logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 2 Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας Σύμβασης: (α) Ο όρος «χημικό προϊόν» σημαίνει μια ουσία, αυτούσια ή σε μίγμα ή παρασκεύασμα, η οποία παρασκευάζεται ή λαμβάνεται από τη φύση, αλλά δεν περιλαμβάνει ζώντα οργανισμό. Αποτελείται από τις εξής κατηγορίες: προϊόντα φυτοπροστασίας (συμπεριλαμβανομένων των πολύ επικίνδυνων σκευασμάτων φυτοπροστασίας) και βιομηχανικά προϊόντα.

(β) Ο όρος «απαγορευμένο χημικό προϊόν» σημαίνει χημικό προϊόν όλες οι χρήσεις του οποίου σε μια ή περισσότερες κατηγορίες έχουν απαγορευθεί με οριστική ρυθμιστική πράξη, για να προστατευτεί η ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Περιλαμβάνει χημικό προϊόν που δεν έλαβε έγκριση για χρήση για πρώτη φορά ή που απεσύρθη από τη βιομηχανία είτε από την εγχώρια αγορά ή από περαιτέρω μελέτη στην εγχώρια διαδικασία έγκρισης και όταν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η πράξη αυτή έγινε για να προστατευτεί η ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον.

(γ) Ο όρος «χημικό προϊόν υποκείμενο σε αυστηρούς περιορισμούς» σημαίνει χημικό προϊόν σχεδόν όλες οι χρήσεις του οποίου για μια ή περισσότερες κατηγορίες έχουν απαγορευθεί με οριστική ρυθμιστική πράξη για να προστατευτεί η ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, αλλά για το οποίο ορισμένες ειδικές χρήσεις επιτρέπονται. Περιλαμβάνει χημικό προϊόν που δεν έχει λάβει έγκριση για σχεδόν όλες τις χρήσεις, ή που απεσύρθη από τη βιομηχανία είτε από την εγχώρια αγορά ή από περαιτέρω μελέτη στην εγχώρια διαδικασία έγκρισης και όταν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η πράξη αυτή έγινε για να προστατευτεί η ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον.

(δ) Ο όρος «πολύ επικίνδυνο σκεύασμα φυτοπροστασίας» σημαίνει χημικό προϊόν που δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιείται για λόγους φυτοπροστασίας το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ή το περιβάλλον οι οποίες παρατηρούνται σε σύντομη χρονική περίοδο μετά από έκθεση μια ή περισσότερες φορές, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χρήσης.

(ε) Ο όρος «οριστική ρυθμιστική πράξη» σημαίνει μια πράξη που κάνει ένα Μέρος, η οποία δεν απαιτεί μετέπειτα ρυθμιστική πράξη από το Μέρος αυτό, ο σκοπός της οποίας είναι να απαγορεύσει ή να περιορίσει αυστηρά ένα χημικό προϊόν.

(στ) Οι όροι «εξαγωγή» και «εισαγωγή» σημαίνουν, με τις αντίστοιχες συνεκδοχές τους, την κίνηση ενός χημικού προϊόντος από ένα Μέρος σε άλλο Μέρος, αλλά δεν περιλαμβάνουν την απλή διαμετακόμιση.

(ζ) Ο όρος «Μέρος» σημαίνει Κράτος ή περιφερειακό οργανισμό οικονομικής ένταξης που έχει συμφωνήσει να δεσμεύεται από την παρούσα Σύμβαση και για το οποίο ισχύει η παρούσα Σύμβαση.

(η) Ο όρος «περιφερειακός οργανισμός οικονομικής ένταξης» σημαίνει οργανισμό που αποτελείται από κυρίαρχα Κράτη μιας δεδομένης περιοχής προς τον οποίο τα Κράτη μέλη του έχουν μεταβιβάσει αρμοδιότητα για ζητήματα που ρυθμίζονται από την παρούσα Σύμβαση και ο οποίος είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένος, σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες του, να υπογράψει, να επικυρώσει, να αποδεχθεί, να εγκρίνει ή να προσχωρήσει στην παρούσα Σύμβαση,

(θ) Ο όρος «Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων» σημαίνει το βοηθητικό όργανο που αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Άρθρου 18.

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ