logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 3196/2003

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/07/2014

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Άρθρο 26 Θέματα Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας

1. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 15 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών διαγράφεται η τελεία μετά την περίπτωση γ' και προστίθεται περίπτωση δ' ως εξής:

"Τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων".

2. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 87 του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών μετά τις λέξεις "ευρωπαϊκό δίκαιο" τίθενται οι λέξεις "ή στο διεθνές ή ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο".

3. Για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας και για διάστημα έως επτά έτη από την ισχύ του παρόντος επιτρέπεται να αποσπώνται, κατόπιν αίτη-σής τους, έως τρεις δικηγόροι με έμμισθη εντολή ή υπάλληλοι ΠΕ πτυχιούχοι νομικής με μεταπτυχιακό τίτλο στο διεθνές ή το ευρωπαϊκό οικονομικό δίκαιο ή σε θέματα δικαίου επενδύσεων, από Υπουργεία ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή άλλους φορείς του δημόσιου τομέα, όπως ο τελευταίος καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.6 του Ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α'). Η απόσπαση αυτή ενεργείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων. Με την ίδια απόφαση αυτή καθορίζεται και ο φορέας, ο οποίος επιβαρύνεται με τη μισθοδοσία των απο-σπωμένων.

Οι δικηγόροι που αποσπώνται σύμφωνα με τις διατάξεις αυτής της παραγράφου δύνανται επίσης να τοποθετούνται και στη Β' Γενική Διεύθυνση ή τις Διευθύνσεις που υπάγονται σε αυτήν.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
send