logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Άρθρο 8

Υπηρεσιακό Συμβούλιο για θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των ιατρών Ε.Σ.Υ.

Το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 2072/1992 (ΦΕΚ 125 Α') Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για θέματα υπηρεσιακής κατάστασης ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ., αποτελείται εφεξής από:

- Έναν Νομικό Σύμβουλο του Κράτους με τον αναπληρωτή του Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, που ορίζονται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρο.

- Έναν Πρόεδρο Πε.Σ.Υ.Π. με αναπληρωτή Πρόεδρο άλλου Πε.Σ.Υ.Π., που ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας.

- Τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο του ίδιου Συλλόγου. Όταν εξετάζονται θέματα οδοντιάτρων, αντί του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μετέχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο της ίδιας Ομοσπονδίας.

- Έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με αναπληρωτή του Γενικό Διευθυντή του ίδιου Υπουργείου, που ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας.

- Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδος με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο της ίδιας Ομοσπονδίας.

Στον Πρόεδρο, τα μέλη, τον Εισηγητή και το Γραμματέα του παραπάνω Υπηρεσιακού Συμβουλίου καταβάλλονται αμοιβή και έξοδα κίνησης, το ύψος των οποίων καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Πρόνοιας.

Ποινικός Κώδικας Ι
Πολιτειολογία
send