logo-print

Άρθρο 1 - Νόμος 3180/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΡΘΡΟ 1

1. Το Άρθρο Ι, παράγραφος 1 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Εγκατάσταση Προσωπικού (ΡΕ) σημαίνει τον πίνακα που ορίζει την εγκεκριμένη οργανωτική διάρθρωση ρουτίνας και τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό για το Προσωπικό Πυρήνα της Έδρας της Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (HQ SEEBRIG)».

2. Στο Άρθρο Ι. παράγραφος 1 της Συμφωνίας εισάγεται μία νέα υπο-παράγραφος «ε», η οποία αναφέρει τα εξής:

«ε. «Γενικά Σχέδια Επιχειρήσεων (GOPs)» σημαίνει τα σχέδια που αναπτύσσονται για πιθανές επιχειρήσεις, όπου ορισμένοι από τους παράγοντες σχεδιασμού (π.χ. το πεδίο εφαρμογής, οι δυνάμεις, ο προορισμός, οι κίνδυνοι, η περιοχή ευθύνης κλπ.) δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί πλήρως ή δεν μπορούν να υποτεθούν. Αυτά τα σχέδια παράγονται στον βαθμό της λεπτομέρειας που απαιτεί η ενδιαφερόμενη εντολή και αναγνωρίζουν τις απαιτούμενες ικανότητες».

Μετατρέπεται αναλόγως η αρίθμηση των υπο-παρα-γράφων που ακολουθούν.

3. Το Άρθρο II, παράγραφος 1 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Ι. Τα Μέρη εξασφαλίζουν ότι οι δραστηριότητες της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (MPFSEE) που δημιουργείται με την παρούσα θα συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμέ νων Εθνών».

4. Η επικεφαλίδα του Άρθρου III της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

5. Το Άρθρο III, παράγραφος 1 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«1. Τα Μέρη δια της παρούσας δημιουργούν την στρατιωτική συνιστώσα της ΜΡFSΕΕ σε επίπεδο Ταξιαρχίας, την Ταξιαρχία Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG). Η θέση της Έδρας της SEEBRIG/του Προσωπικού Πυρήνα θα αποφασιστεί κατόπιν κοινής συναίνεσης μεταξύ των Μερών».

6. Το Άρθρο IV, παράγραφος 3 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Στο πλαίσιο Υπουργικών Συνεδριάσεων μεταξύ Υπουργών Άμυνας θα εξετάζονται στρατιωτικά θέματα και θα λαμβάνονται αποφάσεις/συστάσεις, ανάλογα με την περίπτωση συγκεκριμένα, η συμμετοχή σε επιχειρήσεις, οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση της SEEBRIG, ROEs, έγκριση COPs και GOPs. Οι Υπουργοί Άμυνας θα συνεδριάζουν για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την παραχώρηση της ιδιότητας του παρατηρητή σε ένα έθνος».

7. Στο Άρθρο IV, παράγραφοι 1, 4, 5 και 16 της Συμφωνίας, οι λέξεις «/Γενικά Επιτελεία» εισάγονται μετά την λέξη «Άμυνας» έτσι που η διατύπωση τροποποιείται κατά τρόπο που να αναφέρει «Επιτελεία Άμυνας/Γενικά Επιτελεία».

8. Το Άρθρο IV, παράγραφος 6 της Συμφωνίας, τροποποιείται, ως εξής:

«θα συσταθεί μία Πολιτικο-Στρατιωτική Οργανωτική Επιτροπή (PMSC) ως το κοινό εκτελεστικό σώμα επίβλεψης και παροχής καθοδήγησης σε επίπεδο πολιτικής για την ανάπτυξη, απασχόληση και άλλες δραστηριότητες

της SEEBRIG».

9. Το Άρθρο IV, παράγραφος 12 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Η PMSC θα αναπτύσσει πολιτικές και καθοδήγηση υποκείμενες σε Υπουργική έγκριση όπως απαιτείται για την ενεργοποίηση της αποτελεσματικής λειτουργίας και απασχόλησης της SEEBRIG και τις άλλες δραστηριότητες της MPFSEE αναλόγως στους ακόλουθους τομείς:»

10. Το Άρθρο IV, παράγραφος 14/α της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«α. Εγκρίνει Γενικά Σχέδια Επιχειρήσεων (GOPs) και Σχέδια Επιχειρήσεων σε περίπτωση Απρόοπτων Συμβάντων (COPs), που θα συντάσσει το Προσωπικό Πυρήνα, σύμφωνα με τις εντολές των Υπουργών της MPFSEE,»

11. Στο Άρθρο IV, παράγραφος 15/α και το Παράρτημα Ε, Άρθρο 5 παράγραφος 5 της Συμφωνίας, η λέξη «έγκριση» αντικαθίσταται από την λέξη «επιδοκιμασία».

12. Το Άρθρο VII, παράγραφος 4 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Το Προσωπικό Πυρήνα, σε στενό συντονισμό και συνεννόηση με τα αντίστοιχα εθνικά αρχηγεία, θα αναπτύσσει Μόνιμες Επιχειρησιακές Διαδικασίες (SOPs), βάσεις δεδομένων και εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών κινήσεων όπως απαιτείται για την εκ των προτέρων μείωση του χρόνου σχεδιασμού και ανάπτυξης πριν από οποιαδήποτε πραγματική ανάπτυξη. Θα σχεδιάζει και θα ετοιμάζεται για την διεξαγωγή επιχειρησιακής και διοικητικής εκπαίδευσης και ασκήσεων βάσει των αποφάσεων της Πολιτικο-Στρατιωτικής Οργανωτικής Επιτροπής, θα αναπτύσσει Γενικά Επιχειρησιακά Σχέδια (GOPs) και Επιχειρησιακά Σχέδια σε περίπτωση Απρόοπτων Συμβάντων (COPs). Θα συμμετέχει σε αποστολές διαπίστωσης γεγονότων που θα διεξάγονται σε προετοιμασία των αποστολών που θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και απασχόληση της SEEBRIG».

13. Το Παράρτημα Α, παράγραφος 1 της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Οι λεπτομέρειες της δομής της SEEBRIG όπως προσδιορίζεται στις Παραγράφους 1 έως 4 του Άρθρου VI της παρούσας Συμφωνίας είναι οι ακόλουθες:».

14. Το Παράρτημα Γ, παράγραφος 2/γ της Συμφωνίας τροποποιείται ως εξής:

«Οποιαδήποτε συμπλήρωση ή μείωση στις συμφωνηθείσες αναθέσεις θέσεων, ή οποιαδήποτε μετατροπή στην συμφωνηθείσα ανάθεση θέσεων θα συμφωνούνται από τους Υπουργούς Άμυνας των Μερών με κοινή συναίνεση κατόπιν πρότασης της PMSC».

15. Στο Παράρτημα Ε, Άρθρο 4, παράγραφος 2 της Συμφωνίας, μετά τις λέξεις «15 Σεπ PMSC», η λέξη «συνεδρίαση» διαγράφεται.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send