logo-print

Άρθρο 16 - Νόμος 3191/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Προσωπικές Εταιρείες
Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Άρθρο 16 Θέματα Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α.

1. Σε κάθε Νομαρχία της χώρας συνιστάται Νομαρχιακή Επιτροπή Σύνδεσης της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α.), που συγκροτείται με απόφαση του Νομάρχη.

2. Η Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α. έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α. Μελετά, με βάση τα προγράμματα ανάπτυξης του νομού, τις προοπτικές απασχόλησης σε νομαρχιακό επίπεδο και διατυπώνει προγραμματικές προτάσεις προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς και προς τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επαγγελματικής κατάρτισης του νομού.

β. Μελετά και τεκμηριώνει τα θέματα που αφορούν τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης με την απασχόληση σε νομαρχιακό επίπεδο και ενημερώνει για τα θέματα αυτά και για τη δρα-στηριότητά της την Επιτελική Επιτροπή του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α..

γ. Διατυπώνει εισηγήσεις προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται ο νομός, ιδίως δε για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των υποδομών και των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης του νομού.

δ. Προωθεί, στα θέματα που έχει αρμοδιότητα, την ανάπτυξη του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

ε. Συνεργάζεται με το Εθνικό Συμβούλιο του Ε.Σ.Σ.Ε.Ε.Κ.Α. σε όσα ζητήματα της ζητηθεί η συνεργασία.

στ. Εισηγείται προς το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. τρόπους για την

αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των προγραμμάτων του.

3. Η Ν.Ε.Σ.Ε.ΚΑ αποτελείται από:

α. το Νομάρχη ή εκπρόσωπό του τον οποίο ορίζει, ως Πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του,

β. έναν εκπρόσωπο του αντιπροσωπευτικού εργατοϋπαλληλικού κέντρου, με τον αναπληρωτή του,

γ. έναν εκπρόσωπο του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου ή του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου, με τον αναπληρωτή του,

δ. έναν εκπρόσωπο της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων του νομού, με τον αναπληρωτή του,

ε. τον προϊστάμενο του γραφείου της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης της νομαρχιακής διεύθυνσης παιδείας, με τον αναπληρωτή του,

στ. το διευθυντή προγραμματισμού της νομαρχίας, με τον αναπληρωτή του,

ζ. τον εκπρόσωπο του Ο.Α.Ε.Δ., με τον αναπληρωτή του,

η. τον εκπρόσωπο του Ο.Ε.Ε.Κ. με τον αναπληρωτή του και

θ. έναν κοινό εκπρόσωπο των εργοδοτικών οργανώσεων του νομού που προτείνεται από αυτές και σε περίπτωση μη συμφωνίας, ο εκπρόσωπος αυτός ορίζεται από το Νομάρχη με τον αναπληρωτή του.

4. Με απόφαση του Νομάρχη καθορίζεται η γραμματειακή υποστήριξη της Ν.Ε.Σ.Ε.ΚΑ και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία της.

5. Οι Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α. διατυπώνουν προτάσεις και εισηγήσεις και παρέχουν κάθε αναγκαία πληροφόρηση για θέματα αρμοδιότητάς τους, προς τις υπηρεσίες και τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας.

6. Οι Τριμερείς Συμβουλευτικές Επιτροπές (Τ.Σ.Ε.) της περίπτωσης α' της παραγράφου 3 του άρθρου 2 της με αριθμό 121/1992 απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων (ΦΕΚ 371 Β'), όπως εκάστοτε ισχύει, προκειμένου να διατυπώσουν τις προτάσεις του στον Ο.Ε.Ε.Κ. για τις επαγγελματικές ειδικότητες που πρέπει να λειτουργήσουν στα Ι.Ε.Κ., ζητούν σχετικές εισηγήσεις, σε εύλογη προθεσμία, από τις Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α. της Περιφέρειας.

7. Από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 1, 2 και 3 του Ν. 1836/1989 (ΦΕΚ 79 Α', 14.3.1989).

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send