, καθώς και τους λόγους για τους οποίους υποβάλλει την αίτηση.

3. Οι τελωνειακές αρχές είναι δυνατόν να εκδώσουν εκ των υστέρων πιστοποιητικό κυκλοφορίας EUR. 1, μόνον αφού επαληθεύσουν ότι τα στοιχεία που περιέχονται στην αίτηση του εξαγωγέα ανταποκρίνονται σε εκείνα του αντίστοιχου φακέλου.

4. Τα πιστοποιητικά κυκλοφορίας EUR. 1 που εκδίδονται εκ των υστέρων πρέπει να φέρουν μία από τις ακόλουθες φράσεις :

«NACHTRAGLICH AUSGESTELLT», «DELIVRE A POSTERIORY, «RILASCIATO A POSTERIORI)), «AFGEGEVEN A POSTERIORI)), «ISSUED RETROSPECTIVELY)), «UDSTEDT EFTERF0LGENDE», «ΕΚΔΟΘΕΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ», «EXPEDIDO A POSTERIORI)), «ΕΜΓΤΓΟΟ A POSTERIORI)), «ANNETTU JALKDCATEEN», «UTFARDAT I EFTERHAND», " A ° .

5. Η φράση που αναφέρεται στην παράγραφο 4 εγγράφεται στο πλαίσιο «παρατηρήσεις)) του -ιστοποιητικού κυκλοφορίας εμπορευμάτων EUR.1.

2296

Ποινική Δικονομία, 11η έκδ., 2024
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send