logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Άρθρο 6 Θέματα διορισμού ιατρών Ε.Σ.Υ.

1. Η παρ. 5 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Οι ιατροί που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά σε θέση Επιμελητών Α', Β' και Γ διορίζονται με πενταετή θητεία. Στο τέλος της πενταετίας η θέση επαναπροκηρύσ-σεται και εφόσον επιλεγεί ο ίδιος ιατρός διορίζεται ως μόνιμος. Οι ιατροί που επιλέγονται δύο φορές για κατάληψη θέσης στο Ε.Σ.Υ. μονιμοποιούνται αυτοδίκαια στο βαθμό που κατέχουν μετά τη συμπλήρωση υπηρεσίας πέντε ετών. Για τη συμπλήρωση της πενταετίας λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος υπηρεσίας ιατρών που διορίστηκαν σε οργανική θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. και έχασαν ή χάνουν τη θέση τους με την έκδοση απόφασης των επιτροπών εκδίκασης εκκρεμών ενστάσεων της παραγράφου 12 του άρθρου 37 του Ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165 Α') ή με την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Οι ιατροί που προσλαμβάνονται σε θέσεις διευθυντών διορίζονται με πενταετή θητεία, στο τέλος της οποίας ο ιατρός αξιολογείται από το Συμβούλιο Αξιολόγησης Διευθυντών και εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική ο ιατρός μονιμοποιείται. Οι διατάξεις αυτής της παραγράφου ισχύουν και για τους ιατρούς που διορίστηκαν σε θέση κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. πριν από τη δημοσίευση αυτού του νόμου.

Για τους Επιμελητές Α' που διορίστηκαν για πρώτη φορά στο Ε.Σ.Υ. με τις διατάξεις του Ν. 2519/1997 εξακολουθεί να ισχύει το εδάφιο 7 της παρ. 7 του άρθρου 11 του

Ν. 2889/2001.

Μετά τη μονιμοποίηση των παραπάνω ιατρών ισχύουν για την εξέλιξή τους οι διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.

2519/1997.

Η προϋπηρεσία ειδικευμένου ιατρού, σε υπηρεσίες του κρατικού συστήματος Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπολογίζεται για την εξέλιξη του ιατρού ως προϋπηρεσία στο Ε.Σ.Υ.»

Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που είναι αντίθετη με τις ρυθμίσεις αυτής της παραγράφου καταργείται.

2. Η παρ. 6 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 αντικαθίσταται, ως εξής:

«6. Η διαδικασία επαναπροκήρυξης της θέσης αρχίζει ένα (1) έτος πριν τη λήξη της πενταετούς θητείας του ιατρού και η διαδικασία επιλογής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της θητείας αυτής. Σε περίπτωση που η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, έως τη λήξη της θητείας, ο ιατρός παραμένει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης. Εφόσον ο ίδιος ιατρός επιλεγεί και πάλι για την κατάληψη της θέσης, ο διορισμός του γίνεται αναδρομικά από τη λήξη της προηγούμενης θητείας του.»

3. Στο τέλος της περ. γ' της παρ. 7 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 προστίθεται το παρακάτω εδάφιο:

«Στην ανωτέρω ρύθμιση υπάγονται και ιατροί που απέκτησαν ειδικότητα πριν το διορισμό τους σε θέσεις μόνιμων αγροτικών ιατρών και εξακολουθούν να κατέχουν τις θέσεις αυτές κατά τη δημοσίευση αυτού του νόμου.»

4. Στην παράγραφο 7 του άρθρου 11 του Ν. 2889/2001 προστίθεται περίπτωση δ', ως εξής:

«δ. Μόνιμοι ιατροί του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. που επιλέγονται για να διοριστούν σε άλλη κενή οργανική θέση του ίδιου κλάδου, που προκηρύχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5, διατηρούν τη μονιμότητά τους.»

5. Η πλήρωση θέσης κλάδου ιατρών και οδοντιάτρων Ε.Σ.Υ. νοσοκομείου ή κέντρου υγείας άγονης και προβληματικής περιοχής Α' και Β' κατηγορίας, από την οποία παραιτείται ο ιατρός που την κατέχει σε διάστημα μικρότερο των έξι (6) μηνών από το διορισμό του, δεν γίνεται με νέα προκήρυξη αλλά με διορισμό κατά τη σειρά του αξιολογικού πίνακα.

6. Στην παρ. 1 του άρθρου 26, του Ν. 2519/1997 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Οι κατά τις διατάξεις αυτές καταλαμβανόμενες θέσεις επαναπροκηρύσσονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2889/2001, μετά την κένωσή τους για οποιονδήποτε λόγο. Σε περίπτωση που η προκήρυξη αποβεί άγονη δεν προκηρύσσονται εκ νέου ως θέσεις ιατρών Ε.Σ.Υ., αλλά μετατρέπονται σε κενές θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.»

7. Η διάταξη της παρ. 1του άρθρου 15 του Ν. 2920/ 2001 (ΦΕΚ 131 Α') εφαρμόζεται και για το διορισμό, σε προσωρινή και προσωποπαγή θέση της ειδικότητάς τους, ειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ειδίκευ-σής τους ή κατά το χρόνο της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου υπέστησαν μόνιμες κινητικές αναπηρίες, άνω του 75%, εξαιτίας ή επ' ευκαιρία της υπηρεσίας τους, εφόσον κρίνονται ικανοί, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, για την άσκηση των καθηκόντων της ειδικότη-τάς τους.

8. Μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε μονάδες των Πε.Σ.Υ.Π. και των νοσοκομείων της παρ. 10 του άρθρου 13 του Ν. 2889/2001, καθώς και σε άλλους φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, καθώς και οι υπηρετούντες σε Ν. Π.Δ.Δ., οι οποίοι επιπλέον έχουν ή αποκτούν πτυχίο της ιατρικής, μπορούν με αίτη-σή τους να ζητήσουν να τοποθετηθούν ως ειδικευόμενοι σε μια από τις ιατρικές ειδικότητες που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ακολουθώντας τη σειρά προτεραιότητας που υπάρχει για κάθε ειδικότητα, χωρίς να παραιτηθούν από τη θέση τους. Οι υπάλληλοι αυτοί λαμβάνουν μόνο τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης, εκτός αυτών που συναρτώνται με την άσκηση καθηκόντων της οργανικής τους θέσης και τις ανάλογες αποδοχές από τις εφημερίες της ειδικότητας που θα κάνουν ή τις εφημερίες της οργανικής τους θέσης.

9. Η διάταξη της παρ. 20 του άρθρου 14 του Ν. 2266/ 1994, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 2839/2000 (ΦΕΚ 196 Α') εφαρμόζεται και για το διορισμό των κατά τη διάταξη αυτή δικαιούχων, που είναι ειδικευμένοι ιατροί, σε κενή οργανική θέση του κλάδου ιατρών του Ε.Σ.Υ.. Εάν ο θάνατος επήλθε πριν από την έναρξη της ειδικότητας ή κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης του δικαιούχου, η αίτηση διορισμού πρέπει να υποβληθεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από τη λήψη της ειδικότητας.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ