logo-print

Άρθρο 31 - Νόμος 3204/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,

Άρθρο 31

Κατάργηση της Σχολής «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η Ανωτέρα Σχολή Επισκεπτριών Αδελφών και Νοσοκόμων, η οποία συστήθηκε με το άρθρο 1 του A.N. 613/1937 (ΦΕΚ 136/ΑΊ και μετατράπηκε σε Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» με το Π.Δ. 82/1989 (ΦΕΚ 37 Α'), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τα προεδρικά διατάγματα 274/1992 (ΦΕΚ 144 Α') και 422/1995 (ΦΕΚ 242 Α'), με τα οποία ο τίτλος της ορίστηκε σε «ΜΤΕΝ Σχολή Αθηνών», καταργείται έξι μήνες μετά τη δημοσίευση αυτού του νόμου.

Το τακτικό προσωπικό, που υπηρετεί στο παραπάνω Ν. Π.Δ.Δ., μετατάσσεται, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, σε αντίστοιχες με τα προσόντα τους ομοιόβαθμες κενές οργανικές θέσεις του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ή των Ν. Π.Δ.Δ. που εποπτεύονται από αυτό ή σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας, που συνιστώνται με την απόφαση μετάΦΕΚ296

ταξης και καταργούνται με την καθ' οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου. Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον αναγνωρισμένο χρόνο υπηρεσίας τους στο Ν. Π.Δ.Δ. και τυχόν διαφορά που προκύπτει διατηρείται ως προσωπική προσωρινή διαφορά.

Η μετάταξη του προσωπικού ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες των φορέων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Το Ελληνικό Δημόσιο υπεισέρχεται αυτοδίκαια στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ. Τα περιουσιακά στοιχεία του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ. περιέρχονται αυτοδίκαια, από την ημέρα της κα-τάργησής του, στο Ελληνικό Δημόσιο και ανατίθενται στη διαχείριση του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη της ισχύος αυτού του νόμου, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας συντάσσει έκθεση απογραφής όλων των περιουσιακών στοιχείων που περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο. Απόσπασμα της έκθεσης απογραφής, που περιγράφει τα ακίνητα που αποκτώνται κατά κυριότητα από το Δημόσιο, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων αυτών, καταχωρίζεται ατελώς στα οικεία βιβλία του υποθηκοφυλακείου.

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.