logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Άρθρο 17 Μεταθέσεις

Στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών προστίθεται άρθρο 94ΣΤ ως εξής:

"Άρθρο 94ΣΤ Μεταθέσεις

1. Οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μετατίθενται σε θέσεις αντίστοιχες προς το βαθμό τους.

2. Οι μεταθέσεις προσωπικού του κλάδου υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ενεργούνται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Για τους υπαλλήλους που έχουν βαθμό Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α' ή Β' η μετάθεση ενεργείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, ύστερα από γνώμη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

3. Οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που υπηρετούν σε θέση της εξωτερικής υπηρεσίας παραμένουν στην ίδια θέση για τρία τουλάχιστον έτη και όχι περισσότερα από πέντε. Επιτρέπεται η μη τήρηση του κατώτατου και ανώτατου αυτού ορίου, κατά περίπτωση και για εξαιρετικούς λόγους, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

4. Η παραμονή του υπαλλήλου του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην ίδια θέση σε χώρες ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να είναι μικρότερη της διετίας και μεγαλύτερη της τριετίας παρά μόνο μετά από γραπτό αίτημα του υπαλλήλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Ο πίνακας των χωρών ειδικών συνθηκών ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μη τήρηση του κατώτατου μόνον ορίου, κατά περίπτωση και για εξαιρετικούς λόγους, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών μετά από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

5. α) Οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μετατίθενται υποχρεωτικώς στην κεντρική υπηρεσία όταν έχουν υπηρετήσει σε δύο συνεχόμενες θέσεις της εξωτερικής υπηρεσίας ή, πάντως, έχουν συμπληρώσει δεκαετή συνεχή υπηρεσία στην αλλοδαπή.

β) Κατά τις μεταθέσεις στην εξωτερική υπηρεσία λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι υπάλληλοι να εναλλάσσονται μεταξύ των χωρών ειδικών συνθηκών και μη και ότι σε κάθε περίπτωση να υπηρετήσουν μία τουλάχιστον φορά σε χώρα ειδικών συνθηκών.

6. α) Οι μεταθέσεις του προσωπικού του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Αύγουστο. Ειδικά για το νότιο ημισφαίριο πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Ιανουάριο. Για εξαιρετικούς λόγους και μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μπορεί να γίνει μετάθεση υπαλλήλων εκτός των ανωτέρω ορίων.

β) Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων του προσωπικού του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μέχρι το βαθμό του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', η Διεύθυνση Προσωπικού γνωστοποιεί εγγράφως, έως την 15η Νοεμβρίου εκάστου έτους, τις θέσεις της εξωτερικής και της κεντρικής υπηρεσίας που προβλέπεται να κενωθούν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Οι αιτήσεις υπαλλήλων για συμπλήρωση των θέσεων αυτών υποβάλλονται έως την 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

γ) Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατά τη διαμόρφωση της γνώμης για τις μεταθέσεις λαμβάνει υπόψη του:

- την αίτηση του υπαλλήλου,

- τις υπηρεσιακές ανάγκες,

- την ανάγκη εναλλαγής σε θέσεις χωρών ειδικών συνθηκών και μη, ώστε ο υπάλληλος να αποκτά γενικότερη εμπειρία,

- την ιδιαιτερότητα της θέσης στην οποία καλείται να υπηρετήσει,

- τα ουσιαστικά προσόντα του υπαλλήλου, όπως η γνώση της γλώσσας της χώρας προτίμησης ή οι ειδικές σπουδές σχετικά με την περιοχή ή τη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη.

7. Οι υπάλληλοι του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων δεν επιτρέπεται να μετατεθούν σε πόλη στην οποία έχουν υπηρετήσει, αν δεν έχει παρέλθει εξαετία από την αναχώρησή τους από αυτή.

8. Οι περιορισμοί των προηγούμενων παραγράφων δεν ισχύουν για τους έχοντες πρεσβευτικό βαθμό υπαλλήλους του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που υπηρετούν ως προϊστάμενοι Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων."

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send