logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 3191/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23

Άρθρο 2 Ορισμοί

Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου οι όροι που αναφέρονται στις παραγράφους που ακολουθούν έχουν τις έννοιες που διατυπώνονται αντιστοίχως:

1. "Σύστημα" είναι το σύνολο συμβατών μεταξύ τους λειτουργιών και μέσων (φορείς, όργανα και διαδικασίες δια-σύνδεσής τους), που επιδιώκει ένα συγκεκριμένο σκοπό.

2. "Σύστημα Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης" είναι το σύστημα που έχει ως σκοπό να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις που συνδυάζουν τη γενική παιδεία με τις βασικές τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες.

3. "Σύστημα Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης" είναι το σύστημα που έχει ως σκοπό να προσφέρει στους καταρτιζόμενους βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικότητες ή εξειδικεύσεις με στόχο την ένταξη, επανένταξη, επαγγελματική κινητικότητα και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, καθώς και την επαγγελματική ανέλιξή του.

4. "Σύστημα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης" είναι το σύστημα που αποσκοπεί, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, στην κατάρτιση ή και επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, η οποία συμπληρώνει, εκσυγχρονίζει ή και αναβαθμίζει γνώσεις και δεξιότητες που αποκτήθηκαν από τα άλλα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ή και από επαγγελματική εμπειρία, με στόχους την ένταξη στην αγορά εργασίας, τη διασφάλιση της εργασίας, την επαγγελματική ανέλιξη και την προσωπική ανάπτυξη.

5. "Δεξιότητες" είναι οι δυνατότητες εφαρμογής τεχνικών γνώσεων και εμπειρίας που απαιτούνται για την άσκηση ενός έργου ή εργασίας.

6. "Ικανότητες" είναι οι δυνατότητες του ατόμου να αξιοποιεί τις γνώσεις και δεξιότητές του για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες συνθήκες και απαιτήσεις της απασχόλη-σής του, αλλά και να προσαρμόζεται σε αλλαγές.

7. "Ειδικότητα" είναι το σύνολο επαγγελματικών δραστηριοτήτων που η εκτέλεσή τους απαιτεί την ύπαρξη συγκεκριμένων προσόντων και καλύπτει ένα φάσμα αντίστοιχων δραστηριοτήτων συγκεκριμένου επαγγέλματος.

8. "Εξειδίκευση" είναι το σύνολο επαγγελματικών δραστηριοτήτων στα πλαίσια μιας ειδικότητας, που η εκτέλεσή τους απαιτεί την ύπαρξη εξειδικευμένων προσόντων.

9. "Προσόντα" είναι το σύνολο γενικών και ειδικών γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων που απαιτούνται για την άσκηση ενός επαγγέλματος ή μιας ειδικότητας ή εξειδίκευσης.

10. "Τυπικά Επαγγελματικά Προσόντα" είναι τα προσόντα που απαιτούνται κατά την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση ενός επαγγέλματος ή μιας ειδικότητας ή εξειδίκευσης.

11. "Προδιαγραφές Ειδικότητας ή Εξειδίκευσης" είναι οι ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για την άσκηση της ειδικότητας ή εξειδίκευσης.

12. "Επαγγελματικά Επίπεδα" είναι τα επαγγελματικά επίπεδα που ορίζονται από την Οδηγία 92/51/Ε.Ο.Κ. για την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων μεταξύ των Κρατών -Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ενσωματώθηκε με

το Π.Δ. 231/1998 (ΦΕΚ 178 Α1), όπως ισχύει, στο εθνικό δίκαιο.

13. "Συμβουλευτική" είναι η επιστημονική βοήθεια και στήριξη που δίνεται στα άτομα, με βάση συγκεκριμένη μεθοδολογία, έτσι ώστε να προσδιορίζουν και να επιτυγχάνουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

14. "Επαγγελματικός Προσανατολισμός" είναι η διαδικασία ενημέρωσης, διερεύνησης και προετοιμασίας που βοηθά το άτομο να επιλέξει την εκπαιδευτική του διαδρομή και το επάγγελμά του, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ