logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3176/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρθρο 18 Διάσκεψη των Μερών

1. Δια του παρόντος θεσπίζεται Διάσκεψη των Μερών.

2. Η πρώτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Μερών θα συγκληθεί από τον Εκτελεστικό Διευθυντή UNEP και τον Γενικό Διευθυντή FAO, που θα ενεργούν από κοινού, το αργότερο ένα έτος μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας Σύμβασης. Μετέπειτα, τακτικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Μερών θα γίνονται σε τακτά διαστήματα που θα καθορίσει η Διάσκεψη.

3. Έκτακτες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Μερών θα γίνονται όταν η Διάσκεψη το θεωρεί απαραίτητο ή μετά από γραπτή αίτηση οποιουδήποτε Μέρους, με την προϋπόθεση ότι υποστηρίζεται από το ένα τρίτο τουλάχιστον των Μερών.

4. Η Διάσκεψη των Μερών θα συμφωνήσει ομόφωνα και θα υιοθετήσει στην πρώτη συνεδρίαση της διαδικαστικούς κανόνες και οικονομικούς κανόνες για την ίδια και για βοηθητικά όργανα, καθώς και οικονομικές διατάξεις που θα διέπουν τη λειτουργία της Γραμματείας.

5. Η Διάσκεψη των Μερών θα τηρεί υπό συνεχή εξέταση και αξιολόγηση την υλοποίηση της παρούσας Σύμβασης. Θα εκτελεί τα καθήκοντα που θα της αναθέσει η Σύμβαση και, για το σκοπό αυτό.

(α) θα δημιουργήσει, περαιτέρω των απαιτήσεων της παραγράφου 6 κάτωθι, βοηθητικά όργανα που θεωρεί απαραίτητα για την υλοποίηση της Σύμβασης.

(β) θα συνεργάζεται με αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και διακυβερνητικά και μη κυβερνητικά όργανα, και

(γ) θα μελετά και θα αναλαμβάνει συμπληρωματικές ενέργειες που χρειάζονται για την επίτευξη των σκοπών της Σύμβασης.

6. Η Διάσκεψη των Μερών, κατά την πρώτη συνεδρίαση της, θα δημιουργήσει ένα βοηθητικό όργανο, που θα αποκαλείται Επιτροπή Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων, για να εκτελέσει τα καθήκοντα που ανατίθενται στην Επιτροπή αυτή από την παρούσα Σύμβαση. Για το σκοπό αυτό:

(α) Τα μέλη της Επιτροπής Ανασκόπησης Χημικών Προϊόντων θα ορίζονται από την Διάσκεψη των Μερών. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από περιορισμένο αριθμό εμπειρογνωμόνων διαχείρισης χημικών προϊόντων ορισμένους από κυβερνήσεις. Τα μέλη της Επιτροπής θα ορίζονται βάσει δίκαιης γεωγραφικής κατανομής, και θα εξασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ των ανεπτυγμένων και των αναπτυσσομένων Μερών.

(β) Η Διάσκεψη των Μερών θα αποφασίσει για τους όρους αναφοράς, οργάνωσης και λειτουργίας της Επιτροπής.

(γ) Η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να κάνει τις προτάσεις της ομόφωνα. Αν εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες ομοφωνίας και δεν επιτευχθεί ομοφωνία, η πρόταση αυτή θα υιοθετηθεί, σε έσχατη ανάγκη, από πλειοψηφία δύο τρίτων των μελών που είναι παρόντα και ψηφίζουν.

7. Τα Ηνωμένα Έθνη, οι ειδικευμένοι φορείς τους και η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας, καθώς και οποιοδήποτε Κράτος που δεν είναι Μέρος της παρούσας Σύμβασης μπορούν να εκπροσωπούνται στις συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Μερών ως παρατηρητές. Κάθε όργανο ή φορέας, εθνικός ή διεθνής, κυβερνητικός ή μη κυβερνητικός, που έχει εμπειρία σε ζητήματα που καλύπτει η Σύμβαση και που έχει ενημερώσει τη Γραμματεία για την επιθυμία του να εκπροσωπηθεί σε συνεδρίαση της Διάσκεψης των Μερών ως παρατηρητής μπορεί να γίνει δεκτός, εκτός αν τουλάχιστον ένα τρίτο των παρόντων Μερών φέρουν αντίρρηση. Η άδεια εισόδου και η συμμετοχή παρατηρητών θα υπόκεινται στους διαδικαστικούς κανόνες που υιοθετεί η Διάσκεψη των Μερών.

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send